Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2011 19:30 - От Бранденбургската врата до берлинската стена
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1530 Коментари: 0 Гласове:
1



От бранденбургската врата до берлинската стена /шовинизъм-демократизъм-нихилизъм/   от Гестапо до ЩАЗИ!

от шовинизъм до нихилизъм

без демократизъм!

 

    Едното е врата за преминаване, другото е стена за спиране! Материално, едното е средновековен строеж, другото е съвременен зид. Духовно, зад първото беше шовинистичното Гестапо, а зад второто- нихилистичният ЩАЗИ. Чудо на чудесата е, че  само за двадесетина години Дойчланд-шовинистичното го превърнана в ГДР-нихилистично. От Германия над всичко /Дойчланд юбер алес/ до ГДР под нищо, от което хората бягаха като “дявол от тамян”! Кой и как сътвори това чудо и има ли то почва у нас, в България?

    Шовинистите в Германия защитаваха своя фюрер Хитлер до Брандербургската врата, разбирайки, че зад нея има само чужди войски. Шовинистите в Русия защитиха своя фюрер Сталин при Сталинград, а днес защитават своя нов фюрер Путин на избори с 70-80 процента подкрепа на избори. Шовинизмът на хитлеристите беше превърнат в демократизъм в западната ГФР /Германска федерална република/ от демократичните Англия и САЩ, а руските шовинисти преобърнаха немският шовинизъм в нихилизъм  в източната ГДР /Германска демократична република/. Руският комунистически  шовинизъм на Сталин-Брежнев-Путин след Втората световна война роди и утвърди национален нихилизъм в 15-те републики на СССР, както и в страните от СИВ и Варшавския договор, една от които беше и НРБ. Шовинистичните  руски НКВД /вътрешно/ и КГБ /външно/ родиха и подчиниха нихилистичните български ДС и НРС. От шовинистичните царски, про-хитлеристки към нихилистичните про-сталинистки прескачайки демократичните “англо-американски империалисти”, с които не случайно ни плашеха родните ни комунисти-нихилисти цели 45 години. Плашат ни и днес. Плашат ни с американската Шеврон, която щяла да ни отрови земята и водата, но не и с руската атомна бомба АЕЦ Белене, която може да взриви страната. За финансовата криза идваща от Америка в България се гълчи, а за руското поземлено нашествие до морето, в градовете и по планините позорно се мълчи. И още, и още, и още...

    ГФР си имаше Аденауер след войната и Ерхарт по-късно! ГДР си имаше ГФР и  Хелмут Кол по-късно,! Чехословакия си имаше “Пражката пролет” с Александър Дупчек през 1968г. и Вацлав Хавел с “двете хиляди думи” по-късно! Полша си имаше Солидарност през 80-те години с Лех Валенса! Унгария си имаше въстанието в Будапеща срещу руските войски през 1956г. с Имре Наги! Румъния си имаше Чаушеску със сравнително независима политика спрямо Русия на СССР, а по-късно Йон Илиеску! България си имаше Тодор Живков, а по-късно Желю Желев! Чаушеску беше разстрелян, защото при свалянето на режима му бяха убити  1104 румънци, а Тодор Живков доживя спокойно дните си, защото българската революция се заключаваше в двата шамара на Александър Каракачанов.  Изобщо членовете на ЕС в Източна Европа си имаха своя различен преход от про-руския нихилизъм към национален шовинизъм спрян по пътя от членството им в европейските структури и превърнат в някакъв вид национален демократизъм.

    България през целия след военен период си имаше малко Георги Димитров и много Тодор Живков. Нямаше си Валенса, нямаше си Хавел, но си имаше Желю Желев. След овчаря, управлява ни царя, а днес бодигарда му. Сдружаваха се комунисти с монархисти! Възродени с възродители! Социалисти се превърнаха в капиталисти! Бивши ченгета-в днешни мафиоти! България е член на ЕС юридически, а все още е руска провинция фактически. Българска екзотика достойна да влезе в учебниците за човешко превъплъщение. Как един Божий ангел /жаждата за свобода/, събрал един милион човешки същества на Орлов мост през 1989г. се прероди в днешния дявол отказал мнозина сами да избират живота си на избори.

    България и Румъния са днешните черни овце в европейското стадо. Една от причините за това е дългогодишното “царуване” на Живков и Чаушеску. На ефективността на ДС и Секуритате под крилото на КГБ. И на близостта на Румъния със СССР териториално, а на България с Русия духовно. Все пак Русия ни беше, а и все още ни е “двойна освободителка”. Въпреки че днес, България освобождава и приобщава руснаци към Европа. За тях България е вече западна страна, така както Европа беше западна дестинация преди да стане член на ЕС. България днес е западна страна, източвана от Изток! От Русия!

 

П.П. -Президентът Желев не разбра, че НРС е в Президентството! Президентът Стоянов съхрани НРС в Президентството! Президентът Първанов не само възроди НРС в Президентството, но я пренесе и в правителството! Как ли ще постъпи Президентът Плевнелиев?!?

   - АТАКА-та срещу турското робство, но не и срещу руското господство изигра своята нихилистична роля и я изпращат в историята. Никой не хвърля пари на вятъра! Особено когато са шовинистични. Не е ясно каква роля ще дадат авторите на антипода й-ДПС! Доган без Сидеров не може да съществува, защото са скачени съдове.     

 

27 ноември 2011г.

      

    

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596822
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930