Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2011 08:29 - Употребените
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1636 Коментари: 3 Гласове:
1



Употребените

канонизация на АЕЦ Белене

 

    “Е, пеша ли да ходим!” отвърна на журналистката и се метна на Бе ен ве-то пловдивският митрополит Николай. А и колегите му сториха същото на други все маркови автомобили.

    Не беше дълъг пътят от Трабант-а на Соломон Паси до супер-скъпите автомобили на днешните ни управници. Път лицемерно заченат, соломоновски извървян. За да стигнем до днешното “По возилата им ще ги познаете!” като перефраза на библейското “По делата им ще ги познаете!” Возила и дела! Возилата им съответствали на делата според тези във властта и богатството, но не и според онези, в безвластната бедност общобългарска.

    -Целенасочено поддържана бедност, защото бедният човек най-лесно се държи в подчинение.

    -Лесно се отказва от национален суверенитет.

    -Търпи безнаказана престъпност в сиромашкото си ежедневие.

    Делото на пловдивския и ловчански митрополити беше да канонизират “априлци” за саможертвата им за национална свобода и за права на личността. Причислиха ги към светците в православния ни календар. Батачани да бъдат “четени” на 17 май е дело на надъхания с младежка жар митрополит Николай. Не с улегналата благост на възрожденските ни архиереи извоювали църковната ни свобода по мирния път на проникновението в Божията заповед “Не убивай!” И как днешните ни канонизатори съчетават убийството с Божественото? Батачани са въстанали с оръжие в ръка и на практика са убивали. Башибозуците са отвърнали със сатанинско-жестокото убийство. А само Бог има право над човешкия живот. Ето това би трябвало да знае младежът, ръкоположен за митрополит от вече почти сто годишния ни патриарх. Господ да му дава здраве, но и Божия промисъл при свещенодействието-ръкополагане. Да не въздига революционери начело на Българската православна църква. Богати със своите скъпи возила, а изоставените храмове и зарязани сами на себе си свещеници по села да се обслужват пеша или с междуселски возила. И с погребални такива!

    Канонизацията на Отец Паисий и Софроний Врачански през 60-те години на миналия век беше лесно обяснима и добро дело, докато днешната не е! Това, че върнаха башибозушките зверства в днешната ни олигархична действителност не е случайно? Зверства отпреди 135 години, прескачайки други от по-ново време. А може би и трябва да се тръгне от 861 година, когато преди 1150 години княз Борис първи нареди да избият всички семейства на боилите несъгласни да се покръстят в Христовата вяра. И от тогава, църквата да бъде срещу убийството, каквото и за каквото да е то.

    Църквата да изчисти името на Васил Иванов Кунчев, най-напред дякон Игнатий, а после и Левски от революционното наслоение върху святото му име. Основаването на комитети от него и заклеването им върху Библията е най-вече осъзнаването ни като общност със свои вяра, език, род-народност, без което никаква революция с револвери и ками не би успяла. Ако се стигне до въстание, разбира се, каквото беше априлското! А още по-малко до война между чужди за българското племе народи на българска земя, каквато беше Руско-турската война през 1877-78г., която успя за Русия, но не и за България имайки в предвид днешната жалка българска действителност.  

    Българската православна църква е изградена на йерархичен принцип. Овладееш ли управителното тяло-Синода, владееш цялото черно братство. Комунистите го овладяха с ловчанския Максим и то днес се възпроизвежда само. Висши църковни архиереи, митрополити-агенти на ДС, Господи, какво духовно падение!?! И какво е житието на техния върховен главнокомандуващ-Патриархът, ето това българското паство трябва да научи! Непогрешими човеци няма! Само Бог е непогрешим, а назначеният ни за Патриарх-Максим е човек, който е готов да канонизира и Георги Димитров ако му нареди Георги Първанов, който пък “канонизира” партньора си на тенис корта Бойко Борисов, а той от своя страна-министър Трайков, за да се стигне до Красимир Първанов-шеф на НЕК, подписал с руснаците за АЕЦ Белене без да има право за това, за което нагоре по веригата не знаели! А-а-а забравих за г-н Путин който в началото на първия президентски мандат на Георги Първанов го “канонизира” при петте му посещения в Москва.

    Мръсна енергийна сага, в която намесиха и БПЦ. Употребиха я за своите политико-олигархични цели.

    -Да отвлече вниманието на българското общество от националното предателство по веригата Путин-Първанов-Борисов-Трайков-Първанов-2! От подписаната канонизация на руското недоносче АЕЦ Белене на българска земя 

    -Да отдели и противопостави турци срещу българи. Да възроди омразата между тях, забравяйки, че Бог е любов! И че всички хора по земята са Божий чада с човешки  права и свобода на личността!

 

06 април 2011г.

    



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. watchtowerman - Поздравления!
06.04.2011 08:51
За ПОЗНАВАНЕТО на МАТЕРИЯТА, въз основа на която градите изводите...
цитирай
2. анонимен - lwrxpBIIBg
25.05.2011 01:04
Wow! Great tihkning! JK
цитирай
3. анонимен - nlHUiELakoxKDOBl
25.05.2011 04:07
Snuods great to me BWTHDIK
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592960
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031