Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2017 22:26 - Частна земя, частни животни, частни гори,…,общи хора!
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В България всичко ли е частно? Или се водят частни, но са си обществени, както по-рано беше: ТКЗС, обори в стопанството, горски фонд,…,хора като членове на ТКЗС! Кое изчезна и кое си остана в главите на хората. Не можеш да промениш мисълта в човешкия мозък. Не можеш, без лагери да направиш хората други. Този, който е научен да не работи, а да получава пари от заплата, пенсия и други подобни, не можеш да го изкорениш.

До 9 септември 1944г., хората работеха от тъмно до тъмно, въпреки, че средствата за обработка на земята не бяха добри. Ореше се с рало с еди плуг и кон, имаше конски каруци, имаше някоя и друга грапа за сеитба, имаше и харман за конете с кол по средата, имаше и по-една вършачка на селото. Хората се нареждаха за да вършат. Имаше и частни фурни, от където излизаха вкусни хлябове, Сега има всичко това, но хората ги няма.

Има огромни трактори с пет плуга, има трактори с големи ремаркета, има комбайни, има балировачки за сеното, има хамбари за зърното, има и мелници за няколко хляба, които ние купуваме. Има магазини, от които ние пазаруваме. Как се снабдяват те с това, което е за нас не знам, защото то не стига до нас. Те си ги уреждат вътрешно. По комунистически.

България, частна ли е, питам? Или сме поставени в една нова тяхна среда. Каквото ни поднесат, това купуваме. Каквото ни дадат, с това се свързваме. Ние не сме части стопани, защото от нас нищо не зависи. Земята я продават на хора с много пари, които после ни прекарват на яслата. Каквото и с колко пари ти го продават, от тях зависи. Няма конкуренция на пазара. Пазара е с един собственик и той определя с колко пари ще ти ги продава. Появят ли се други на пазара, този един ги изхвърля. А кой е той, питам? Не е ли комуниста, който е преименуван на социалист. Който има много пари и той определя на кого и за колко да се продава.

Хората продават наследеното от дядовците, защото на тях им трябват пари, а не земя, животни, гори и други веществени неща с които дядовците им работеха с тези неща. На тях им трябват пари, които ги получават, похарчват ги и стават бедни хора, които отиват при хората с пари. Стават такива, каквито ги има в Латинска Америка, а не в САЩ, Англия, Германия и други страни с частни земи, животни, гори, но и с частни хора! Общите наши хора отиват в частните страни, където всичко е частно. Където и хората са частни! Не отиват в Русия и Москва, където Путин и приближените му хора са като нашите хора с много пари. А отиват там, където всичко е частно, където и те могат да станат богати хора с дадените им от Бога възможности!

След 9 септември 1944г. хората работеха така както бяха научени преди това. Работеха на три смени във държавните фабрики, от тъмно до тъмно в ТКЗС на полето, не влизаха в горите, защото те бяха държавни. После минаха на две смени в фабриките, отидоха при жените в стопанството, а в горите влизаха само избрани от управляващите подчинени хора. Докато се стигне до една смяна в заводите, нямаше кой да обработва нивите и ги дадоха на лекари, инженери, и други от града. Накрая нямаше нищо за работа. Имаше по някой циганин в оборите,които съсипаха животните, заводите се разсипаха, а горите ги няма вече. Всичко отиде по дяволите. Работоспособните хора с мозък в главата купиха еднопосочен билет за Западните страни, където има какво да правят. Тук останаха пенсионерите, които чакат някой да им вдигне пенсията. Тук остана здравното и образователно министерства, които чакат някой да им повиши заплатата. Тук остана и духовната патриаршия, която чака някой да ги направи духовни водачи. Само онези, които се дадоха на комунистите по онова време, където истинските духовни водачи ги убиваха, а черквите ги направиха свинщини. Останаха тези, които станаха членове на ДС.

Истинските, човечни хора ги няма в България. Няма хората с желание за човешка физика. Няма човеците с мозък в главите! Няма човешкият дух в хората! Няма хората с физика, ум и дух, които да възродят изпадналата ни в колапс държава. Има ги бившите комунисти, които не бяха комунисти, защото истинските комунисти ги изгониха, а ни управляват човешки същества, които и преди това се нагаждаха към комунистите. Управляват ни нагаждачите, които при всички правителства, те са на преден план. Хората с увредените мозъци, които на първо място е собственото им АЗ! Хората с човешки лица не са на първа линия. И затова ние, като българи сме на последна линия. Кой от където ни види, все с нас се оправдава! На първо място сме без правосъдие /само то остана без ДС/, с земя държавна, без животни частни, без гори, без индустрия, без конкуренция, с много разбойници и без много други неща, които другите частни страни имат!

Единственото нещо, което не е частна собственост и не е подчинена на ДС е правосъдието. Там се разпореждат хора, които не вкарват разбойниците в затвора, а ги пускат на свобода. Само малките престъпили закона са в затвора. Да се чуди и да се мае, що за правосъдие е това. Престъпилите закона в Франция и Германия си излежаха присъдите, а нашите са на свобода. Що за главен прокурор е нашият прокурор!?!

Иван Костов върна земята на собствениците им. Те обаче не я обработват, защото не са научени да работят от последните случаи на комунизма. Комунистите и днес ни управляват. Земята постоя сама, развъдиха се плевели в нея и отиде в кооперацията, която не е комунистическа, а е „свободна”. Частна е, всички казват. Колкото ти дадат тези, които я взеха, толкова! Частния собственик няма думата, все едно, че тя не е негова, а е на кооперацията!

Животните от много жители отидоха в три-четири ръце в селото. А и тази бройка все повече намалява, защото няма кой да се грижи за тях. Истинските частни хора забягнаха в други частни страни, където има какво да правят като наемни работници.

Горите не са на частни собственици. Там се разпореждат поставени от държавата лесничеи. Има набедени горски царе, които бяха начело на държавата ни за да си осигурят всичко, което е било тяхно по онова време преди комунистите да дойдат на власт.

Малкото оставени като комунистическа индустрия отидоха или в пещите на Кремиковци и Перник, или изчезнаха от България, като Завода за кабели, който отиде в Македония. Тук се разпореждат чужди собственици, като завода за трансформатори на военна рампа или стъкларския завод.

Конкуренция ли? Няма такава! Всичко, което магазините ни продадат, ние нямаме думата за цените, които ни предлагат. Аз имах крави, свине, кокошки и знам какво сирене, кашкавал, масло и т.н. съм правил, а сега те ми го продават на безбожни цени, за които ние нямаме думата. Кашкавал над десет лева, сирене под десет лева, масло, което няма нищо общо с истинското масло. Това са цени без конкуренция. Това е нещото, което друг го определя. А той няма нищо общо с конкурентната среда.

В България няма хора с КНСБ и ПОДКРЕПА мислене. Няма и хора с друго, синдикално мислене! Има хора с общо, а не частно мислене. Има човеци, на които каквото им дадат, те мълчат. И са доволни от това, което им дават, все едно с колко пари. И какво има в даденото ни от тях неща!

Има Слави Трифонов, който не знам защо седи пред парламента. Имаше футболиста Стоичков, а сега и друг футболист- Бербатов , които ще се показват на стадион Васил Левски /жалко за името на стадиона/. Има много футболисти, които спечелиха парите си при външни частни хора, които искат да ги показват и тук у нас. Защо не показват хората с много пари, които купуват телефонната палата. Които са ги спечелили от хазартните домове, които не са за такива като нас.

Има много разбойници по телевизията, които никой не ги закача, а си живеят на свобода. И до кога ще е това, аз питам!?!

20 май 2017г.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592979
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031