Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 08:01 - Апокалипсис
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1467 Коментари: 0 Гласове:
0



Апокалипсис От Изток е Изгревът, на Запад е Залезът

на човешкото Общество!

 

    Налице е античовешки апокалипсис в различни части на света! Обзети от дявола подобия на човеци избиват хора в Близкия Изток! Обладани от дявола сектанти взривяват себеподобни в Средния Изток! Природна стихия избива хора в Далечния Изток! Изток, на Изток, все от Изток. Западът не се връща на Изток! И България си е все още Източна губерния на Русия по същество с управници като Първанов и слугата му Борисов. Духовно като идоло-поклонна, мавзолей-на! Мисловно като наша двойна освободителка! Материално-енергийно с “Големия шлем!” на Георги Първанов, нахлупен върху главата на българския народ, така че милиардерите в Русия да се множат, за сметка на обеднелите в България. 

 

Бялото и черното братство

духовно

    “По дрехите посрещаме хората, по ума ги изпращаме!” Бялото братство на Петър Дънов, черното братство на църквата! Добре е, че са братства! Чудесно ще е да бъдат истински братства със свой родител. На едното с Петър Дънов, на другото с Господ Исус Христос. А доколко те са братства зависи от това, какви и колко са поклонниците им, какво е учението им, което те следват, а и как те го четат-разбират? Както  “дяволът чете Евангелието!”, ли?

    “Аз не съм комунист, антихрист, песимист, авантюрист, нихилист, пацифист, оноваист...и никога няма да бъда! Аз съм просто човек!”, се пееше в една вълшебна песничка преди двадесетина години. Позабравена през последните десетина години, защо ли? В тази връзка:

    Аз не съм Дънов-ист, , не съм йогист, каратист, таекуондо-ист, не съм Далай Лама будист, не съм баба Ванга-ист,  не съм и дядо Максим-ист,  както и на всички гореизброени. И никога няма да бъда! Аз съм просто човек, който се е родил и живее в България. Княжество, Народна република или само Република, тя все е моята Родина, България. И аз съм си гражданин на тази България! И като такъв мога и трябва да имам само мое си, макар и по-различно от мненията на специалистите по чужди, на други народи, родни специалности. Баба Ванга и Петър Дънов обаче са си наши, родни, народни, а всички останали, включително и дядо Максим-овия Синод са ни привнесени отвън. За него от КГБ чрез ДС още при “три-кратното коронясване” на младия ловчански митрополит Максим за Патриарх на България. И то при наличие на по-възрастни, по-мъдри и по-достойни по онова време митрополити. Такъв беше случаят и с “коронясаното” ръкополагане за пловдивски митрополит, Николай, както и на Варненски Велики Преславския Кирил. Голобради младежи, обучени на тъмно, извадени на светло!

    От Бога или от дявола са гореизброените, това не може да реши само един от тях за другите, изживявайки се като съдник от първа, Божествена инстанция. На всеки човек му е дадено право на собствен избор! По какъв Път да върви, на коя Истина да вярва, и какъв Живот да води! На Кого да вярва, на Кого да се надява, Кого да обича! Това за християните, но има и други Божии чада-мохамеданите! Има и, какви ли още не! Бог е един-пътищата към него са различни! Ето това трябва да е верую на човека, за да няма взаимно охулване, водещо до взаимно унижение и взаимно самоунищожение.

 

Образованието

мисловно

    Човек бива образован! Човек се самообразова! Образование и самообразование, ето в това е проблемът на света. Какъв е делът на едното, какъв на другото?

    Образование осигуряват Харвард и Станфорд, Оксфорд и Кембридж, Хайделберг,Сорбоната,...осигуряват Московският и Софийският държавни университети! Всички те образоват младите хора мисловно! В българските Семенария и Академия млади хора биват образовани духовно като източно-православни християни. В това, че са единствени и божествено непогрешими. Че католици и протестанти са сектанти, а мохамеданите “Помози Бог на тях, грешните!”

    Самообразованието на човек започва от ранна детска възраст. В семейството, училището, в университета, в работата, в живота. Образованието всъщност е рожба на самообразованието развило се в векове и хилядолетия. И човек да изостави самообразованието си и да се довери изцяло на образованието е огромна човешка грешка. Да се довери изцяло на всичко смляно и поднесено му за преглъщане означава, че ще му приседне. Както присяда на гърлото на българина, на гърлото на резервоара на автомобила му, присяда и на джоба му.

 

Българският апокалипсис

    Идват избори! Местни и президентски! Цялото руско войнство е на крак. Бесепарско, царско, депесарско, атакистко, резесистко, македонистко, все пишман-националистко. Боже, Господи, колко патриоти има в тази наша закъсала държавица, които искат да получат имот и живот, за разлика от възрожденците ни, които отдадоха имот и живот за България. С чиито патриотични дела, днешните настоящи, а както се очертава и утрешни управници се кичат незаслужено! Но такива са те след като са все още с източен манталитет! С източни ценности, където властта и парите, а не душите са на първо място в ежедневния им живот. Пари, заради които Петър Дънов и баба Ванга бяха наречени рожби на дявола магьосници. Триченето с кучета, изведнъж стана най-важния проблем на българина, а рейтингът на Първанов и Борисов е все така недосегаем.

    Изборите ще бъдат спечелени отново не от когото трябва, след като българина все още благодари на освободители-покорителите си. Освободили го мисловно земно и духовно Небесно.

 

Световният апокалипсис

    Ядрен ужас в Хирошима и Нагазаки! АЕЦ в Рок Айлънд, Чернобил и Фукушима! Фирмите: Уестигхаус, Сименс и Арева са света енергийна троица в света, днес! Не и Росатом, която Георги Първанов-ци избраха за АЕЦ Белене. Форд, Мерцедес и Рено са в наземния транспорт. Не и Москвич, който изчезна като возило по свта. Боинг, не Месершмидт и Еърбъс са въздушното световно возило. Не и руските ТУ, които ги изхвърлиха от световните летища. Всички те са дело на образования и самообразовал се човек. Особено когато бръква дълбоко в атомната даденост, за да облекчи труда човешки. Няма как да получи без да даде, човекът! Получава евтин, лесен бит, но отдава здраве и живот! Едното без другото не може! Освен това, той, човекът е обречен да живее в постоянен страх от тези чудовища: атомна бомба и ядрена електроцентрала. Че някой завоевател ще използува бомбата или някоя външна намеса ще експлодира централата. Това живот ли е, се питам, ви питам?

 

Изгрев и залез

    Пред Изгрев или в Залез е човешкото общество, след като дейността му на земята е все по-рискова за живота му? Дейност, която го прави уязвим от творението си. Която го трови духовно, разболява мисловно, унищожава здравословно. Човешкият живот изгрява, образно казано, с раждането и залязва със смъртта! Какъв ще бъде животът му между изгрева и залеза, ето това е обект на дадения му избор. Да има повече осигурен живот с по-малко труд, или по-малко осигурен живот с повече труд. Апокалипсът е рожба на първия избор, не на втория, защото трудът възпитава, облагородява, обогатява. Готованството развращава! Трудът като висша ценност ни е даден Отгоре. Формулиран е в от 5-та до 10-та Божии Заповеди, за християните. В от 1-ва до 4-та е записано единението в един Бог и преклонението пред неговата сила и мощ като Творец. Как човек би могъл да оцелее и да оживее, ако не се труди? Ако цени семейството, не убива, не прелюбодейства, не краде, не лъже, не пожелава чуждото, той е длъжен да се труди?!

    В навечерие сме на Възкресението Христово!  На Великден! Може би прочетено по следния начин:

 

Велик ден

 

Великият ден,

на нас е посветен,

от Бога Исполин,

чрез неговия Син!

 

Господ е възкръснал,

светлина е пръснал,

чрез своите чудеса,

връз своите чада!

 

Чрез Възкресението,

на Богоугодния живот,

е спасението,

на човешкия род!

 

    Така трябва да бъде прочетено Посланието дадено ни Отгоре, за да може Залезът на човешкия живот да е начало на нов, по-висш Изгрев!

 

17 март 2011г.

 

    




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595241
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930