Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2007 07:09 - Партийно-политическа чистота
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 724 Коментари: 1 Гласове:
0



               ПАРТИЙНО-ПОЛИТИЧЕСКА ЧИСТОТА

                                        /животът 10/

                философия и политика - еманация на живота

 

      Политиката е професия! От нея произтича цялостното управление на една общност! Без наличие на чисто политически партии, няма демократично управление! Има авторитарно /на монарх или диктатор/, тоталитарно /на една партия/ или корпоративно /на “партии”-корпорации/,  управление на държавата!

      Философията е майка на науките! От нея произтича развитието на всички други науки! Ако тя е чиста, истинска и градивна, науките творят и усъвършенстват обществото. Ако тя е фалшива и насилствена, производните й науки обслужват насилниците и рушат изграденото от обществото като цяло!
 

      Философията и политиката обуславят и движат живота на  човека! Те са негови слуги! Практикуващите ги-също са слуги! Философията обяснява, а политиката реализира обясненото, от което следва, че науката като цяло е жизнено необходима на политиката! Коя наука, произлезла от коя философия обаче? Това е проблем на страните изповядвали десетилетия наред фалшивата и насилническа Маркс-Ленин-ска философия и производните й политико-икономическо-духовни науки! Някои страни  и народи изживяха и преодоляват този човешки катаклизъм, докато у нас, в Русия, в Северна Корея, Куба, Либия и в някои други страни той все още не е започнал да се изживява-преодолява!

 

                        ФИЛОСОФИЯ НА НАУКИТЕ

      Четенето и смятането като наука са само невинно начало на всяко обучение! Много важно е какво ще чете-научава-усвоява научения да чете вече човек! Правилно ще смята или грешно ще решава, а може и да извращава сметките научения вече да смята човек! И най-вече какво ще преподава-обяснява на другите призвания за това учен?!? А от там и научения и обучен от учения политик каква политика ще утвърждава! 

      Учителите стачкуваха! Учените-също! За какво стачкуваха? За по-висок процент от брутния вътрешен продукт за образование, отнасящ се до сгради, компютри, чинове, заплати,.... учебници! Но не и за смисъла на написаното в тези учебници. За философията на живота, която у нас е тотално сбъркана! За произхода на живота и липсващите в марксистката философия духовни ценности!

 

 

                        ФИЛОСОФИЯ НА ПОЛИТИКАТА 
  

      И като резултат в обществото ни цари духовна нищета и омраза в бедността! Единствено живително проявление е изкуствено раздухваното етническо противостоене и преклонение пред минало чуждо постижение, които са дъно на човешкото падение както на авторите, повече на изпълнителите, защото те са маши-кукли на конци! Останалата 60-70 процентна обществена извадка е безличен и апатичен фон наблюдаващ безучастно, но с интерес случващото се на псевдо-политическата ни сцена! Обезверена и отвратена от парада на корумпираните в политиката! Лъгана, грабена, насилвана, тя е психически увредена от преподаваните и проповядвани цели 50 години /1944-1997г./:  политика на насилието, икономика на разорението и надежда в безверието! Тази психическа нагласа в “електората” не допусна появата на чисто политическа класа, а от там и на чисто политически партии! Допусна  бизнес партии-корпорации в управлението на държавата да удовлетворяват чисто корпоративните си интереси! Такива са ДПС, ББ, НДСВ, АТАКА, а сега и ГЕРБ! И зад всички и с всички беше и е ДС с БСП! В началото беше, а и сега е СДС! Има опасност да стане и ДСБ, ако политическото не надделее над кариеристично-корпоративното!

 

               ПЕДАГОГИКА, ПСИХОЛОГИЯ, ПСИХИАТРИЯ

 Това че ДС изроди тези корпоративни образувания е повече от ясно! Повече от ясно е и защо в условията на демократичен избор, имащият право на глас български гражданин ги допусна на политическата сцена! Партии-корпорации, а не политически партии, да управляват страната им, да ограбват живота им! Вина за това има псевдонауката в образованието, дължаща се на фалшива философия при възпитанието. Във семейството, в училището, в църквата, на улицата, в работата! Неизживяното материалистично разбиране за живота кара хората да си мечтаят за миналото, което извращава и унижава настоящето. Липсата на духовно човешкото като необходима база във философията на науките е причина за поява на  изроди в управлението на страната в ролята на политици, обитавщи корпоративни образования  представяни като партии, съюзи, движения, коалиционни обединения  в името на много лични, малко партийни, но не и на държавни интереси.   

 

                                ЛЕЧЕНИЕТО

      Много болно е българското общество! Биологично  материализирано, умствено корумпирано и духовно умъртвено е то от марксистко монархическия геноцид! Необходимо е умствено и духовно лечение-превъплащение от материално-животинското в духовно-общочовешко! Умствено от педагозите, а духовно от психолозите! А неизлечимо болните в тоталитаризъм и авторитаризъм-от психиатрите! Има ли в България такива лечители? Или и те са болни като всички останали?!?

      Необходимост за днешна България са политически чисти партии, обитавани от политици, а не от бизнесмени! Политици в политиката и бизнесмени в бизнеса-това е панацея за лечение на обществото ни! А за това, преди това, науките ни трябва задължително да се възродят-филосовски да се преоценят от философи идеалисти, а не от груби материалисти, каквито са вчерашните ни монархисти и комунисти! Педагогиката на нова, духовна основа! Психологията за осъвременена и обожествена психика на човека! Психиатрия за психично успокоение на неизлечимо болните, за които миналото може да се върне, и да се превърне в настояще! 

                  28 ноември 2007г.

             


Тагове:   чистота,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - yuBVSRXITE
25.05.2011 08:46
Cool! That's a clever way of lokoing at it!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596666
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930