Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 09:09 - ШИЗОФРЕНИЯ - /психическо заболяване, което се характеризира с раздвояване...../
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 6266 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2009 09:43


ШИЗОФРЕНИЯ - /психично заболяване, което се характеризира с раздвояване..../


 
Човешка душа! Човешки дух! Човешка психика! Все
отвлечени, нематериални, за някои имагинерни характеристики на човешкото същество, което е свикнало да приема външния свят материално! За него реално е: ухо да чуе, око да види, ръка да пипне, болка да усети! Трудно обяснимо е обаче, как се радва, скърби, мрази, обича, силни думи изрича! Душевна потиснатост, духовна съсредоточеност, отпусната чувственост, емоционална разпуснатост - това са все различни състояния на нервната система, които във възходящ ред са приоритет на трите “П”: Педагогика, Психология, Психиатрия. Всяка от тези науки разглежда проблема от различен ъгъл. Педагогично, психологично, психиатрично! Първата възпитателно, втората определително, третата съдържателно. Но нито една от трите-двигателно! Аналогично на мъртвата материя, в която циркулират електрони, неутрони, позитрони, мезони,...така и тук се движат неврони,...И тук, влизайки съдържателно навътре в материята, науката върви към “Безкрайно малкото”. Всяко малко се състои от още по-малки!

    Това обаче се отнася до строежа на така наречената мозъчно-нервна  система, не и до нейното функциониране. Кое я стартира? Защо функционира? С какво гориво се захранва! Не материята-с храната през устата, а душата с нейните различни чувствени  изпълнения? След смъртта на човек, системата я има, но чувствителността отсъства. Душата я няма. Стартерът и горивото, които задвижват системата някой ги е взел, от човек ги е отнел. И човек от “пръст” се превръща в тленна пръст! Тленното го има, нетленното го няма! При раждането му е дал, при смъртта го е отнел! Явно, тя му е даденост и като такава, човек е длъжен да се грижи за нея. Да я обича и почита. Да я използва позитивно и градивно, а не негативно-регресивно-репресивно.

 

Дву-личност

    Две личности в едно тяло! Двама човека с едни пръстови отпечатъци! Две същества с една ДНК-спирала! Две съдби в един живот! Така че:

    Раздвоението на човешката личност не е божествено-небесна даденост, а е житейско-земна придобитост! То е отклонение от едноличното, разклонение е в двуличното. От здравословно-дадено в болест-отровно придобито? 

    Двуличието е човешки феномен, при който личността приема две форми на съществуване. Едната личност се изявява при едни обстоятелства по един начин, другата се проявява при други обстоятелства по друг начин, корено различен от първия! Различие, в много случаи прерастващо в противоречие между двете. Едното отрича другото и обратно. Тогава човек губи своето лично! Престава да бъде личност, превръща се в конюнктурно безличие! А веднъж направил първата крачка, много по-лесно прави и втората, третата,..., които го превръщат в безотказно на всяка съблазън същество.

        Двуликият човек води двойствен живот! Умен, разумен или безумен е той спрямо чувствено-духовното си изживяване. В кой от двата живота той е с дадената си личност и в кой е с придобитата - след време той самия губи представа за себе си. А едната винаги има приоритет, защото в живота всичко е подредено по важност на съществуване. Това объркване на приоритетите води до нежелани за двуликия човек решения, които той привежда в изпълнение. И греши, след като отказва на дадеността си да се покори! Да бъде едноличен, а не двуличен, многоличен. А ако е раздвоен, много важно е в коя област, коя от личностите се изявява.

 

Душевно двуличие

     Живият живот е даденост, не е придобитост! Човекът, като такъв е даденост, не е маймуно-придобитост. А ако все пак е произлязъл от маймуната, тя откъде води своето начало, се питам? И така до къде, питам материалистите?

    Даденост на човека е неговата любознателност, както и средствата, с които да я удовлетвори. Дадена му е мисловно-духовната система, с която човек се развива и усъвършенства. С нея променя и заобикалящия го свят.

    Мисъл, дух, психика, съзнание, чувства,...душа са характеристики на нематериалното, нетленното, което движи човешкия живот тук, долу на земята. Много са науките, чиито обект на изследване са тези получени на готово дарове. Да може човек да мисли, да чувства, да живее! Да се развива, твори, усъвършенства. Как обаче той ще ги използува, ето тук е проблема на човечеството. Дали ще има повод да се радва или да скърби, това е изцяло човешки проблем. Дали е доволен от себе си и от какво е недоволен? Дали приоритет му е материално-временното или духовно-вечното? Дали е роб на плътта или е отдаден на духа? На всеки отделен индивид му е дадено право на избор! Каквото избере, така ще живее! Това е основното човешко раздвоение. Между духовното и плътското! Между живот съобразен с десетте Божи Заповеди и живот частично или тотално загърбил ги. Между дадения  идеализъм и придобития материализъм. Първият идва Отгоре, от Висините, вторият изплува отдолу, от дълбините. Единият води човека напред и нагоре, другият го връща назад, смъква го надолу.

 

Човешко двуличие

    Човек е несъвършено живо същество и като такова, “нищо не му е чуждо”. Безгрешен, съвършен човек няма и не може да има, така както абсолютна истина, по която се оценяват делата на човек тук, на земята, няма и не може да има. Съществено обаче е дали човек съзнателно, по своя воля греши  или несъзнателно придобива вина със своите дела. И което е много важно, скрити за обществото или открити са неговите дела. Основната, а може би и единствена причина за раздвоението на човешката личност е скрито-прикрития от другите, втори човешки живот. Близко до ума е, че човек крие от другите само делата скверни към душата. Светлата душа на показ, тъмната е скрита. Тъмни дела на човек, които вредят на друг човек или на обществото като цяло. Такъв човек  е раздвоен човек! Този човек е с болна психика. Болестта му е шизофрения.

    Болно днес е българското общество! Шизофренно е!

    През последните 50-60 години, много от неговите членове бяха заразени с тази коварна болест. Вербовчиците в тайните служби и вербуваните от тях клиенти водиха, а повечето от тях все още водят двуличен живот. Със невинни лица в светлината и със зловещи дела в тъмата на дяволските отделения. Без-ум-но вглъбени в доносите си и душевно извратени в предателство на приятелството. И което е най-страшно, предателство на РОД, наРОД, РОДиина! Националното предателство.

 

Обществено различие

    “Крушката си има опашка!” е правдоподобно обяснение за раздвояване на личността в тоталитарните общества, едно от които е и българското. До “Великата” Октомврийска революция през 1917г. човешките взаимоотношения в обществата, в много голяма степен са били открити. В парламентарните общества-демократични, в монархичните-наследствени, в диктаторските-насилствени. Тоталитарното общество роди хората с раздвоена самоличност.       “Крушката” НКВД-КГБ-днешното ФСБ, чиято “опашка” е българското ДС е автор на човешкото двуличие в световен мащаб. Открито, на светло проповядва комунистически идеали за братство, равенство, мир, разбирателство, а скрито в тъмното осъществява разделение и революционното противостоене. Братоубийствени разделителни войни в отделните страни! Общочовешко, трудно изкоренимо зло, което успя от “Дойчланд юбер алес” да роди ГДР! От Гестапо - ЩАЗИ. В Гестапо бяха еднолични, хората в ЩАЗИ са двулични.

    Двуличието е световно обществено зло! Родено в “Империята на злото”, със свои клонинги разпространено по света. Под върховен родителски контрол до узряване-възмъжаването им! Излизане извън контрол след като усетят силата на двуличието. Ширещият се по света скрит тероризъм е нова форма на тъмната страна на двуличната душа. Тя е продължение на тоталитарното отношение към човешкия живот. Открито в името на религионизъм, скрито-чрез тероризъм. 

 

Двадесет години по-късно

    Типичен пример за психично отклонение, шизофрено раздвоение  на личността се наблюдава при авторите и изпълнителите на двадесетгодишния български преход от...до...! Тук, долу, от амвона и от трибуната ни обещаваха едно, а там, горе, в палатите ни сервираха съвсем друго. Тук в България и там в Русия! Долу е България, горе е Русия, и двете със своите Първанов-Путин-ови раздвоения, лицемерни за пред света изпълнения! България пред ЕС, Русия пред САЩ!

....психическата дейност и много често скъсване на контакта с действителността и затваряне на болния в свой вътрешен свят./

 

05 ноември 2009г  

 

    

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 



Тагове:   шизофрения,


Гласувай:
0



1. malinka23 - извинете
05.11.2009 09:17
шизофренията не е раздвояване на личността; в най-често срещания й вариант основният симптом е параноята. нищо не се раздвоява - сори
цитирай
2. niker - Много добре!
05.11.2009 09:18
Не съм срещал такова обяснение на шизофренията. Доста добре и "красиво" звучащо.
цитирай
3. petra111222 - :)
05.11.2009 09:20
интересна гледна точка!!! поздрав!

/изглежда трябва да се роди нова наука :) за да обясни феномена "политика"/
цитирай
4. georgialeksov - Благодаря за коментарите
05.11.2009 09:38
Прави сте! Знам че шизофренията е раздвояване и последващо затваряне в себе си. Откъсване от заобикалящия го свят! Унищожаване на всичко свързано с него! Но-о-о, искам да попитам, извън тази "неточност", какво друго грешно има в останалото! И ако не бях сложил това гръмко заглавие, щеше ли останалото да впечатли аудиторията! Трябва нещо силно за стряскане, събуждане на изпадналия в летаргия наш народ!
Сори, приятели!
Поздрави
Г.А.
цитирай
5. анонимен - puyvStlvtwTqghDm
24.05.2011 21:37
ThatВ’s not just logic. ThatВ’s rlelay sensible.
цитирай
6. анонимен - Век XXI. Адам и Ева-взгляд одного, мнения миллионов
16.12.2011 15:17
<img>http://sweatego.ru/wp-content/uploads/2011/11/motivator-20154-176x176.jpg</img>

Это мужской сайт, где мнение мужчины имеет абстрактный вид. А мысли о жизни и жизненный опыт позволяют писать
советы мужчинам.

Акцентируя внимание на такие темы: жизнь, психология, гендерные отношения и, конечно же, секс - автор направляет свой
внутренний взгляд к тебе, -настоящий мужчина.

<a href=http://sweatego.ru/prikolnyj-goroskop/goroskop-v-stixax/>гороскопы в стихах</a>

<a href=http://sweatego.ru/prikolnyj-goroskop/goroskop-v-stixax/>прикольные гороскопы в стихах</a>

<a href=http://sweatego.ru/stati/ukrasheniya-dlya-muzhchin/>сайты для мужчин</a>

<a href=http://sweatego.ru/prikladnaya-psixologiya/lyubov-i-vlyublennost-priznaki-vlyublennosti-i-lyubvi/>влюбленность</a>
цитирай
7. анонимен - PsyDom.ru - Место, где живет психология
07.02.2012 13:45
<img>http://psydom.ru/images/sized/images/uploads/2012-01-29/gde-najti-vremya-dlya-samorazvitiya-ili-poleznye-pyatiminutki-chast-2-170x170.jpg</img>

Психология на Psydom.ru – ваш верный помощник

Добро пожаловать на наш сайт! У нас полезную для себя информацию смогут найти люди любых возрастов и профессий: школьники, студенты, родители, педагоги, психологи. На наших страничках вы лучше узнаете о том, что такое психология, как знание этой науки помогает в жизни. Материалы нашего ресурса включают в себя описание известных психологических методик, упражнения, которые способствуют развитию различных навыков, а также памяти, внимания, мышления. Всё это можно узнать благодаря полезным ссылкам, которые мы вам предложим.

<a href=http://psydom.ru/articles/logicheskoe-myshlenie/>логическое мышление мозг</a>

<a href=http://psydom.ru/terms/category/i/>психологии</a>

<a href=http://psydom.ru/page/biheviorizm/>бихевиоризм это</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/obayanie-ili-v-chyom-sekret-emocionalnoj-privlekatelnosti/>в чем обаяние</a>
цитирай
8. анонимен - dNbbfuq Home Page
20.10.2012 15:22
Vysmxs <a href="http://dallascowboysjerseysshop.us/demarcus-ware-jersey-c-6.html">demarcus ware white jersey</a> Jjsqug http://dallascowboysjerseysshop.us/tony-romo-jersey-c-25.html
Heyaww <a href="http://tinyurl.com/92ng99h">burress jersey</a> Nqwzjv http://cort.as/2dfg
Pdixnt <a href="http://tinyurl.com/8d8wzhl">jim mcmahon jersey sale</a> Dyksbm http://tinyurl.com/8d8wzhl
Ciuxfu <a href="http://denverbroncosjerseysstore.us/peyton-manning-jersey-c-20.html">peyton manning jersey</a> Nsaxgx http://denverbroncosjerseysstore.us/von-miller-jersey-c-28.html
Uewnjy <a href="http://tinyurl.com/8pxn69e">jimmy graham jersey</a> Jhfaxl http://tinyurl.com/8pxn69e
Cslupi <a href="http://sanfrancisco49ersjerseysstore.us/randy-moss-jersey-c-22.html">randy moss 49ers jersey</a> Slzwyz http://sanfrancisco49ersjerseysstore.us/patrick-willis-jersey-c-2.html
Guuqjv <a href="http://tinyurl.com/9qlo9xs">haloti ngata youth jersey</a> Nurbyw http://tinyurl.com/8r9lyb8
Rjbckg <a href="http://bit.ly/WxEq5I">jeff saturday jersey</a> Qgwwhk http://tiny.cc/hmegmw
Whxnmf <a href="http://baltimoreravensjerseys-store.us/ray-lewis-jersey-c-1.html">ray lewis jersey nike</a> Kpvyqt http://baltimoreravensjerseys-store.us/ed-reed-jersey-c-3.html
Czrsor <a href="http://tinyurl.com/9khy5s5">dez bryant jersey</a> Drckds http://tinyurl.com/9rzjy74
цитирай
9. анонимен - gOluzju useful information
20.10.2012 16:29
qKsmqmBd <a href="http://tinyurl.com/9xa6ryw">patrick peterson nike jersey</a> eUfjojZd http://tinyurl.com/9xa6ryw
lFjllvRw <a href="http://tinyurl.com/8eo8yn7">victor cruz jersey</a> iYdjuhKl http://tinyurl.com/8cnygru
qHfanuRl <a href="http://tinyurl.com/936y5tw">terry bradshaw jerseys</a> tNgocqAp http://is.gd/X0RZdj
kWyepoXn <a href="http://tinyurl.com/95uj6qm">hester jersey</a> rGwplgUm http://tinyurl.com/8mhf5e4
iHzeduFu <a href="http://tinyurl.com/9yllxp8">michael vick eagles jersey</a> mVnphdBf http://tinyurl.com/9demdrj
wVgehxWa <a href="http://tinyurl.com/8p237rd">mark sanchez white jersey</a> kLygowLi http://tinyurl.com/98m9n86
bVoftsEi <a href="http://tinyurl.com/8fqhekh">ed reed womens jersey</a> iPqgkjPg http://tinyurl.com/9l5mjbu
bZpwjnLc <a href="http://tinyurl.com/936n228">cam newton panthers jersey</a> jVxhmnCp http://tinyurl.com/936n228
cXhbezCo <a href="http://tinyurl.com/94op3c8">welker jersey</a> rPpumuNf http://tinyurl.com/9aam5bz
sArphmFo <a href="http://tinyurl.com/9qxbwdq">mario manningham 49ers jersey</a> lStxtzFi http://tinyurl.com/9qxbwdq
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596924
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930