Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2012 17:41 - Русофили и русофоби
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 3602 Коментари: 9 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Русофили и русофоби

/синонимът Белене/

 

    Дойде време за това неизбежно разделение на българското общество. Разделение, което вреди и отслабва българската общност. И което е по-лошо, тя престава да бъде общност. Цялата налична обществена енергия отива в противоборство между двете крила. Между това на русофилите и другото, на русофобите. Между „да” на проекта АЕЦ Белене и „не” на АЕЦ Белене. На практика, днешните поддръжници на този проект са вчерашните реализатори на концентрационния лагер „Белене”. Днешните противници на проекта АЕЦ Белене са вчерашните консуматори на лагера Белене и ще бъдат потърпевши консуматори десетилетия наред на същото това /АЕЦ/ Белене, ако то се появи.

    Аналогично разделение в българското общество има и при проекта „Шеврон” за шистовия газ. Само че, филите и фобите са обърнати на сто и осемдесет градуса. Днешните американофоби са вчерашните борци срещу англо-американските империалисти-днешни материални консуматори на тези „империи”. На Великобритания и САЩ. Американофилите са за български шифтов газ чрез Шеврон, което всъщност е българофилство, елиминиращо газовото русофилство тук, у нас, в България.

    Фили и фоби! Да или не! Въдворители или въдвродени! Фили-въдворителите казват „да” на проекта и вкарват българската общност в руския икономико-политически затвор АЕЦ! В нещо като в бившия лагер-Белене. Затвор, в който десетилетия наред въдвореният българин финансово ще робува на Русия. Лагер, в който десетилетия наред въдворени българи, по указание на Русия робуваха. Фобите отрекоха лагера Белене. Отричат и АЕЦ Белене, без да го свързват обаче с бившия лагер Белене. А трябва, защото готвеният на българите финансово-домакински запор е неразривно свързан с вчерашния лагерен от човешка гледна точка позор. Вчерашният позор беше физическо изтребление, а готвеният днес е финансово-битово разорение на българските потребители. На българския данъкоплатец!

    Фили и фоби! Фобията като втора част от думата „Русофобия” въвежда омразата като водеща при употребата й. В смисъл „Русофобите мразят Русия”! А кого обичат тогава се питам? Ви питам? И обратно антиподът на фобията е филията, която предполага безпределна обич и привързаност в случая към Русия. А ако обичат и подкрепят Русия за АЕЦ Белене, не мразят ли собствения си, българският народ? И те част ли са от него или не, отново се питам? Ви питам?

    Фили и фоби! Русофили и русофоби! А защо не на русофили и българофили да е днешното разделение! Който е русофил и обича Русия да не работи в България за руските интереси. Ясно да се определи и към руската страна да се присъедини в двустранните преговори. Българофилът е другата страна. Русия иска в България да строи ядрена мощност. Не трябва български министри слугински да ги привикват в Москва, а руската страна трябва да е тук на място в София със своите проектни намерения. Открити, а не с тайни покрити, каквито се оказаха двустранните КГБ/ДС. Американската Шеврон дойде тук в България, а не българи отидоха в Вашингтон да предлагат проекта „Шистов газ”!

    За тройният русофилски проект-„Троен шлем” на бившия президент Георги Първанов, редовият българин от джоба си плаща и ще продължи да плаща. Вече плати 13 милиона за Бургас Александропулос. Вече е платил един милиард и триста и осемдесет милиона за АЕЦ Белене. А диверсификацията  на газовите доставки за България с „Южен поток” е една рогата лъжа! Газта отново идва от Русия! Три национални предателства извършени от един наемен русофил, какъвто се оказа Георги Първанов! С ловна пушка в гората, в лукс-костюм пред камери и с микрофон в ръката, необезпокояван, нито даже порицаван, той отново е обект на действащ политик през следващото десетилетие.

    В настоящия си вид, русофилството в България може да довърши започнатото преди 135 години-да реализира мечтата на руската империя за господство на Балканите! А споменът за Велика България е само в устата на днешните ни „патриотари”, национал-нихилисти, които са подлоги на руския шовинизъм! „Рубладжии” или без право на избор вербувани са те, всьо ровно!

 

27 март 2012г.

 

 

 

  



Тагове:   Бит,   ток,   газ,   икономика,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nkf - Руснаците лепват етикета "...
27.03.2012 17:48
Руснаците лепват етикета "русофоб" на всеки, който гледа националния си интерес, тоест на националистите.Русофилите обаче са всъщност националнихилисти и затова рубладжии.
Чудесен пост.
цитирай
2. liliyanaandreeva - БРАВО!
27.03.2012 21:59
За смелостта да напишете истината! Ще добавя към написаното от Вас, че атомните централи са отживелица. Все едно, че си купуваме лампов компютър в епохата на персоналните компютри. И когато много скоро излезнат новите технологии, ние ще сме се заробили финансово с АЕЦ "белене"! В личен план мога да кажа, че си купихме в къщи цветен телевизор "Велико Търново", а много скоро излязоха на пазара телевизорите с дистанционно управление, но...ние вече си бяхме похарчили парите!
цитирай
3. vencivaleri1951 - Аз не съм специалист по шистов газ и какъвто и да е . Не разбирам и от енергетика.
28.03.2012 00:58
Но:
-Чета , че русофилите забранили сондирането му в почти цяла Европа. Слушах как предзпо студените месеци тази година електроподаването ти бе на косъм да мине на режим. Какво би станало, ако излезе в такъв момент някой от по големите блокове в страната. Какво ще ни се случи, ако влезем в глупави противопоставяния с Русия/нещо бленувано от тъй наречените русофоби/ и през 17, 18та когато изтича срока на единият от хилядниците в козлодуй същият този Атомстрой не ни даде благосровията си за продължаване живота на реактора. и 21ва на другия? Вие представяте ли си какво би станало с нас без "Козлодуй"? Да свързва някой Аец Белене с лагера в Белене е "всЕ равно" да свързваш Шеврон с бомбардировсите над София през ВСВ. Такова мислене е паразитно. Така или иначе бъдещето е на други от познатите до сега източници. Вероятно и на дълбочинния газ. Вие залагате на него без да знаем дали го имаме още. В бъдеще и технологиите ще се подобрят поефтинеят... Впрочем за това, че енергоносителите поскъпнаха най малко са виновни руснаците.В техна полза е , но не те направиха войните в Близкия Изток.
цитирай
4. plamo - Докато разни "фили и фоби&...
28.03.2012 08:52
Докато разни "фили и фоби"като Вас се въртят като ветропоказатели и се чудят на кого да се наведат,Турция и Румъния ще си въведат ядрените мощности и ще завземат пазарните ниши,а на нас Българите както винаги акъла ще ни дойде изотзад и тюхкайки се за пропуснатата възможност,ще внасяме ток по 50 цента!
цитирай
5. gothic - Блестящ текст! Благодаря ви!!!
28.03.2012 10:48
Блестящ текст! Благодаря ви!!!
цитирай
6. plamo - Преименувай :Коментари във въз...
28.03.2012 11:23
Преименувай :Коментари във възхвали и няма да ти се налага да триеш,а ще четеш колко си прав "демократе"!
цитирай
7. georgialeksov - русофили и русофоби
17.04.2012 09:47
Благодаря на всички взели отношение върху горенаписаното! Явно болна е темата за раздвоеното българско общество. Моето обяснение на този факт не са материалните взаимоотношения с руснаците. Разделението е морално. Българите, които имат национално достойнство се от едната страна, а от другата са загубилите го от преди 135 години та до днес. Всеки що годе здравомислещ българин няма как да не види, чуе, разбере, че Путин и придворни му таксуват българите като втора категория хора. А това е обидно за всеки нормален човек.
Съжалявам за закъснението на този текст!
цитирай
8. pagan - Според всякакви прогнози за бъдещето, енергетиката е основният проблем.
09.07.2012 09:53
И тези, които защитават ядрената енергетика в България се правят, че не разбират, че това е ГЕОПОЛИТИКА,. не толкова чиста енергетика. И ако искаме да сме "в тон" и "в крачка" с целия свят, трябва от сега да решаваме този въпрос, с мисъл преди всичко за България! (Ако не искаме да сме "Задунайская губерния")! Убеден съм, че някой ден в бъдещето и самите деца на "рубладжиите", биха предпочели да се наричат "Българи",. не руснаци от някаква затънтена губерния на границата с развиваща се Европа. Но тогава ще бъде късно!
цитирай
9. анонимен - Това разделение е стара работа
09.07.2012 10:23
Още от Възраждането сме разделени на русофили и русофоби. Това, за жалост, се отрази в по-сетнешното развитие на българите като нация. През турско едни са искали да се освободим със собствени сили, а другите са рецитирали "кат Русия няма втора, тъй могъща на света, тя е нашата опора, тя е наща висота". Това разделение продължава и в цялата ни нова история. Но най-уродливият вид русофилство е сред комунистите. Винаги съм предполагал, че тия полагат клетва за вярност към Русия или както се е казвала във времето. За да сме в това незавидно положение сега, корените са в това разделение. Вижте и диаспората ни, в чужбина има общости от италианци, китайци, руснаци, даже и македонци, но български общости няма или почти няма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596552
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930