Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 14:37 - Долнопробен национализъм
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
2



Долнопробен национализъм

 

    Посланик Джон Байерли раздвижи духовете в България. Изпратените от него грами до правителството на САЩ не са съвсем ласкави за българските политици. “Във всяка лъжа има малко истина!”, но и “Във всяка истина има малко лъжа!” За вас не знам, но за мене втората мъдрост е по-вярна, като имам в предвид днешното статукво в България.

    Засегнатият в тези грами Румен Петков си го изкара на настоящия американски посланик Джеймс Уорлик! С език не на висш политик и министър-управленец, а с речитатив усвоен на улицата. Такъв, какъвто между впрочем е и на днешния ни Министър председател.

    Върлият националист Волен Сидеров, вместо срещу наглостта на руския премиер Путин да се разпорежда в България като към своя бащиния, говори на висок тон /крещи/ срещу американското присъствие в чуждата за него България. Чужда, защото със всички свои действия той й вреди. Представя я пред външния свят като страна населена с бавноразвиващи се, които всеки може да раздели и озлоби едни срещу други.

    Друга знакова фигура на прехода, в лицето на професора от Софийския университет Николай Василев, на национално всеослушание изрази своето накърнено самолюбие на българин от намесата във вътрешните му работи от американския посланик. Вътрешните му работи на рехабилитиран професор от старото време.

    -Но сега е ново време и “англо-американските империалисти” не са вече заплаха за българската сигурност, г-н професоре! Те са гаранция за нея! Заплаха за България са все още руските имперски интереси, на които вие и вашите съмишленици слугувахте десетилетия наред! Зависимост от Русия в енергетиката. Зависимост и в много други области на обществения ни живот има и ще има, докато хора като вас са все още в българското публично пространство! Които все още не искат или не могат да приемат, че България не е вече васална шестнадесета република /губерния/ на имперска Русия.

 

Избор на посоката

    Малката за мащабите на намаляваща, свиваща в себе си Русия и на отварящите се към света САЩ, България е на кръстопът. С коя от двете ще тръгне, да продължи. Надолу и назад към миналото си с Русия или напред и нагоре към бъдещето си със САЩ. ЕС е междинна спирка за България, защото той като съюз е с разнопосочни, в много от случаите срещупосочни интереси. В него са бивши врагове в лицето на Германия и Англия, на Италия и Франция. Едните нападатели, другите защитаващи се през двете световни войни.

    Северните страни: Германия, Холандия, Дания, Англия, Швеция, Норвегия /НАТО/,...са със стабилни икономики, докато южните: Португалия, Испания, Италия, Гърция,...са с лабилни такива. Изключение прави Ирландия. Освен това днешните Германия и Япония са длъжници именно на САЩ относно демократичността и просперитета си. В тези страни, все още има американски войски, гарантиращи насоките им на развитие. Американски войски имаше във Корея срещу руско-китайските, чиито резултат днес са демократичната Южна Корея и тоталитарната Северна Корея. Виетнам си остана цял руско-китайски, което се дължи на десетилетното френско колониално присъствие там. Американски войски днес има в Ирак и Афганистан, финансирани от американския данъкоплатец с много милиарди долари. Ако в Ирак те са заради петрола, както твърдят някои, в Афганистан, заради канависа ли са, ги питам? Заради свободата и заради човешките права във всички тези страни винаги са били американските войски. И английските, и австралийските, и канадските, и новозеландските, и на всички англоезични страни с демократично управление. Самостоятелно извоювано от самите тях, а не привнесено и наложено отвън, както беше в Германия и Япония, но не и в Италия, която от Мусолини-ва, днес се превърна в Берлускони-ва държава! Показателен пример в това отношение е и случващото се днес в Либия по-рано с Италия, а днес с кликата на Муамар Кадафи. Отново срещу насилието там са демократичните страни, докато Русия и Китай защитават рожбата си в Съвета за сигурност на ООН.

 

Нихилизъм-национализъм-шовинизъм

    Днешният български национализъм в своята същност е мним и грешно ориентиран. Зададен отвън и е насочен навън в ролята на национален нихилизъм! А истинският национализъм трябва да е ориентиран отвън навътре и вътре в страната. Да отчита и защитава вътрешните национални интереси. А не интересите на външна страна, каквато е Русия например с нейните енергийни проекти на българска територия. На България й е жизнено необходим национализъм в ролята на патриотизъм, а не в ролята на реален нихилизъм, демонстриран от руските ни възпитаници, а още по-малко има нужда от мним национален шовинизъм демонстриран от руските мекерета в АТАКА. Патриотизъм, не нихилизъм, не и шовинизъм са оръжията в политиката на страните в ЕС.

    Днешният български национализъм е лицемерен в своя изказ. Социалистите и техните партийни подразделения защитават руските интереси в България, а децата им емигрират, учат и живеят в САЩ. Не в Русия! И това ако не е долнопробно лицемерие, не знам какво е! Да ползуваш в бита си западни: кола, бяла техника, самолети, лекарства, облекла,...живот, а да защитаваш руска АЕЦ на българска територия!?! Много, все нихилистични политико-икономически лицемерия върлуват в нашата нещастна Родина България!

    Руски войски окупираха български земи през 1878г.! Руски войски окупираха България през 1944г.! Руските окупации са в сила и до днес, ако съдим по делата на българската политика.

    Американските посланици, аналогично на американските войски в гореизброените страни, са тук в ролята си на освободители от тази окупация. И затова те са нежелани от българските нихилисти-русисти. Освен това те имат основание за активно политическо присъствие, защото като представители на САЩ в България, те представляват и защитават интересите и на българите живеещи в САЩ. На това основание те са навсякъде по света, защото САЩ в своята същност е много-национална държава населена с ирландци, африканци, англичани, китайци, руснаци, араби,...българи, на които не им е безразлично какво става в родните им страни.

    Посланик Джон Байерли написа, а посланик Джеймс Уорлик на всеослушание казва кои са проблемните български институции, като изрично заявява, че българите сами трябва да ги решат. Това не е намеса, това е помощ от страна на най-демократичната страна-САЩ, чиито дипломатически представители са г-дата Байерли и Уорлик.

 

2 юни 2011г.

   

 

 

 

 

     



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596599
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930