Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2007 19:35 - ЖИВОТЪТ - 4
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 833 Коментари: 1 Гласове:
0



             ЖИВОТЪТ – 4

                            долу и горе

                                           Добре е на земята!

                                           А как е в небесата?

                                           Страшно е в тъмнината,
                                           чудно в светлината!

      Щом има човешки живот тук, долу на земята, не може да няма живот и там, горе в небесата!

      Навсякъде и във всичко има по две обратни и в някаква степен противоположни и противопоставени състояния на нещата! Топло-студено, тук-там, светло-тъмно, добро-зло,....А като вземем в предвид и състоянието, разположено между тях ще получим “троица”, аналогична на: твърдо-течно-газообразното, можеш-знаеш-правиш, тяло-ум-дух, Вяра-Надежда-Любов,.... “Аз съм Пътят, Истината и Животът”,....Бог Отец - Господ Син - Светият Дух!

      Твърдото и газообразно са крайни, а течното е междинно. Човек може, но трябва и да знае, за да прави! Между вярата, и любовта е надеждата! Умът е от мозъка но е и духовен! Между начертания ни От-горе път и изживяният ни долу живот е истината донесена ни от нашия Господ Син-Исус Христос, който Бог Отец изпрати при нас като Бого-човек, който да ни даде-завещае Неговите духовни послания за Богоугоден наш земен живот!

      Какво има между тук и там, между долу и горе - в него е смисълът на човешкия живот! Как човекът е живял, какво е съградил-рушил, какво е оставил на следовниците си тук долу на земята и какво е заслужил и получил там, горе в небесата?!? Къде започва и къде свършва това негово човешко междинно не му е дадено да знае, но му е дадена демократичната възможност с дела да остойности начина си на живот. Да следва Божиите канони и да спазва Божиите закони, или да ги престъпва и игнорира. Изборът е негов, отговорността-също!

      Молитвата, отправена към Бога е средство човек да стигне до Божествените послания за Богоугоден земен живот. С вярата си в Бога, да получи силата да ги следва, а чрез страхопочитанието си от-към Него-да изпълни тези послания. Молитвата е зов за помощ от несъвършения човек към съвършения Бог. Резултатът от нея трябва да е позитивен за начина му на живот! Ако тя не е свързана с човешкото му битие и не прави Богоугоден животът му, тя е безсмислена, защото делата на човек трябва да са смислени! И затова молитвата трябва да е съдържателна! Отправените към Всевишния човешки молби, освен преклонението към Него, трябва да съдържат и реални желания относно бъдещи неща или за опрощение на извършени от него дела!

      За да се моли, човек трябва да вярва, че Той ще чуе молбата му, ще я оцени и ще го възнагради по свой, в повече от случаите неясен за човека, начин! Бог е ВЕЛИКО-ДУХОВЕН /великодушен/, защото творението му е велико! И най-вече човекът, на който е дал възможността да развива и усъвършенства себе си, а от там  да открива, твори и гради заобикалящата го среда!  В много случаи и да я руши, за съжаление!

      Връзката между Бога и човека е Църквата като духовна характеристика! Не черквата, не катедралата, не джамията или салона, в който се молят вярващите, не и книгите Библия , Коран,... като хартия, а онова, което се съдържа в тях! Което проповедникът /свещеник, пастор, ходжа,.../ чете-проповядва. Което човек изучава, следва, изпълнява! В което вярва и на което се надява! В тази Света троица, Бог и човек са неоспорима даденост! Междинно-третото /Църквата/ е спорно за невярващите!

      Атеистите подмениха Бога с преселил се в Отвъдното човек, черквата с гробница в пирамида, гробница в могила, гробница в мавзолей, в който молителстват...., а на живия човек отнеха правото сам да търси-намира своя Бог!

      Сляпо-вярващите не приемат правото на различно от тяхното вероИЗПОВЕДАНИЕ да е правилно, което не е тяхно право! Бог е един /Светата християнска Троица е също единоначална с Бог Отец/, а на човека му е дадена демократична възможност сам да намери пътя си към Бога. Да избере една от Църквите Му!

      Бог е любов и ако Църквата му прави хората обичливи, трудолюбиви и щастливи, Той е истинският, в който човек трябва да вярва, да спазва каноните му, да изпълнява законите му! Ако обаче той прави хората завистливи, мързеливи и нещастни, то това е сатаната! “По делата им ще познаете!” дали те, хората, са с Бога или са срещу Него!    

                          Дела човешки, от Бога дадени!

                                                    или

                          Дела глупешки, от юда изродени!

                                  

                           08-септември-2007г.  

                  

                              На себе си посвещавам!

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - qWAiDDgwfIzWkj
25.05.2011 14:44
That saves me. Thanks for being so sneisble!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596786
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930