Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2007 10:58 - От Изток на Запад
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 602 Коментари: 1 Гласове:
0



                       ОТ  ИЗТОК  НА  ЗАПАД

                  “Неведоми са Пътищата Господни!”

                      Ведоми са пътищата човешки!


     
Човекът е живо същество, което непрекъснато се развива и усъвършенства мисловно и духовно: индивидуално, национално, регионално, континентално, световно,...планетарно! В световен, глобален план, човешката цивилизация винаги е в посока от Изток на Запад, така както светлината идва с изгрева от изток и си отива със залеза на запад! Такава е и човешката миграция, цивилизация-от изток на Запад! Задълбочен анализ на това твърдение дължат историци, археолози, антрополози, а политиците са длъжни да се съобразят с това естествено движение-човешко преселение! Цивилизационно от инките и маите в американския континент, през китайците и персите в Азия, до траки, гърци и римляни в Европа и египтяни в Африка! Варварското движение-преселение е също в посока изток-запад! Движейки се на Запад то се образова-цивилизова. Хуните и татарите идват от изток! Турците-също! Нашите предци също дойдоха от изток с на копия конски опашки и с идола си-Тангра! Завоюваха част от източната Римска империя-Византия и основаха държавата България. Преселвайки се на Запад, предците ни изпревариха цивилизационно събратята си останали по на изток-в днешното Приднестровие. Същото се отнася и за руснаците, за които днешна България е желано място за живеене, така както за нас са западните страни. Трябва открито да го заявим-потвърдим и се съгласим, че движението ни на Запад е цивилизационно движение, а връщането ни на Изток е регрес във всяко едно отношение. Нашите предци са дошли от Изтока и  повечето изровени от земята великолепия са дело на предишни цивилизации, по нашите вече земи. Те са покорени и присвоени, а не са сътворени от нас. За да бъдем почтени като народ, трябва по-малко да се взираме назад, в миналото-повече да гледаме напред не  като зависим руски придатък, а като достоен член на западния ЕС. Даже още по-напред, по на Запад-към САЩ, които на този етап на човешко развитие и усъвършенстване са върховно достижение  в човешките взаимоотношения. Като общество, те са еталон за останалия свят, със своето държавно устройство, където равноправно съжителстват различни: раси, вери, етноси,езици, обичаи,...Които жертвайки човешки и материален ресурс, благородно помагат на изпаднали в беда други народи във всички краища на света. Освободиха и въздигнаха Европа през и след последната Хитлер-Сталинова касапница, демократизираха Япония и част от Корея, не успяха с  Виетнам, но трябва да успеят в арабския Изток, защото бъдещето не е на авторитарните и тоталитарни диктатори, а е на парламентарните демокрации. Тези техни жертви в Европа, Далечния и Близък Изток са в името на демократична общочовешка кауза. Срещу лицемерието, насилието над личността,.... срещу завистта и омразата между хората.

      В контекста на гореизложеното, къде и за какво са “източните” днес и какви са “западните”?  Източните в лицето на Русия и  покровителстваните от нея нейни рожби са външно променени, но със съхранена вътрешна същност. Политическият тоталитаризъм те замениха с икономически деспотизъм. Имперската завоевателна политика от открито военна, тя вече е скрита физически и  икономически терористична!  Западните, в лицето на ЕС усъвършенстват политическото си обединение, но икономически са разединени спрямо източните! Няма обща стратегия за защита от източната инвазия в стратегическата област на всяка икономика- енергийната. Поединичното спасение всъщност е капитулация  с предвидими последици, съизмерими с подценяването на фашистко-комунистическата опасност преди Втората световна война! Днешните Шрьодер-овци са вчерашните Петен-овци!
 

      Ислямският-проарабски тероризъм, не случайно е срещу САЩ, които са носители на демокрацията по света. Той е новото оръжие  на източните да съхранят недемократичните авторитарни и тоталитарни режими по света. Той не е религиозен, а е политически, така както газът, петролът и атомната енергия са икономическото оръжие на разединените вече СССР, Варшавски договор и СИВ срещу обединените ЕС, НАТО, и Г-7. Не случайно атаката на 11-09-2001г. беше срещу двата близнака, символ на  икономическото обединение, срещу  военното-Пентагона-НАТО и политическо-неуспялото срещу Белия дом! Не е случайна и атаката на Кадафи срещу ЦРУ и САЩ чрез монтирания “спин процес” в Бенгази! Той не е хуманен, а е оздравителен, но не за невинните обречени дечица и набедените и “осъдени” медици, а за режима на Кадафи и подобните му в региона, които са заплашени от процеса на  демократизация в Ирак и Афганистан. Режими, за които човешкият живот като даденост е нищо за тях пред властта и парите, добити чрез революции и войни!

      Къде сме ние и къде трябва да бъдем на фона на днешната геостратегическа обстановка! С източните, към цивилизационен регрес или с западните към човешки прогрес? Това всеки от нас трябва да реши и  гласувайки да определи  своя-нашият път! С децата на вчерашните, които “нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили”, или с “Днешните свободни българи” /ДСБ/!                                       

        


Тагове:   Изток,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - wGOmFluBe
25.05.2011 06:00
HHIS I shloud have thought of that!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596937
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930