Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2011 10:29 - На война, като на война
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1282 Коментари: 0 Гласове:
-1



На война, като на война

и във футбола

 

    Лондонският футболен отбор Челси, собственост на  Роман Абрамович победи Манчестър сити, собственост на шейх Сюлейман ал Фахим. Руският милиардер надделя над арабският милиардер! Един срещу друг застанаха наетите за треньори италианци Анчелоти и Манчини, както и закупените футболисти в двата отбора. Победиха Абрамович и Анчелоти! Победиха руските милиарди насред английската столица. Победа, която радва англичаните от Лондон, но дали радва руснаците от руската Чукотка, “заработили” милиардите Романови?

 

Горещата Втора световна война

    *Тройката Хитлер, Сталин, Мусолини започна Втората Световна война. Хитлер в Полша и Западна Европа. Сталин в Полша, Финландия и Прибалтика. Мусолини в Либия и Албания.

    *Тройката Англия, Франция, САЩ бяха отбраняващата се страна. Французите предателски, американците спомагателно, англичаните действително.

    По-късно, тройките бяха преформулирани в:

    *Германия, Италия и Япония /след Пърл Харбър/, като агресори!

    *Англия, СССР /след 22 юни 1941г./ и САЩ, като освободители.

    Войната завърши и всяка от страните пое по своя път. За едни той беше завоевателен, за други-освободителен, за трети необвързан, нещо като “въздържал се”. За едни демократичен, за други терористичен, а за трети безразличен и към двата!

 

Студената война

    След Втората Световна война победителите: Рузвелт, Сталин и Чърчил си поделиха несправедливо света на зони на влияние.

    -Русия, освен 14-те народи завладени преди войната в рамките на СССР, добави и тези от така наречения СИВ и Варшавски договор, в които беше и България. Получи, въпреки че в началото беше на страната на агресорите загубили войната.

    -Англия се съхрани като Великобритания, докато

    -САЩ получи най-голям бонус- да възстанови двата агресора: три четвърти от Германия /ГФР/ и Япония материално и морално с “плана Маршал” и с до днес присъствие на американски войски на тяхна територия. 

    Русия в рамките на СССР беше агресор в началото на войната, агресор си остана и след войната, въпреки приписваната й “освободителна роля” на Европа във втората част на войната. Толкова освободителна, колкото освободителни бяха империалистическите й войни през 18-ти век. “Вълкът козината си мени, но нравът никога!”

    И така започна Студената война. Започна надпреварата във въоръжаването между Изтока и Запада. Надпревара между Мерцедес в ГФР и Трабант в ГДР! На Форд в САЩ с Москвич в СССР! На БОИНГ с ТУ! Надпревара и в Космоса. Първите руски кораб и космонавт последван с и до днес кръжене само около земята с кацане на Луната и предстояща експедиция до Марс от американците. Всичко това в материалната област, но не и в морално-човешката!

    Докато САЩ и Англия принудиха икономиките на ГФР и Япония в условията на парламентаризъм да просперират, под закрилата на СССР, в условията на еднопартиен протекционизъм /Който не е с нас е против нас!” се пръкнаха самовлюбените диктатори: Ким Ир Сен и Мао Дзе Дун, Фидел Кастро и Пол Пот, Садам Хюсеин и Муамар Кадафи, Ануар Садат и Хафес Асад.  Подпалиха Близкия Изток, Никарагуа, Салвадор, Конго, че даже и в Португалия се опитаха. Дебаркираха в Афганистан, ислямизираха Иран. И още, и още, и още! За да се стигне до днешната отново

 

Гореща нова световна война

    Война, подготвяна десетилетия наред, разразила се през последните 20 години. Война между Изтока и Запада. Война между двете страни на берлинската стена в Европа. Между доброто и злото в света. Кое от двете е добро и кое зло обаче, зависи от това, кое при кое отиде. Източните руснаци и българи в Англия и САЩ ли отидоха, или западните американци и англичани в Русия и България дойдоха? Това еднопосочно “Велико преселение на народите” еднозначно определя кой беше агресора по време на Студената война и кой освободителя. Изтокът или Западът?

    Войната между завоеватели и освободители по време на Студената война завърши с победа на НАТО и ЕС, където бившите врагове Германия и Италия са вече съюзници с Англия и Франция. В ход са вече и освободителни войни в завоюваните от злото страни и народи. Страни в които диктаторите са до живот на власт, че и след тях от синовете и внуците им. Чиято власт се крепи на привнесеното от злото сатанинско “Есть человек-есть проблем, нет человек-нет проблем!” И затова така възпитаните от възпитателите си се освобождават от проблема като избиват масово свободомислещото добро. Масово с химически оръжия в Ирак от Садам, бомбардиране от въздуха със самолети от Кадафи.

 

Човешкият фактор

    Човекът е поставен в центъра на земния живот. Дадена му е свободна воля и право на избор за живота си тук, долу, на земята. Избор между трите възможности:

    -да живее предимно и само за себе си,

    -да живее за себе си и за другите,

    -да живее предимно и само за другите!

    Човешкият фактор в съвременния свят създаде среда, в която той все по-малко се вписва. Сътворените от него възможности за всичко и във всичко все повече елиминират необходимостта от неговото присъствие като автор на сътвореното. И затова на него като такъв все повече почва да се гледа като на нещо, което с лека ръка може да бъде премахнато от творбата му. Атомната бомба и АЕЦ са прекрасен пример за това.

    Освен това има разделение на човешкото общество на:

    -хора, които за спасяване само на един човешки живот жертват много скъпа техника и подлагат на риск други човешки животи и

    -хора, за които човешкият живот е нищо и с лека ръка може да бъде жертван!

    Силно развитите общества са от първия тип общества, докато от втория са изостаналите в своето развитие. И то не защото едните имат в наличност техниката и подложените на риск човеци, а защото принадлежността към човешкия род ги прави съпричастни към изпадналия в беда себеподобен! Съпричастни и към всичко живо на тази земя!

 

Авантюрата Бойко Борисова

    Втората война на Буш-син в Ирак беше осъдена като вмешателство на САЩ и Англия във вътрешните дела на суверена държава от хората, за които масовият геноцид на Садам над собствения му народ е нещо нормално. Много американци и англичани загинаха там. Дадоха живота си и българи /мир на праха им/. Живот на едни хора даден за живота на други хора. Ето това не могат да разберат изостаналите в своето духовно и мисловно развитие хора, на които им се привиждат само петрол, пари и материални благини. На “Петрол срещу храни”!!!

    Закъснялата намеса отново на САЩ и Англия в аналогичната на Ирак Либия, срещу подобието на Садам-Кадафи, Бойко Борисов нарече “авантюра”, с което се присъедини към автора на тези диктаторски режими-Русия. Родила ги, въоръжила ги, подкрепила ги и днес в Съвета за сигурност в ООН. Закъсняла намеса заради Франция, която осъди “инвазията” в Ирак, а днес с прибързаността си се опитва да изкупи отсъствието си тогава.

 

“Който те освободи, той ще те пороби”

са знакови думи на Васил Левски! Имперската Русия освободи България от Турската Империя през 1878г. От Турската империя да ни премести в Руската империя. От турски вилает да ни превърне в руска губерния, в каквато ни превърна след 1944г.

    САЩ и Англия освободиха ГФР, Япония и Италия. Поробени или свободни са те днес, ви питам? По-свободни са и от освободителите си, твърдя, след като не се жертват там, където страни и народи имат нужда от военна и хуманитарна помощ. Във вчерашния Ирак и днешната Либия!

    Русия освободи ГДР и нас, източните така, че все още не е ясно кое е по зло: фашизма или комунизма! При фашизма, частната собственост беше съхранена, докато при комунизма-не, което означава, че фашизма е детската болест на комунизма. 

 

Алтернативата

    Алтернативни са страните, в които хора от цял свят живеят под един покрив. В които са добре дошли, и “черньовци”, и “жълтурки”, и инако-вярващи,...и всякакви човешки същества, стига да спазват наложените в тези страни норми на живот. Независимо от външните и вътрешни различия, всички хора по света са Божии чада. Привлекателни дестинации като място на живот са Англия, САЩ, Австралия, Канада, ... не заради материалното, а заради човешкото отношение между човеците. Заради гарантираните от закона права на всеки, което осигурява вътрешната и външна човешка свобода. И затова не френският с Наполеон, не немският с Хитлер, не и руският език със Сталин, а английският език се утвърди като международен. Език на мир и разбирателство. Език и на футболния терен между играчи, треньор и собственик. Пък бил той арабин или руснак.

22 март 2011г.

 

 

      

 



Тагове:   война,   Ирак,   Либия,   гореща,   Студена,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596822
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930