Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 10:25 - Няма пари-има храни
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
0



Няма пари – има храни

 

    Няма пари, няма пари, няма пари, тръбят хората от правителството и лично премиерът Борисов. Няма пари, но има храни, стоки и услуги на пазара.

    Нямаше пари, но нямаше и храни, стоки и услуги през 1996-97г.

    В края на 1996г. се пенсионирах и през януари на 1997г., НОИ ми изплати накуп три пенсии по 5 хиляди лева при курс 3 хиляди лева за един долар, които обмених и срещу 15 хиляди лева получих 5 долара за три пенсии. Пенсията ми тогава се равняваше на един долар и седемдесет цента.

    Нямаше хляб, нямаше ток, нямаше бензин, нямаше стоки, нямаше услуги, нямаше нищо на пазара, ако безпаметните са забравили. Аз-не!

 

Продажната политика

 

    Правителството на Иван Костов получи властта през 1997г.и вместо да хленчи за пари първата му работа беше да внесе хляб от Полша. После да отърве държавния бюджет от Москвич-Запорожците в българската икономика, които не бълнуваните 30 милиарда, а и един милиард не струваха на реалния пазар. Всяка година имаше ръст на доходите за обикновения човек. На пенсии, заплати, добавки и то в условия на война на Балканите. Прави - струва и остави една светла държава на прага на НАТО и ЕС. “Летвата е много високо вдигната!” бяха позабравените думи на Симеон втори при получаване властта от Иван Костов през 2001г. Имаше ОДС-боклуци и в правителство, и в общини, и в институциите, но това беше първото българско правителство след Стефан Стамболов-ото, което отговорно отстояваше българските национални интереси. А не руско-имперските, сръбско-гръцко “съседските”, австрийско-германските, немско-фашистките, съветско-империалистическите,...все правителства с чужди за България политико-икономически интереси през последните 130 години.

    След 1944г. България беше тотално зависима от Русия като част от СИВ и Варшавския Договор, като за разлика от останалите, тя си беше присъединена 17-та република в Руската Империя, назовавана СССР. Тя и до днес си е такава, след като политико-икономиката се диктува от Русия. От продажни правителства съставени от чужденци. БКП/БСП в основата си не е българска партия-ето това трябва да ехти в публичното ни пространство. На възлови постове в държавните ни институции са обучени в Русия професионалисти за всички области на обществения ни живот така, как да бъдат предатели-продаватели на националните ни интереси. В условията на вече свободни избори, наети срещу власт, пари и материални благини, наемници  решават съдбините на България. Партии ментета и политици келемета са начело на нещастната ни държавица през последните 20 години. Активно имидж-освани  в публичното ни пространство от наети и добре платени, родени в България, но безродни за България новинари! Външно те са личности, но вътрешно са те безлични служители на руските интереси в България.

 

Пазарната икономика

 

    Няма пари е днешното оправдание на управляващите за всичко! Няма пари, но има храни, стоки и услуги на пазара! А след като има услуги, стоки и храни за хората на пазара, би трябвало да има пари за хората произвели и продали тези услуги, стоки и храни на пазара. За да изнесеш и продадеш храна, стока и услуга за пари на пазара, трябва преди това да ги произведеш. И да ги продадеш с печалба!

 

Храната идва от земята!

    Хората в България притежават плодородна земя. Имат и вода! България има чудесно географско разположение. Има всички условия за земеделие, а земеделие в България няма. Имаше и има земеделска партия, която заедно с комунист/соцалистическата унищожи земеделското в българина. Ликвидира привързаността и обичта му към земята и животните в ТКЗС преди и в кооперациите сега. Кооперативната олигархия вместо да отглежда домашни животни в селата, тя ловува на готово дивите  в планината и гората. Домашните с много обич, придружена с много труд, дивите за удоволствие и за задоволяване животинските страсти в човека.

    Изкупните от производителя цени са много ниски, докато продажните за потребителя са много високи. Обяснението на тази аномалия не е само в прекупвачите. Истинската причина е в грандоманията донесена ни от Русия. В България не можа да се роди дребното и средно фермерство след реалното връщане на земята. Вместо малкото на брой изкуствено появили се с неясни капитали високо специализирани зърно- и животинско-производителни мастодонти, трябваше да се родят много дребни и средни универсални ферми, които задоволяват не само животните си, а и стопанинът си с храна, така че пазарът да бъде задоволен с земеделски продукти и да бъде облекчен от купувачи. А безработните “гъсто населени селяни “в ж.к. блоковете в градовете да станат работни на бащините ниви и в къщи по селата. Самозадоволени хора в селата и задоволени хора в градовете! Увеличен брой продавачи-намален брой купувачи и по-голяма конкуренция на пазара, а от там и много по-ниски цени на храните. “Елементарно, Уотсън”, пардон, Първанов, Борисов!

 

Стоките идват от фабриките и централите.

    От руско-българските фабрики и централи, които с много труд и енергия произвеждаха непродаваема с ниските си технически и качествени показатели, продукция. Тези малоумни грандомански рожби на българо-съветската дружба до вчера, едно по едно отиват в небитието днес, вследствие на което необходимостта от електрическа енергия рязко намалява. На земеделската и транспортна техника не им трябва електрически ток, поради което не им трябва нов АЕЦ Белене. На трактора му трябва нефт, на камиона и колата също. На централите им трябва газ. На България й трябва нефт и газ. Не само от Русия, но “за разнообразие” и от Средния изток.

 

Услугите идват от хората!

    Туристически, транспортни, търговски, сервизни,...услуги са от хората за хората. България е надарена не само с плодородна земя и с вода, но и с природна красота. С морска, изворна, речна и езерна вода, заобиколени с гора и високопланинска красота. Туристическата услуга е един от най-доходните бизнеси в света. В България тя е обсебена и изродена с грандоманските си изпълнения до морето и в полите на планината от недосегаемите Станишеви, Велчеви, Кобурготскови. Вместо малките семейни хотелчета, със съхранената около тях красота, изникнаха като гъби след дъжд грозни със своята бетонно-тухлена сивота огромни хотели мастодонти без инфраструктура и с поразяваща човешкото око строителна и битова простота.

 

Политическата мафия

 

 “И всекиму добро струва,

само знайте за парата,

като човек що да прави,

продава си и душата!”

    Прав е бил Христо Ботев! Прав е бил и Наполеон, който за пари е искал да глътне света. Прави са и днешните ни изявени личности, които лягат и стават с мисъл за пари. Които не само мислят, но и говорят само за пари. А не работят за пари.

    Такава беше, такава е, такава и ще бъде тристранната мафия от синдикалисти, работодатели и избрани от хората гадатели какво да се прави за пари. Такива са избраните с огромно мнозинство Георги Първанов и Бойко Борисов да ни управляват, а не да се оправдават. Единият да защитава националните ни интереси, които той продаде! Другият избран, вместо да работи за благото на хората, върви гърбом напред с поглед назад, за разлика от колегата му Иван Костов през 1997г., който гледаше напред, а не хленчеше и не се оправдаваше с “бившите” за отсъстващата тогава държава. Ето това гласовитата мафия трябва да разбере, да огласи и да спре да обвинява, себе си да оправдава за сторени грехове през последните десетина години за пари!

    На Бойко Борисов му трябват пари. На хората в България също. На руските Газпром, Рус-атом-строй и Рус-нефт тоже. Хочет на България горива да продават, държавата ни не само енергийно, а и  всякак да завладяват. Рожбата на Президента Първанов-Тройната коалиция и той в лично качество, националните интереси на Русия подариха и енергийно България загробиха.

    От Позитано едно и от Дондуков две излиза политическата мафия. И докато хората от улиците: Позитано, Стамболийски, Раковска, Васил Левски, Пиротска, Кърниградска, ...като партийни политици са демократично защитени, тези на Дондуков едно и Дондуков две са подчинени не само на избирателите си, но и на Съдебната власт. Да, ама Съдебната е подчинена на Дондуков две с последните си две върховни назначения, което прави Дондуков едно зависим от Дондуков две. Бойко Борисов, зависим от Георги Първанов. Затова политическата, национално продажна мафия е недосегаема. Досегаема е криминалната, с която ДАНС и г-н Цветанов воюват ежедневно. За съжаление и тя ще се окаже недосегаема в българския Съд поради недостатъчно събрани доказателства и достатъчно платени пари.

    Дондуков едно и Дондуков две, Правителство и Президентство, Бойко Борисов и Георги Първанов са на внимание на общественото мнение с престрелките помежду им през Ларгото! Буря в чаша вода са те! Престъпно спокойствие обаче цари в обществото, което трябва да плати цената. Да плати парата! И заради парата да се раздели с националното си достойнство.

 

01 май 2010г.

/ден на труда/

 

 

 

   

   

    

 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596924
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930