Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2007 22:58 - Дисиденти и президенти
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 604 Коментари: 0 Гласове:
0



                   ДИСИДЕНТИ И ПРЕЗИДЕНТИ

      Двама президенти-Хавел и Желев, бивши дисиденти от две колкото еднакви, толкова и различни организации – “Харта 2000” и “Клуб за гласност и преустройство”. Първата-спонтанно възникнала на пътя между затворите, с нищо незначещо име,  е изпълнена със съдържание. Другата-обмислена и измислена на пътя между резиденциите, с много значещо име, е изпразнена от съдържание. И днес, пет години по-късно, по постигнатото в двете страни можем да съдим за президентите-дисиденти и организациите им. Отчитайки резултатите, можем и трябва да обясним как, от кого и защо бяха създадени организациите, лансирани хората, изречени думите, извършени делата. Да направим изводите, за да продължим нататък: напред или назад, наляво или надясно, нагоре към изхода, или надолу към безизходицата! 

      Българската дисидентска ГЛАСНОСТ трябваше да разсекрети, да осветли и да огласи всичко сътворено на тъмно през последните 45 години, а ПРЕУСТРОЙСТВОТО-да промени държавното в частно, плановото в пазарно, потребителното в производително, идеологическото в икономическо, тоталитарното в демократично, поданическото в личностно! Трябваше, но ако съдим по думите на в. ДУМА, се получи НЕЩО много близко до делата на в. Работническо ДЕЛО. Нещо като “Пременил се Илия, погледнал се-пак в тия!” Докато на чешките “2000 думи” съответстват само дела, добри дела, човешки дела. И така:

      Българската “нежна революция”, започнала в 15 часа на 14 декември 1989г., беше съзнателно прекъсната 6 часа по-късно лично от дисидента Желев, докато чешката “нежна революция” лично дисидента Хавел оглави и я доведе до позитивен край. Дисидентът Желев беше избран за президент от ВНС с гласовете на комунистите, докато президентът Хавел беше избран от некомунистическата част на чешкия народ. Досиетата на ченгетата в България не са разсекретени и огласени /Тамбуевото ТРУД-но ранно-утринно изпълнение е унижение не  за потърпевшите, а за авторите му/, докато в Чехия още преди три години имената на всички вербувани бяха публикувани,  с което бяха бракувани  авторите на манипулативния подход в новите начинания. Масовата ваучерна приватизация в Чехия, предхождана от реституция не толкова на незаконно отнетата частна собственост, колкото на унижената и унищожена човешка справедливост, направи 60 процента от чешкия народ РЕАЛНИ частни собственици, докато в България приватизация все още няма, а реституцията беше стартирана, за да бъде провокирана завистта и омразата на бедните към “обогатилите се реститутки”. За съжаление и голямо огорчение нашият, българският президент-бивш дисидент и настоящ кандидат-демократ, импонира на комунистите за “трите процента реститутки”, не разбирайки, че справедливостта не се измерва с проценти и че връщането на земята на 70 процента българи е също неосъществена реституция. Чехия на Хавел има за министър-председател световно утвърден авторитет като Вацлав Клаус, а Желевият Беров го утвърждават само комунистите и то скрито, с тайно гласуване. Затова в богата вече Чехия влизат милиарди долари чужди инвестиции, а от бедна България излизат последните сиромашки левчета.

      ДОВЕРИЕТО в президент, парламент, правителство е залог за успех на всяко национално начинание! Доверие дадено от народа за СВЕТЛИ ДЕЛА, а не за многословно празнодумие. Но това комунист тоталитарист-новопокръстен социалист демократ, не може да разбере даже и да иска. И затова комунистическият парламент лансира Закона за масова приватизация, Желев го легитимира, а Беров  ще го реализира. Въпреки че и трите институции нямат доверието на обществото, защото вече и непосветените разбраха, че това закъсняло 3-4 години начинание няма нищо общо с чешката масова приватизация, а има много общо с руската. То е част от нея даже!

      Хавел и Желев са добри приятели, въпреки че пътищата на ръководените от тях страни са различни. Чехия върви директно, направо към Западна Европа, докато пътят на България за Европа минава през Москва. За да заобиколи Белград, може би!

                                         в. АНТИ от 29юли - 4август 1994г.

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596690
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930