Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2010 21:48 - Изоставените
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
0



Изоставените

 

      Три четвърти /3/4/ от българските граждани са без политическо представителство, което прави нелегитимно управлението на държавата им! И затова не се знае, тя република ли е със Първанов, монархия ли е със Симеон, олигархия ли е с Доган, милиционерска ли е с Борисов?  Екзотична държава с чужди управници, озовала се по средата между Изтока и Запада е днешна България! Между диктатурата и демокрацията! Между Русия и ЕС! Кой за какво е, с кого е и защо е? Това вече 75 процента от българските избиратели не могат да разберат и затова не отиват да гласуват на избори! А и мнозинството от гласуващите отиват до урните:

    -със страх от ДПС-мафията, българските турци.

    -за пари, раздавани на калпак, българските цигани.

    -само една шепа хора гласуват доброволно, но и те нямат свобода на избора, защото като членове и симпатизанти на партията си, те са вътрешно предубедени-задължени да направят “своя избор”!

 

Объркани политици, сбъркана държава, с изоставен народ

е Република България днес! Политиката е изкуство и който го владее печели избори и управлява! Първанов, Симеон, Доган, Борисов спечелиха два президентски, три парламентарни, три кметски, и два европейски избора, което еднозначно доказва, че те владеят това изкуство! Парите и ДС-властта им над силовите, съдебни и информационни средства са обяснение, но не и оправдание на така наречените десни, губещи все по-катастрофално всеки следващ избор! А това е така поради три много прости за разбиране и приемане причини!

      -Коалиция между партии се прави след, а не преди избори, за да е ясна на избирателите физиономията на съответната партия. Честна или мутренска е тя! Политическа или бизнес-икономическа е? 

      -Всеки политик, респективно партия трябва да са разпознаваеми със своето минало! Кои са и какви са делата им към обществото до съответния избор, като много голяма власт се дава само на много доказали се политик-партия. По делата им трябва да бъдат представяни, оценявани, избирани! Дела рекламирани, а не скромно премълчавани. “Скромността краси човека!”, но не и кандидат-избраника у нас, в България!

      -Посланията на всеки политик и партия трябва да са съобразени и отправени към мнозинството негласуващи безпартиини, а не към прЕвързаните към съответната партия вътрешно предубедени! Политическо изкуство е да принудиш имащия право на глас сам да избира живота си, а не друг да му го избира, окупира!

Аз, Георги Алексов,

като безпартиен привърженик на най-недолюбваните в публичното ни пространство партия и политик мисля, убеден съм, че основната причина за губените избори досега са гореизброените  три постулата. Послушаха ЕНП, а сега слушат чужди доброжелатели да има обединение на така нареченото дясно! С властолюбци, с корумпирани политици, с пишман националисти, с ДС-чекисти, представящи се за това, което не са, което не могат да бъдат, а и което не им е позволено да бъдат, забравяйки стореното за България от този политик и тази партия през последните двадесет години. И като резултат, желаещите избиратели да го, да я върнат във властта стават все по-малко! Със своя вот, те наказват своя род, народ, Родина. Наказват и себе си дори! Ето в това се състои вината на този човек, на тази партия, чиито послания са половинчати. След като казаха “А” в началото на прехода, длъжни са да кажат и “Я” днес, когато сме в задънена улица. След като изхвърлиха девети  септември 1944г. като национален празник, длъжни сме да изхвърлим и трети март 1878г. като национален празник. Жизнено необходим е нов прочит на най-новата ни 130 годишна история. Има натрупан достатъчно исторически опит, за да помъдреем като народ, годен да роди национални политици, а не да ни управляват мекерета привнесени от изток или запад, все едно. Щом идват отвън, естествено е те да изнасят, а не да привнасят. Особено когато те са безскрупулни. Старите, обвързани с близкото ни минало, както и младите, чието лично властово и парично благополучие е водещо в жалкия им живот. Човек напуснал с еднопосочен билет своята Родина в критичен за нея период, няма място в управлението й. Какъвто и професионален опит да е натрупал там, вън от нея! Може да е съветник, но не и управленец. И ако има морал,  разбира се. Нямаха морал хъшлаците при Симеон, нямат и тези при Борисов. Гордеем се с почетените две дами-комисарки в ЕС! Гордеем се със Стоичков и Бербатов! Но всички те са успели в лично качество и с нищо не са допринесли за добруването на редовия български гражданин. Нещо повече, те са длъжници на своя род, защото този род ги е родил и изградил. Маята им е от България, а дивидентите са им в лично качество. Ако беше в общонародно, те трябваше да са тук, срещу фъшкиите,  а не там, при паралиите!

 

Мърсотията

заляла българското общество идва отгоре, от върховете на държавното ни управление. От Президенството и от Премиерството. От Дондуков две и от Дондуков едно. От местата носещи не случайно името на първия гаулайтер на освободена-покорената България-руският княз-Дондуков Корсаков. А за да избегне идването на братовчед му, българинът Стамболов налетя на не по-малко чуждия за България Сакс Кобург Готски род, донесъл ни не една и две национални катастрофи. И днес българското общество е разчленено на десетки и стотици парченца от тези сдружили се заради личното си благополучие комунисти и монархисти - в същността си корумпирани кариеристи. Всяко едно от тези парченца е обособено само в себе си и е настръхнало спрямо другите! Без общовалидни правила, всяко в правото си да налага свое правило. Естествено е пари и власт имащото да надделява, а пари и власт нямащите да понасят щетите. Да бъдат омърсени, освинени, обезобразени, осакатени, опротивени едно на друго,...да бъдат омерзени от скотския си живот, вина за който имат самите те със своя грешен избор. Със своята непредизвикана омраза към човека до себе си. И с робското си подчинение на човекоподобието над себе си.

 

Работят ви!

    Работят ни руските мекерета скрити зад лицемерната загриженост за инфраструктура, здравеопазване, енергетика, образование, наука, религия, култура и какво ли още не. Изкуствено предизвикани са гафовете в отделните области на обществения ни живот. “В мътна вода, риба се лови!” и “Разделяй, насъсквай и владей!” са приоми на диктаторите. А кой е диктатор в съвременния свят и защо неговото име в българската политика е от страх - “персона нон грата”. Нима не всичко мръсно, ставащо у нас, не идва от Изток, разстила се на местна почва и се изнася на Запад!?! Де що има золум навън, все българи са намесени в него. Кои и какви са те, защо така наречените следствие и прокуратура не обяснят на онемялото и оглупяло българско общество? “Троянски кон” в НАТО и ЕС е съвременна България, твърдят от най-меродавното, руско място. И как няма да бъде употребена България така, след като най-върховната й национална институция-българското НС е на бул. Руски или Царя, все едно и е в краката на коня на чужденец, гордо възправил снага на победител, освободител, покорител на българското племе. Всеки домогнал се до тази унизена с мястото си най-висша държавна институция не е и не може да бъде ратник на българските национални интереси, щом като се примирява с това статукво. А и не само с него! Ето това е основното! Всичко останало е следствие и незначителна подробност!

    Не са подробност обаче петте визити на държавния ни глава в Москва пристанал на крака на Президента  Путин в началото на първия си президентски мандат. Защо бяха те и какви ползи за България донесоха, така и не стана ясно. А и никой не посмя да попита г-н Президента що диреше там толкова пъти!

    Животински страх е сковал българското племе от страна на освободили-покорилите го. Страх по-силен от срама да бъде васално на една деспотична империя, в която властва правото на силния, не на безсилния! На парата, не на свободата! На в тъма скритото, а не на всеослушание откритото!

    Тъмно е миналото ни, лицемерно е настоящето, жалко се очертава бъдещето ни с от нас помазаните с незаслужена власт днешни наши избраници!

 

22-12-2010г.

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 


Тагове:   род,   народ родина,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596309
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930