Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2009 17:48 - Морализатори
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
0



           Морализатори или ликвидатори

                          на България

    Моралът е обобщена човешка характеристика! Тя вкючва в себе си цялата палитра духовни стойности на всеки човек поотделно и на обществото като цяло. Ето защо оценката от човек за морала на друг човек в цялата му пълнота е невъзможна, недопустима, публично необявима. Всеки може, а и трябва да има оценка за себе си и за другите, но само вътрешно в себе си, но не и публично да раздава морални присъди! Себе си да хвали или оправдава, другите да обвинява! “Да търси сламка в чуждото око, незабелязвайки гредата в своето!” И ето тук е мястото на: “Скромността краси човека!”-натрупана през вековете мъдрост, достойна за възхищение - не за отвращение. За съжаление, много рядко срещана е тя в българското общество!

    Красотата на духа у нас се заменя с тази на плътта! Така както дадената ни естествена природна красота около нас се подменя с желязо-бетонна уродлива празнота от нас! На мястото на това, което духовно обогатява човека идва друго, което материално го развращава! И нашето общество е отвратено и  в много голяма степен развратено благодарение на морализатори, които издигнаха себе си в култ! Самообожествиха се! Мумифицирани телеса в надгробни мавзолеи съхраниха, въпреки доказаните от живота техни духовни отстъпления и материални престъпления към заобикалящите ги хора и природа.

    Публично за вече стореното от тях, а не за самите тях като личности днес се говори. Не ги обсъжда и осъжда българският съд, защото е тяхна рожба, но Бог ще съди тях по делата им! И ще отсъди, в което не може да има никакво съмнение! Това, разбира се не означава, че аз, че ние потърпевшите от техните изстъпления трябва да се примирим и да им се покорим. Безответно да четем, гледаме, слушаме и да търпим техните морализаторски изявления, престъпни намерения и съсипателни изпълнения. Всеки от нас, човеците има права, които друг няма право да накърнява! Които трябва ежедневно да защитава, а не себеподобните си да покорява и да ощетява! Всеки има неотменимото право на избор кой да го защитава, да му продава, да го съветва, да го наставлява,...кой да го управлява. Отказът от това право е робска психология или човешка патология, която за съжаление масово битува в българското публично пространство. “Всички са маскари!” и “Да ги накажем като не гласуваме, не избираме!” е мръснишка глупост безочливо разпространявана от днешните морализатори. А те самите гласуват, избират, управляват, покоряват и закрепостяват повярвали-послушалите ги негласуващи. 

    Морализатор на морализаторите

    Това съм аз, авторът на този материал! Принуден съм да бъда такъв, защото морализаторите преминаха всякаква морална граница в изявите си. По повод и без повод, тук и там, канени и неканени, питани и самопопитали се, те отговарят, обясняват, назидават, обвиняват другите в роля на новопоявили се от нищото. Все едно, че те не са част от това общество! Че с нищо не са допринесли за днешното състояние на държавата ни, въпреки че целият им съзнателен живот до днес е протекъл тук, с тях обвиняваните. Ролята им в обществения ни живот днес е дълбоко неморална, високо професионална и добре заплатена. Роля на пиар-оправдатели на възложителите им чрез пиар-обвинители на нарочените да бъдат дискредитирани в очите на избирателите в псевдо-демократичното ни общество. И по този начин да бъдат елиминирани от публичното пространство. Да бъде елиминирана всякаква съпротива на статуквото. Засега успяват да се справят с възложената им задача, щом като е налице тотална безнаказаност за очевадни кражби, показни убийства и лицемерно богоугодие. Невидими у нас от нас - видени, разгадани и разгласени по цял свят от западните ни доброжелатели. Не и от източните, които са измислители и привносители на тази мисловно-духовна мърсотия.       

                             

                 Наемникът-килър

    Всеки човек има професия, за която е обучен и която практикува. С желание или по принуда, а може би по навик, с безразличие. Но задължително с висока успеваемост, за да бъде признат и търсен професионалист сред своите в гилдията. Такава е новопоявилата се през последните 20 години професия килър-физически убиец на набелязан от поръчителя човек основана на Ленин-Сталин-овото разбиране: “Есть человек, есть проблем, нет человек, нет проблем!”, което върлуваше и по нашите земи след 9 септември 1944г. Наемни убийци  убиват човешки същества посред бял ден на оживени места и деянието остава неразкрито-ненаказано. Като резултат-ново поредно, но не и последно убийство изпраща в архива старото. И така ден след ден, килърската професия занимава българското общество и подменя дневния му ред!  

     През последните 17-18 години, превърналата се от политическа в икономическа олигархия изроди нов тип убийци-духовните килъри, чието оръжие не е пистолета, автомата, бухалката, а е словото! Лъжливото, мръснишко и безпаметно слово, което убива мисловно и развращава духовно консуматорите му. Дискредитира морално атакувания обект използувайки усъвършенстваното комунистическо разбиране “за човка и проблема” в Гьобелс-овото: “Една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина!” И наетите духовно-увредени и материално-подплатени килъри-убийци на честното слово, започнаха да вършат своята пъклена дейност! Ден след ден, в печатни и ефирни средства за масова манипулация, те бавно, но сигурно убиват човешки съдби. Правят неизбираеми за избирателите, избраните от живота личности. А с други лъжи правят избираеми отхвърлени от живота персони, с което те се превръщат в килъри-убийци на обществото като цяло! 

 

            Морализатори-концесионери

                     на злокобното слово                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

    Във всяка човешка дейност има поръчители, изпълнители и консуматори на изработеното. В човешко-словесната комуникация има също така поръчители на излъчвания в публичното пространство чрез медиите продукт, има негов изпълнител-разпространител, има и консумиращ го слушател, читател, зрител,...избирател на кандидат за изборна длъжност.

     Какъвто е поръчителят такъв е и изпълнителят! Ако първият е бездуховен и беззаконен, наетият от него на концесия обслужващ го защитник на интересите му е мисловно увреден и морално извратен, щом защитава незащитимото. Ненормално е неморален човек да обвинява други в отсъствие на морал. А именно такива са днешните наети на концесия морализатори, със словото си ликвидатори, да деморализират отделен човек или определена група хора, с което обслужват поръчителя-заявителя-заплатителя на поръчаната услуга. Морализатори в ролята на словесни килъри-убийци на честното слово.

 

                    Прилика и отлика 

    Наетият физически убиец-килър е за еднократно действие и концесионният му договор се прекратява след умъртвяването на посочения човек. Това негово действие е престъпление за извършителя, повече е за поръчителя! Но то малко засяга обществото като цяло, защото е междуличностно.

    Наетият духовен морализатор-килър е с дългосрочен концесионен договор като ефекта от неговото действие е многопосочен и касае дългосрочно цялото общество, защото унищожава полезното за него, утвърждава вредното в живота му за много дълъг период от време.

    Човешкото общество се развива и усъвършенства във времето! Западните общества-в положителна мисловно-духовна посока! От междудържавни и световни войни към обединени общности, живеещи в мир и разбирателство.

Източните общества, едно от които е и българското общество-от   Ленин-Сталин-революционното към Гьобелс-еволюционното!

Отрицателно развитие, но все пак има развитие и усъвършенстване на методите за възпитание и превъзпитание на обществото!      

                                                                       

                   Нашите морализатори

    Във всички области на обществения ни живот има изявени с качествата си наети  и скъпо платени духовни килъри-убийци на моралното и национално достойнство у българина. В политическата, медийна, синдикална, религиозна, икономическа, научна, съдебна, спортна,...административната области от живота на българското общество. Национални предатели и морални съсипатели, това са публичните мекерета, за които има неограничен ежедневен достъп до камери и микрофони. Национални родоотстъпници, доказани, но ненаказани криминални престъпници към  РОД,  наРОД,  РОДина-това са те-днешните ни морализатори! Загърбили Западния ЕС, вперили продажен поглед на Изток, към Русия!

                                                   

                         П А М Е Т

X I I I-та Конференция на СДС / в.ДЕМОКРАЦИЯ, 10 Март, 2002г.

...“СДС е единствената партия, която има смелостта да започне и осъществи по-голямата част от крайно непопулярните реформи в полза на България.

     СДС е единствената партия, която има волята да наложи строга финансова дисциплина, да стабилизира страната, като уреди всичките й задължения и при това намали, а не увеличи външния дълг и остави след себе си внушителен валутен резерв.

     СДС е единствената партия, която решително обяви война на нашата и чужда организирана престъпност.

    СДС е единствената партия, която доказа, че притежава изключителна упоритост, политическа воля и способност да управлява страната в продължение на един пълен мандат.

     СДС е единствената партия, която донесе международен авторитет на своята страна и я направи фактор на мира и стабилността в региона....”

    “...Аз престанах да представлявам българските избиратели, защото допуснах да се прекъсне  връзката ми с тях. Няма да се връщам заедно с вас при хората и да възстановявам тази връзка. Няма да извървявам отново пътя, който вече съм изминал. Ще остана на мястото си. Няма да правя компромис с позициите си, няма да се съобразявам с настроенията на избирателите, нито ще правя усилия да се харесам. Ще остана на мястото си, за да обознача посоката, по която сме се движили. Ако не днес, то след няколко години със сигурност гражданското общество ще е напълно убедено, че това е вярната посока....”  / две извадки от доклада на Иван Костов/.

 

    Желателно, не, наложително е целият му отчетен доклад да е на вниманието на българското общество. Нещо като сто пъти повторена истина срещу стоте лъжи на Гьобелс-овци. Да е пътеводен за ДСБ и СДС, защото и днес той е особено актуален. Скромността вреди на ДСБ и СДС. Скромността вреди и на Иван Костов като техен лидер. Направеното от СДС тогава не трябва да се премълчава, защото в тези хора е управленския потенциал на България.  Направеното и сбъднатата прогноза доказват, че със своя верен поглед в бъдещето Иван Костов е лидер от световна величина. Неговите опоненти са като мънички палета пред баща си! Морализаторствуват джавкайки!

При наличието на такъв политик, илюзия е, че се появи и наложи друг водач на дясното!

    

              

 

         



Тагове:   Морализатори,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596684
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930