Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2007 19:17 - ГОДЕН - НЕГОДЕН - НЕГОДНИК
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 791 Коментари: 2 Гласове:
0



           ГОДЕН-НЕГОДЕН-НЕГОДНИК

      Годни или негодни са управниците на България днес? Годни или негодници? Негодни или негодници са? Или са годни негодници?
 

      На тези въпроси трябва да има отговор всеки български гражданин, за да имат бъдеще децата му! За него вече е късно! Това е горчивата истина, която той трябва да разбере, да се примири или нещо друго бързо да реши, защото държавата, ако изобщо я има е в колапс! Това и последния глупак вече разбира! Само висшите ни управници и платените им медиатори не виждат или не искат да признаят!

      Мастити финансисти и икономисти-контингент на ВИИ “Карл Маркс”, чието название съответства на преподаваните там знания, ни убеждават, че България годишно има 6,6 процента ръст на икономиката, 4 милиарда чужди инвестиции, минимална инфлация, многомилиарден фискалнен резерв и което е най-обидно за нас-потърпевшите, че у нас има пазарна икономика, саморегулиращ се антимонополен пазар на храни, стоки и услуги, гарантиращ реалните им пазарни цени! И че сушата, кишата и международното положение са виновни за някои неудачи! Само не и Русия с нейните производни, управляващи днес България!

 

                   РЪСТ  И  ИНВЕСТИЦИИ

       Отчетеният икономически растеж на какво се дължи?

      На производството на селскостопанска продукция ли, след като старите ТКЗС-та, през 1989г фалираха, а новите Орсови кооперации не позволиха раждането на еднолични ферми, които можеха да станат гръбнак на икономиката ни? Днешният текезесарски  хленч за компенсации  от държавата на щетите от суша-кишата, пазарен ли е? Една след друга тези изкуствени образувания си отиват, а земята запустява! Това е истината.
 

      От  производство на туристически услуги ли, след като турист-комплекс-мастодонтите, съсипали природните ни красоти, са приют на изпаднали западни туристи и възмъжали руски новобогаташи, които сриват нивото на бранша и отблъскват нормалния западноевропеец. В едноличното хотелче на брега на морето и в полите на планината е бъдещето на туристическата ни индустрия. 

      От производство на високотехнологични стоки ли, които да не  са трудоемки и енергоемки, а да се конкурентни на световния пазар? Английският РОУВЪР изгонихме преди да се беше настанил! Америнаския СТАНДАРТ си отиде, след като направи севлиевци с европейски доходи. “Калиакра” на ДАНОН се пресели отвъд Дунава, в Румъния! Не само чуждите, но и родната “Бакърена фабрика”, собственост на сем. Павлови емигрира в Македония!  Комунистическият Китай заля света не с китайски, а с американски, японски, английски, германски и т.н. стоки, произведени в Китай. Не с руски! А ние си имаме “високотехнологичните” руски Нефтохим, Кремиковци, Радомир, Ихтиман, Русе.....както и АЕЦ Козлодуй!  Днес сме готови да продължим този списък, въпреки възможността ни да избираме!

      Инвестираните отвън, предимно руски чужди инвестиции са в закупуване на недвижима собственост и в потребителски услуги, а няма ли продажба на произведена и изнесена продукция ръстът на икономиката е кух, каквите са главите на публичните ни личности!

 

                  РЕЗЕРВНА ИНФЛАЦИЯ!

      Пари в държавата има, пари в хората няма и като резултат инфлация за хората има, за управляващите няма!
 
      Огромен фискален резерв, мизерни доходи, спорна за двете страни инфлация-това въвежда ново икономическо понятие-РЕЗЕРВНА ИНФЛАЦИЯ!  Парите трябва да бъдат в хората и бизнеса, които да произвеждат стоки за пазара и да осигуряват доходи на хората, а не да киснат в фискалния  резерв, така както държавният резерв на зърно и петрол, ако го има, не трябва да е в складовете, а трябва да е хвърлен, за да успокои пазара. Тази “пестеливост” е аналог на бурканната икономика! Държавата е като тъмно и мръсно мазе, в което тя трупа чужди за нея хорски пари и на тъмно ги харчи, а останалите без пари хора се самозадоволяват не от магазина, а от бурканите в мазето!

Марксизмът си бил отишъл! Финансовият ни министър сигурно не знае, че държавния дълг на САЩ е трильонен, а стабилността на долара е в производството на конкурентни стоки! Такива, каквито в България не се произвеждат и продават.

 

               МОНОПОЛЕН  ПАЗАР

      Има ли монопол, няма пазар! Няма и икономическо развитие, защото отсъства конкурентна среда

      Елементарно обяснение, за което не са необходими висши знания, задълбочени анализи и дълбокомУдрени приказки! Колкото по-неясно ни се обяснява възхода на българската икономика, толкова по-жалки са оправдаващите се с какво ли не, медиини манипулатори! 

      В днешна България има монопол на ДС-мафията, чиито учител е техният руски КГБ-изродител! И затова цялата ни икономика е свързана с руската. Деветдесет процента от влизащите в България пари и енергоносители са руски . Те не работят в открита конкурентна среда, а се определят на тъмно спазвайки утвърдената иерархия “голям брат-малък брат”, така че

      - до 1989г. България беше политически васал на Русия, а

      - днес България е икономически васал на Русия!

И ще продължи да бъде тотално зависима, защото фамилиите продавали България преди, я продават и днес! Ще я продават и утре, защото изградената по руски образец комунистическа иерархия вътре в страната работи безотказно. Като политическа номенклатура преди в държавното и като икономическа олигархия днес, в частното! С зададен периметър на действие и с регламентирани задължения към висшестоящите! За отклонилите и самозабравили се по-рано имаше изключване от хранилката на БКП, а сега има наказание чрез публичен разстрел за назидание на осмелилите се да напуснат иерархията! Чрез тази схема е осигурен монопол във всички области на производството, търговията, услугите. Браншовите сдружения на месо-, мляко-, ...зърно-производителите са с комунистическа закваска! През 90-те години те изкупиха складовете и производствената техника, иерархично се сдружиха и днес те диктуват пазара така, че цените на много от стоките са вече по-високи от европейските! Има иерархия на олигарсите във политиката, бизнеса, правораздаването, информацията,....навсякъде! Взаимно защитени и доволно осигурени! Централизирана олигархична държава, иерархично свързана и подчинена на родоначалника й-руската - това е днес членът на ЕС и НАТО-Република България.

      В контекстта на гореказаното, мисля че става ясно кой е годен, кой негоден и кой е негодник? След като Негово Величество-избирателят, в условията на свободен избор на избори, избра чужденци да го управляват-продават националните му и материални интереси, той явно е негоден! Изпълнителят, участник в иерархичната схема е годен за себе си и близките си, но е негодник за другите! Контролиращият схемата и наказващ отклонилите се е негодник за всички освен за себе си, а създателят на тази олигархична иерархична мърсотия е годен негодник! От Маркс та до Путин! От Г. Димитров та до Станишев-младши! 

                       20-09-2007г.

     


Тагове:   НЕГОДЕН,   негодник,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - nqiuwaSVBKcRsHARKsB
01.11.2012 12:26
CrN3OB <a href="http://wfamqnfjntgz.com/">wfamqnfjntgz</a>, [url=http://nvihjbspkqmt.com/]nvihjbspkqmt[/url], [link=http://prcvyluustgq.com/]prcvyluustgq[/link], http://zxklaswkiyzq.com/
цитирай
2. анонимен - MLFxduUcoHMbFSS
01.11.2012 15:00
fibmEV <a href="http://dvvepoxodcob.com/">dvvepoxodcob</a>, [url=http://dbptvizvhsmy.com/]dbptvizvhsmy[/url], [link=http://rfqmmlzlftuj.com/]rfqmmlzlftuj[/link], http://aymdhakusdtb.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596873
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930