Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2012 12:27 - Българската свобода
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 2298 Коментари: 2 Гласове:
3



Българската свобода

/патриотизъм, русизъм, македонизъм,…империализъм/

Даром дадената свобода,

 не е свобода на мисълта и на духа! 

 

    Две дати! Едната-19 февруари е върховна, другата-3 март е позорна за днешните българи. Два паметника: скромният на Васил Левски и величественият на Александър втори! Пред единия скромно масово българско поклонение на 19 февруари, пред другия пищно ритуално преклонение на 3 март! Единият дал собствения си живот за правдива кауза, другият пожертвал хиляди чужди животи за собственото си величие. А човешкият живот е даденост и само Далият го може да го отнеме. Никой друг! Нито турските султани, нито руските царе! Нито който и да е!

    Светлото дело на Васил Левски за чиста и свята република до 19 февруари 1873г. беше последвано от тъмното дело на Александър втори за княжество-царство след 3 март 1878г.! От цар вседържец на руси, украинци, поляци, прибалтийци белоруси, кавказци,...българи! Цар освободител на крепостните селяни в Русия, цар поробител на свободните селяни в България, за които „десятъкът” е бил убийствен данък.

    „Който те освободи, той ще те пороби” са пророческите думи на Апостола Левски, който отсъстваше на трето-мартенското тържество. Отсъстваше името му, отсъстваше и делото му на булевард Руски-Царя пред оня качен на коня си, при онези преклонили глава, подгънали колена, навели снага пред така нареченото българско НС. Национален позор на тази позорна за българите дата. Коментирана на следващия ден в сутрешния блок на БТВ от три „знатни”: психиатър, антрополог, социолог. Много говориха, нищо не казаха. Не по различни бяха коментариите в „Отпечатъци”, „Насреща”, Панорама”, „На четири очи”, Шоуто на…, Часът на..., В сутрешни и вечерни блокове на телевизии и радия се показва и говори за какво ли не, само не и за капиталния за България Руско-български въпрос. Руско-балкански въпрос! Заченат преди повече от 130 години, той и днес е повече от актуален, защото е в основата на всички български беди през всичките тези десетилетия. Защо никоя българска публична личност не сравни онова, за което се е борил Левски с онова, което донесе Александър втори? Единият срещу турското робство, другият за руско господство. Защо никой български политик не постави на дневен ред тази вековна не-равностойност между двамата отнесена към българското племе? Защо никой български историк не прочете правдиво балканския и в частност македонският въпрос, който е пряк резултат на руско-българския от 1878г.? И  не на последно място, има ли някаква разлика в политиката на руските царе, „съветските” Генерални секретари и днешните руски Президенти. Освободители или покорители на чужди народи ли са те? С какво се различава политиката на избрания за четвърти мандат Президент Путин /този на Медведев беше фалшив/ от тази на Александър втори и на Сталин-Брежнев? С нищо! Империалисти бяха, империалист е Путин днес. Само дето империята му полека-лека се разпада с времето! Един по един народите се отделят от империята и се освобождават от чуждата за тях руска опека. Само България все още робува на тази опека, тържествено чествана на 3 март. Тук, по-долу предлагам един кратък прочит на  формирането на третата българска държава, различен от този в училищата ни. Различен и в средствата за масова информация:

 

Македонизъм –чуждизъм!

     На планетата земя има региони с локални конфликти от най-различно естество! Близкият Изток: Израел-Палестина, Средният Изток: Ирак-Иран, Закавказието:  Русия-Чечня, Абхазия, Балканите-Македонски въпрос! Варварски конфликти, които са обект на внимание от цивилизования свят. Един ги подклажда, друг ги потушава! Кой стои зад палестинската кауза, в основата на която е не-признаване на държавата Израел, призната от ООН? Кой изроди чудовището Садам Хюсеин, автор на три войни в Залива? Кой се разпорежда в Закавказието, а и не само там? Чие дело е това, което става на Балканите? Въпросите са много, отговорът е един-руският империализъм! В началото царизъм, а след това комунизъм, а днес олигархизъм. Тоталитаризмът възцарен през 1917г. роди  своите недоносени деца- фашизма през 1923г. в Италия и нацизма през 1933г. в Германия!

    Три държави на Балканите: Гърция, Сърбия и България и три етноса: гръцкият, сръбският и българският са в основата на македонския въпрос предшестван от турския. Какъв етнос са хората в Егейска-гърци ли са, във Вардарска-сърби ли са и в Пиринска Македония-българи ли са? И кой ги раздели и насъска един срещу друг?

    Гръцкият, сръбският и български народи не се обичат. Делят ги гранични заграждения, налице е и мисловно разделение във всеки един от трите народа. Добро-съседството отсъства през последния век и половина. Причина за това между-държавно и между-народно ожесточение е Македония като име, свързано с Филип и сина му-Александър Македонски, завоювал половината свят, с което наследниците му не би трябвало да се гордеят, така както не са повод за гордост делата на Наполеон, Хитлер, Сталин в по-ново време. Обект на македонска гордост трябва да е, че според Библията, Апостоли на Божието слово са проповядвали в Македония преди 2000 години.

Преди 1878г. - турски Султан-ат

    Преди 600 години Отоманската Империя се е простирала от Венеция до унгарско-маджарско. Гърците въстанали и се освободили! Сърбите въстанали и се освободили. Българите въстанали и си останали под турско робство, владичество, присъствие. През 1878г. други ги освободили. Тази простичка истина е в основата на гръцкия и сръбски национализъм изродил се в шовинизъм и на българския нихилизъм, изродил се в русизъм. Български легионери участвали при освобождението на съседите си, а те асимилаторски действали спрямо съседската си под покровителството на бейове и валии! Гърчеене и сърбеене на българи в македонско е било поощрявано от турците. “Разделяй и владей!” е толкова стара истина, колкото е стар светът. Четирилогията на Димитър Талев красноречиво потвърждава това.

    Българското възраждане от Паисии до Цариградската конференция на Великите сили през 1877г., която на практика очертава границите на бъдещата българска държава в рамките на Отоманската Империя е  всъщност  истинското българско национално освобождение. Църковно на вярата и народностно на етноса. Последвалата и последна война на двете хищни империи – на руската срещу турската за кокала-България преобърна националното ни възраждане в русофилско израждане.

 До 1944г.  - Царски диктат

    Македонизмът е рожба на гръцката и сръбска асимилаторска политика и отказът на българската държава да защити събратята си отвъд Пирин-а. Подтискани от турци, насилвани от гърци и сърби, те въстават, а след поражението бягат при сънародниците си в България. На Изток, не на Север и на Юг! Гърция и Сърбия си имат родни гръцки и сръбски крале, а българите имат чужди царе. Тези царе с продажната си антибългарска политика отчуждиха българските македонци от България. Къде беше българската войска по време на Илинден през 1902г.? Защо не беше край Вардаро, а само български патриоти бяха там? Какво направи тя през 1912-13 г. и през Първата световна на първия ни Цар Фердинанд, както и през Втората световна война с втория ни Цар Борис трети? С монархисти и с фашисти се съюзиха, а не както сърби и гърци с демократичните Англия и САЩ! Разпънаха България на кръст, подчиниха и обезвериха народът ни с тези три национални катастрофи. Обезбългариха и разчлениха македонците на три, което е човешко престъпление спрямо този много изстрадал народ! Първият ни цар подели чуждата за него, но родна за българите Македония, а вторият тръгна да я освобождава! Войнолюбци, а не миролюбци бяха те!

След 1944г. - руски диктат

    Йосиф Висарионович Джугашвили-Сталин е грузински евреин. Йосип Броз Тито е хърватски евреин. И двамата по природа бяха рожби на империализма! Единият на руския, другият на сръбския! Единият освободи и “приюти” половин Европа в рамките на СССР и Варшавски договор, другият направи същото с половината Балкани в рамките на Югославия. Искаше и България в този южен съюз, подобно на “Съветския”, но по-големият-руският диктатор предпочете да сме при него, под него. И с помощта на българската марионетка Георги Димитров, двамата диктатори родиха на Балканите: Сталин-Тито-Димитров, която просъществува докато малкият-Тито обърна гръб на големия – Сталин. Един диктатор не търпи някой да е над-него! В България се установи руска диктатура. И до днес българският нихилизъм е подчинен на руския империализъм. До 1989г. открито, а след нея лицемерно, скрито. Не парично, а националистично!

След 1989г. - паричен диктат

       Българинът е отучен сам да гради живота си. Все някой друг трябва да му каже какво да прави. Друг да му даде, а не сам да си осигури! Друг да му разпореди, а не сам да реши за себе си! Сам да се роди като свободна личност, а не друг да го изгражда! Сам да се освободи след като се освести, а не друг да го освобождава, както го освободиха от турско през 1878г., от фашистко през 1944г., от комунистическо през 1989г.! И днес от престъпно-олигархическото, той отново вярва, надява се, чака ЕС да дойде и да го освободи като преди това сам се покори, за да се присъедини! Без никакви предварителни условия затваряше пред-присъединителни глави. Одобрява и подписва ЕС Конституции без да ги прочете дори! Полша и Чехия защитават интересите на нацията си. България е в ролята на лакей в ЕС заради интересите на Русия. 

Македонски национализъм  - чужд диктат

    “Последното убежище на комунизма е в национализма!” са думи на един голям български държавник. И днес разпрата между българи и македонци е между българските и македонски комунисти. Техният национализъм е вулгарен, защото е лицемерен. Българските русисти принудиха българите в Пиринска Македония да се пишат македонци в края на четиридесетте години на миналия век, а македонските сърбисти  във Вардарска Македония се предадоха-продадоха на диктатора Тито, та чак и езикът на техните деди преиначиха-извратиха-посърбиха.

    Русите освободиха-порусначиха българите в Мизия и Тракия през 1878г.! Порусначени българи обезбългариха-помакедончиха българите в Пиринска Македония! Гърците освободиха българите от турците в Егейска Македония и ги погърчиха след 1912-13г.! Сърбите освободиха българите от турците във Вардарска Македония! Покориха ги и ги ожесточиха заради обезбългарените македонци в Пиринска Македония! Но не и заради погърчените българи в Егейска Македония.

    Македонският въпрос се роди с нашествието на руските войски на Балканите, които “освободиха” две трети от “българско”! Въпреки капитулацията на турските войски при Плевен и Шейново, македонско беше забравено-изоставено, защото крайната цел на едната Империя-Руската беше сърцето на другата Империя-Турската, Цариград! Очевадна истина и до сега не видяна-премълчана от българските пишман историци, които по своята същност не са български. Дано и в тази област, някой чужд историк напише вярната, училищна българска История. Нали все се осланяме на други! За всичко и за всички!

    Българите във Вардарска Македония искат да са македонци, твърдят посръбчените македонски комунисти. Македонците в Пиринска Македония искат да са българи, твърдят порусначените български комунисти. А това не е право, и на едните, и на другите. Това е право на хората от трите Македонии да решат и се самоопределят като етнос, вяра, език. Това е личен въпрос за всеки човек, на всяка личност. За съжаление, многото освобождения обезличиха българите и в България, и в Македония. Роди ли се българска личност-предаваме я /Иди ме предай на турците, аз съм Левски!/. Появи ли се български политик, съсичаме го! Докаже ли се български летописец, отравяме го! Утвърди ли се български държавник, оплюваме го!

    Отвън получаваме свободите си!

    Отвън идват царете ни!

    Отвън  довеждат премиерите ни!

    Отвън навътре идва простотията, лакомията, лошотията!

    Отвътре навън се връща привнесеното ни отвън, след като то се е обогатило, нас е развратило и допълнително ни е обезличило национално, социално, духовно! И за нас, вътрешните, не остава нищо! И затова сме едно нищо! Нищо-нещо в ръцете на друг, все едно кой! Нали е друг!

Българската съвременност

е дълбоко лицемерна. Думите са едно, делата са коренно различни! На всички! И затова България не е това, което можеше да бъде! Каквато трябваше да бъде! Каквато щеше да бъде, ако я нямаше войната от 1877-78г.! Днес българите живеят в един измислен свят налаган отвън, приеман вътре. Това, което дойде от Русия се внедри в България. И като резултат, българската държава е умалено копие на руската. С колхозите, с тайните служби, с корупцията, с монополите, с полицейщината, с олигархията, с отсъствие на правосъдие,…с беднотията. Народът ни е робски като руския до такава степен, че избира за премиери доведени отвън чужденци. От Мадрид и от Москва. Че Първанов и Станишев са привнесено точно копие на Путин и Медведев. Президент-Премиер, после Премиер-Президент, а след това отново Президент-Премиер.А марионетката им Бойко е само за будалите в България.

    Свободата на личността е изконно човешко право! Зародишът й в българина беше унищожен през 1878г. Тогава българинът получи групово-стадната си национална свобода, която е убийствена за всяко общество. И това стадо, вече 130 години върви след своя привнесен пастир. Стадо водено до вчера не един и два пъти на заколение в името на измислена за него свобода. И на отчуждение днес от неговия роден, многовековен български корен.

13 март 2012 г.

 

 




Гласувай:
3



1. liliyanaandreeva - Българинът е отучен сам да гради живота си.
27.03.2012 22:45
Точно казано! Но защо само българинът? Нима европейската политика е европейска? Нищо подобно! Това е старата индийска кастова сегрегация отпреди 3000 години, която никой още не може да отмени и замени с едно справедливо и морално битие и общество! А какво ще кажете да САЩ? Погледнете долара! На него са изобразени египетски свастики - пирамидата с всевиждащото око на Изида(впоследствие на Индра, на Мохамед и на КГБ , на Голдън ай на Скотландярд на ФБР и СИЯ)!
Всички досегашни религии, идеологии и доктрини са от Азия! И Вие точно сте определил, че това са чудовищни, геноцидни, умопомрачителни доктрини!
Животворящите народни вярвания в доброто са заклеймени като езически от религиите и като дивашки от светските вождисти.
Затова робът знае, че е обречен да бъде роб до гроба така, както повелява индийската кастова система!
Затова никой не освобождава Левски, никой не се присъединява към Ботев и уви никой не иска да ме подкрепи в отчаяните опити да пропагандирам един български модел за справедливо битие и човечно човешко общество! И навяно даже Вие няма да ми отговорите!
цитирай
2. georgialeksov - Газената лампа
17.04.2012 10:10
е заменена с електрическата крушка! Сметалото с компютъра! Жестокоста от всеядните човешки войни с обединителните човешки съдбини!
Не може да се живее с миналото. Човек се развива и усъвършенства. Няма и да се самоунищожи, защото Бог е създал човекъ за да го има, а не за да отсъства на земята. Бог, за който се пише от едната страна на всеки щатски долар!
Що се отнася за Левски-на негово име в София имаше само една мъничка, късичка уличка, докато имаше и има булевард Христо Ботев. Зад това сравнение се крият какво е единият и какво другият за българското племе. Какви са им ценностите, загърбвани и възпявани повече от столетие!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595316
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930