Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2016 13:16 - Българският букво-писец
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 905 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                                   БЪЛГАРСКИЯ  БУКВО - ПИСЕЦ

 

    Византийски сановник  е Лъв. Майка им Мария е славянка или гъркиня!

    Кирил 827-869 година, а Методий 815-885 година. Кирил учи в Магнаурската школа за елинските езици. Учи и философия.

    През 855 година в манастира Полихрон те сътворяват азбуката „Глаголица”. През 863 година със съдействие на Велико моравския княз Ростислав отиват в Моравия. През 867 година те са в Рим, където папа Адриян !! ги приема и освещава.  

    Кирил се разболява и на 14 вевруари 869година почива. Погребан е в римската църква Св. Климент.

    Методий е архиепископ в Великоморавия.  Превежда Библията на Славянски език Почива на 16-04-885 година. Погребан е в манастира Велеград.

    Кирил превежда „Проглас към Евангелието”, а Методий „Канонът на св. Димитър Солуски” и Библията.

    Всяка година на 11 /24/ май се чества празника на светите братя. Ако че те не са в България!

    Кирил написва азбуката „Глаголица” в Италия, а Методий я разпространи всред всички славяни. Най напред в Моравия при Ростислав. И двамата не бяха в България, ако че ние я обсебихме и имаме паметник на двамата братя пред софийската библиотека.! Всяка година децата отиват при него, а този ден е наш български. Нали е славянска, а ние сме източно православни славяни.

   Иде /11/ 24 май! „Ден на славянската писменост”, ако че тя не е сътворена в България. Има голям паметник, където нашите деца, а и не само те се прекланят пред него!

    Двадесет и четвърти май е български празник, а не на Моравия и на княз Ростислав! Не е на папа Адриян !!. Не е и на руския, какъв беше той тогава, докато днес е световен лидер. Днес той диктува как да се живее, въпреки че цял свят не го слуша.

    Това е славянския празник в България, ако че имаме още толкова славни дни от нашата история.

    Имаме 6 септември, която премахна това, което ни донесе руско-турската война. Тя обедини две от Българите! А третата-Македония, къде отиде?

    Има 22 септември, при който чуждия Фердинанд от княз стана цар. А после от три войни разсипа България. Имаме още две чужди Борис и Симеон Сакскобурготски, които докараха това, което днес е България.  

    Имаме миналите царе от Плиска, Преслав, Велико Търново, Скопие, та до София, където всички князе и царе са управлявали България. Кога като подчинени, но и като славни царе при които България е била от Черно до Средиземно море и от р. Дунав до Бяло море.

    Имали сме много големи държавници, които днес са забравени. Имали сме Стефан Стамболов-убит, Захарий Стоянов отровен, братя и син Петкови убити и обесени, Трайчо Костов-обесен. Днес имаме българин Иван Костов, който комунистите го изгониха. Имаме много големи държавници, които са или убити от българите, или са напуснали държавата ни.

    Имаме днес правителства управлявани от пожарникари /мир на праха на пожарникарите!/ и-ГЕРБОВ-ци, които са си чисти руснаци, а получават наши пари от ЕК. И от НАТО, което си е чиста мърсотия.

    Имали сме много писатели, поети и още много родолюбци, които ние ги убихме, самоубиха се или се изселиха зад граница.

    Имаме страшно много лица, които трябва да уважаваме, а ние се кланяме между Драган Цанков-русолюб и граф Игнатиев-българомразец, между които е големия духовник Патриарх Евтимий! И ако това не е жалко, то тогава, какво е, питам? А наоколо само руски имена, на които дължим днешната ни жалка България.

    Днес е 24 май, а на 11 май беше денят на православните двама братя Св. св.Кирил и Методий! Днес ученици ще отидат пред паметника на тези славянски първоучители. Ще се поклонят пред тях и ще се запитат защо тези братя са написали нашата азбука, която ние пишем и говорим. Защо те са направили наша азбука, ако че са византийци.

    Тези братя са участвали при сарацините, хазарите, багдатският халифат и още много други мюсюлмански вероизповедания, където братя Св. Кирил е изпратен да ги посвещава в християнското учение..     

    Има ли сме български революционери от Паисий и Левски, от Ботев и Бенковски, от Раковски и опълченци хвърлени на най опасното място на Шипка, които искаха България да се освободи САМА и чиято мечта е свободата на България без намеса отвън. Имали сме толкова български имена, които сме забравили!

    И днес на 3 /трети/ март ние честваме руския празник. Какво означава той, след като Русия от повече от едно столетие ни управлява. Що за ден е трети март? Ден на първия поглед на руското оръжие към Цариград? Когато те зарязаха Македония и Източна Румелия. Санстефанска България! От къде до къде, питам. От морета и Дунав или някой се е родил? Ако е роден, защо руснаци го убиха, питам? Що за българска история е това, че комунистите ни го натресоха като национален празник. Нека си го носят в Русия, където са закърмени, а не в нашата България!

    Двадесет и четвърти май е български празник. Кой го нарече такъв и защо никой не обясни, как така братята Кирил и Методий не са били в България. Няма ли българин да обясни що за княз Борис е било това. Защо Климент, Наум, Ангеларий, …..са дошли в България, а не техните учители? Докога ще говорим за „глаголица и кирилица” от много наши днешни учени, а не обяснят защо двамата братя не са били тук у нас и защо и кой построи този паметник пред софийската библиотека? Бащата Лъв е византийски сановник! Майката Мария е гъркиня. Той се е възпитавал в византийско училище, а са живели по света, а не в България.Да честваш нещо, което никой не знай, това не е честване! Това си е живо убийство за младите ни деца. Всички пеят, но не знаят, за какво пеят, след като България не е свободна. Тя е робска страна от повече от век. И още много ще бъде такава, докато тук се разпореждат българо-руснаци. А нейните жалони са далеч в бъдещето, когато границите ще бъдат премахнати. Когато Русия няма да бъде водеща сила, а ще е част от света, такива, каквито са останалите народи.

    Св. св. братя Кирил и Методий написаха нашата азбука и ние им я честваме. А защо не са казани другите им славяни като Требич Чехия, Св.братя Кирил и Методий, тези на Станислав Доспевски 1860 година, Св. Братя Кирил и Методий 1848 година,… където те са също славяни и сигурно честват този светъл празник. Те са повече славяни от нашите ученици, които се кланят на Климент Наум, Ангеларий, които са последователи на Св. св. Братя Кирил и Методий! Те не са наши първоучители, а са следовници. Истината, само истината и само истината, това е изводът от нашата история. А ние робуваме в лъжа и само в лъжа! И докога ще е така, питам!

 

 


Тагове:   български,   букви,   говори,   пише,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596491
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930