Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 13:03 - Лицата на прехода от...към...
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 697 Коментари: 0 Гласове:
0



Лицата на прехода от...към...

 

    “Пито-платено!” се надяваха хората, които продадоха надеждите на сънародниците си. За определен период, срещу някаква услуга да им се плати и да бъдат оставени да живеят  спокойно живота си! Изхвърлени от публичното пространство, забравени от безпаметната българска общност!

    -“Надежда всяка оставете, другарки и другари, дами и господа, колежки и колеги от тъмната част на българо-съветския живот през последните 60 години, които са следствие на предишните 70 години! Стореното от вас ще ви преследва до края, че и след него, за съжаление. Системата е жестока! Милост няма! Има само някой и друг медал подхвърлен Ви от Президента Първанов. А за по заслужилите, награда и от Президента Путин.”

    Уникална по своя характер е днешната българска действителност. Уникални със своята избирателна памет са публичните ни личности. Памет, в която отсъстват злините сторени от тях на държавата България. Присъстват само добрините. Присъства и обяснение-обвинението към само един човек виновен за безрадостния живот на българина днес. Към демонът Иван Костов.

    Демонът на Турската империя Васил Левски върлуваше в подопечната на Турция, България! Демонът на Руската империя Стефан Стамболов върлуваше в подопечната на Русия, България. Единият обесиха турските империалисти, другият съсякоха руските империалисти! А тъй като всичко в живота е по три, естествено беше да се появи демонът Иван Костов срещу руските интереси в България, която обаче благодарение на него,  вече е част от свободния Западен свят!  Иван Костов беше изхвърлен от властта и го очаква не по-малко безрадостна съдба от предшествениците си. Много да иска, но никак да не може да помогне на рода си на народа си, на Родината си! А това е много по-лошо от обесване, от съсичане, от застрелване. Това обаче е непознато чувство за безпаметните, които ни поучават, хвалейки се със себе си-оправдавайки се с него! Непознато чувство е и за мнозинството избиратели, които не го припознават като техен на два пъти спасител и обединител. А не разединител на българи срещу турци, българи срещу цигани, българи срещу евреи,...на християни срещу мюсюлмани. Всичките съзнателно порусначени и обезпаричени. Безпаметно днес е българското общество с такива водачи, на тъмните сили в България-помагачи!

 

Родената Божествена троица

 /за храните и стоките/

    Всяко нещо в земния живот на човека има вход и изход! Влизаш някъде, правиш нещо и след определено време  излизаш. Това някъде и правенето в него са много важни, защото безцелни неща в живота на човека няма. Тази средна част на земната човешка троица е същностната и цялата човешка дейност трябва да е съсредоточена в нея. Да не бъде насилвана, обиждана, грабена, зарязвана, ликвидирана! Без нея няма да има къде да влезеш, както и да излезеш. Няма за какво да живееш! Няколко прости примера от ежедневието на човека в земеделието са: Семена-земя-растителна храна. Качествени и добре обработени семена и присадки на входа, грижа за израстване и плодо-даване в земята, прибиране и оползотворяване на плода на изхода! Отровената и буренясала земя не дава достатъчна и годна за ядене храна!Храна-домашно животно-животински продукт! Гладна и жадна крава мляко не дава! Угоени свинегледачи-мършави свине-жилесто месо!? Резултатът от “Гладна кокошка просо сънува!” е “Гладен човек за яйце бълнува!” За да има човек какво да облече-съблече, той трябва някъде и с нещо да го произведе. На входа суровината, в средата превръщането й в годен използваем продукт, на изхода реализацията му! За промишлените стоки правилото е същото! На входа да влезе качествена и евтина суровина, да бъде отговорно преработена, за да се получи използваема-продаваема стока на добра цена на изхода. “Интереса клати феса!” са казали дедите ни! Частният интерес! Изцяло частният! От входа до изхода включително! Отсъствието на изцяло частен интерес в държавното и кооперативно доведе гладната Луканова зима 1990-91г.! Наличието на частен интерес само на входа и на изхода и отсъствието му в държавното и кооперативно производствено предприятие доведе гладната Виденова зима 1996-97г.! И което е най-лошо, частните входни и изходни фирми бяха на ръководния състав на предприятието до 1997г.. Именно те източиха и декапитализираха предприятието със скъпо продавана суровина на входа и на ниска цена изкупуван продукт на изхода и вече забогатели, те го купиха на ниска цена, “за без пара”. Впоследствие го и ликвидираха, защото то технически беше руския  Москвич, а не немския Мерцедес! Тези, които днес го оплакват и оценяват на 30 милиарда лева, нека карат колата-качествен синоним на живота в града, чието име носи?

    Родената от Бога троица е позитивна и най-продуктивна когато и трите й компонента са подчинени на частния интерес, а той е цената на изходния продукт да бъде по-голяма от тази на входния, което е печалбата-смисъл от производствената дейност.

    Когато и трите компонента са без частния интерес в държавното и кооперативно, малкото произведено бива присвоено-разпределено не според заслугите на участниците в производството.

    Частният само на входа и на изхода интерес съсипва земята, убива кравата, ликвидира предприятието. Това се случи с промишлеността! Това се случва с Орсовите 1200 бр. кооперации, в които на входа и изхода са частници, а вътре е кооперативната земя. Това ще се случи и с огромните кравеферми, свинеферми, птицеферми,...които се появиха от нищото с от другаде дошли чужди пари за сгради, техника и животни.     

  

Изродената човешка троица

/за услугите/

     Във всяко съвременно общество има звено между производител и потребител на храната, стоката, услугата и това е естествено там, където не може без него. Не може без превозвача и продавача, но може без прекупвача! Между производител и потребител само един, а ако може и без един посредник е цел на всяка подчинена на изцяло частния интерес човешка троица. При храните и стоките, без посредник е невъзможно, защото не е възможно човек сам да задоволи всички свои потребности, докато при услугите това е възможно! Нещо повече-желателно е. В малкия и среден, в същността си семеен бизнес, това е реалност. В малката частна ферма само техниката е посредник между земеделеца и земята/животните! В малкото семейно хотелче, собственикът е от снабдител до счетоводител и касиер. При дребния и среден бизнес, привнесеният помощен компонент отсъства или е сведен до минимум.

    При обществените услуги това също така е желателно, защото появата на посредник между производител и потребител оскъпява услугата само на потребителя.

    -Между производителя на топлина и потребителят й, посредник да е само тръбата свързваща Топлоцентралата с апартамента на семейството в блока, така както е при семейна къща! Неосъществима мечта е това за сега!

Нежелан, но необходим посредник между централата и апартамента в ж.к. е Топлофикацията. Новопоявилият се обаче допълнителен посредник-“Топлинен счетоводител” оскъпява услугата на потребителя.

    -Аналогично фрапиращ е случаят с доставката на вода! Между водоизточникът и потребителя естествено е да го има ВИК, но не и вмъкнатата допълнително “Софийска вода”, която оскъпява услугата.

    -Между производителя на боклук-“апартаментът” и потребителят му-депото, респ. заводът за преработка на боклука е транспортната фирма. Производителят на боклука със своите данъци и такса смет строи потребителя на боклука - депо/завод и делегира права на общинската администрация като необходим посредник да организира, транспортира и обработи боклука в депо/завода! Транспортните фирми са излишен, оскъпяващ услугата втори посредник. Такъв, какъвто е “прекупвачът” на храни и стоки. 

    -Градският транспорт по същество е частна собственост на жителите на града. С данъците си и ползването му, те са едновременно производител и потребител на транспортната услуга. Необходим посредник е общината, на която гражданите са делегирали права да организира функционирането на системата транспорт. Частните превозвачи са “прекупвачи” на услугата.

    Много са примерите, при които между производител и потребител на услугата освен необходимия е инсталиран и допълнителен посредник. При негодната община, той върши нейната работа, а при годната, те се облагодетелстват взаимно за сметка на потребителя на услугата.

 

Виновните

/за бедността на редовия български гражданин/

    -За естеството и цените на храните виновно е кооперативното в земеделското производство. Десните хора в СДС през 1998г. върнаха земята в реални граници, за да има много на брой малки и по-големи изцяло частни ферми, които са гръбнакът на западно-европейското земеделие. Левите земеделци на Мозер и социалистите на Първанов реанимираха ТКЗС в “Орсовките” със Закона за кооперациите, които се оказаха непреодолима бариера пред връщане на хората към земята им. Частният собственик на входа на кооперацията получава символичен дивидент на изхода на това гнило в същността си колхозно образование, доказало негодността си през последните 60години в България и 90 години в Русия. Появилите се от нищото частни мастодонти: зърно-, мляко-, месо-производители са кухи структури, на които някой трябва да им дава на входа, а на изхода те да получават и продават. И заради входа те стачкуват, бунтуват се. Собственикът на дребната и средна универсална ферма, сам задоволява входа като обработва земя, отглежда животни и продава излишната зърнена, млечна и месна продукция на изхода!

  -“Виновни” за наситения със стоки конкурентен пазар са Иван Костов и Александър Божков /мир на праха му/, които превърнаха в изцяло частни входа /суровините/-производството-изхода /готовия продукт/ в периода 1998-2000г. Единият демонизираха, другият омаскариха с ‘Мистър 10 процента”, което трябва да тежи на съвестта на авторите на тази лъжа, след като той си отиде от този свят беден и отхвърлен от неблагодарните!

    -Виновни за безбожно скъпите услуги на хората са общината и кмета! Във всички общински дейности има настанени със съгласието на кмета ракови образования, които изсмукват и последната финансова възможност на потребителя, за своя сметка, естествено и за сметка на настанилия ги! Позабравеният вече “Модел Софиянски” в гр.София-копие на “Модела Лужков” в гр.Москва потвърждава казаното. Ехтят хвалби в публичното ни пространство за построеното метро, за пробиви и булеварди, за Халите, ... всички те осъществени до 2001г., но се забравя за “Софийски имоти” и “градоустройството” на бившия Гл. Архитект на София. Забрави се и за отмъкнатата от Общината, Общинска банка. Избирателна памет имат днешните публични личности за вчерашните си безобразия, за които:

Човешкият съд спи, но Божият Съд бди!

Длъжни сме да повярваме! Желателно е да се припознаят и да се покаят! Великден  е!

 

30 март 2010г.

Великден - Велик-Ден

 

Великият ден,

на нас е посветен,

от Бога властелин,

чрез неговия Син!

 

Господ е възкръснал,

Светлината пръснал,

чрез своите чудеса,

връз своите чада!

 

Във Възкресението,

на Бого-угодния живот,

е Спасението,

на човешкия род!

 

На младите, с пожелание за:

-здраве на телата,

-ум в главата,

-обич в сърцата,

-живот на душата

 

 

Easter – the Great Day!

 

The Great Day,

Is given to us

From the Almighty God

Through His Son!

 

Christ is risen,

He spread His light

Through his miracles

Over His children!

 

In resurrection

Of Godly life

Lies the Salvation 

Of mankind!

 

To the young ones, I wish:

-         health for the bodies,

-         mind for the head

-         love for the heart and

-         life for the soul!

 

 

 

   

 

    

    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596880
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930