Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2014 13:04 - ОТ ДЯКОНА ДО ЦАРЯ
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 3435 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.03.2016 09:47


 ОТ ДЯКОНА ДО ЦАРЯ

                                                 /поробването/

                                                                                               Аз съм българин, а не руснак

                                                                                          

    Имаше два вида българи преди войната от 1878-1879 години. Едните, така наречени хаймани и другите така наречени чорбаджии. Едните до 30 годишна възраст бяха истински българи, а другите така наречени чорбаджи бяха с турците, а после с руснаците. Едните вдигнаха чети, въстания и комитети за да се освободят САМИ, защото „който ги освободи, той ще ги пороби-Васил Левски, другите се нагодиха към всяка висша власт-с турците, а после с руснаците. Едните жертваха живот и имот, защото друго нямаха, а другите запазиха това, което имаха за внуци и правнуци. Едните ги избиха във чети, въстания, комитети и на Шипка в най-затънтената част, другите чакаха руснаците да вземат властта, за да се нагодят към тях.

    Шефът на българското опълчение Любен Каравелов си отиде от туберколоза, а неговия брат Петко Каравелов /къде беше през войната/  стана министър председател за много години. Народния поет Иван Вазов с неговото Под Иго осакати не едно и две поколения българчета. Драган Цанков, който каза, „Не ви щем меда, който носи горчилката!” стана велик русофил. И защо след като руснаците ни освободиха, а после по време на Сръбско-българската война изтеглиха офицерите си никой не обясни! Имаше много от българчетата които мряха през следващите много войни за освобождение българско.

    Много, много неща могат да се кажат за българо-руските отношения през последните 134 години. От отношенията на петте Руско-турски /а не Турско-руски/ войни една от които беше нашата, която отвори толкова много следващи войни. Която раздели България на три и която тръгна да се обединява по най-нескопосания начин. Все с губещите страни, все с неприятели съседи, все по най-непредвидимите войни. Не е губила нито една война, а след  всяка една от тях губеше част от територията си. Колко млади живота си отидоха от този свят благодарение на властниците ни. Защо беше всичко това? Ето тук ще се опитам да обясня. Ще се опитам да кажа всичко онова, което никой до сега не е казал.

 

                                        Парламента

 

    Защо пред Българския парламент стои върху коня си българския завоевател Цар Александър втори. Защо гр. София е пълна с всички руски наименования: граф Игнатий, княз Дондуков, ген. Гурко, Московска, полк.Скобелев, Паренсов, Руски паметник, храм паметника Ал. Невски, Пирогов и какво ли още не. Преди 1990 година имаше връх Сталин на гр.Варна, връх Сталин на вр. Мусала, язовир Искър беше Сталин, имаше гр.Толбухин, имаше какво ли още не!

    А Дяконът Васил Иванов Кунчев-Дяконът имаше една нищо и никаква уличка. Срам за софиянци, срам за онези, които гласуваха и направиха гр. София за столица. И я обсебиха с руски имена. А можеше гр.Велико Търново да си остане столица, а гр.София да бъде най-големия град в България, така както е в много други страни. Да но гр.Велико Търново беше столица преди да дойдат турците. Там бяха великите ни царе, с които днес се гордеем!

    Първият български парламент с кои се състоеше. Защо никой не каза защо в него се подвизаваше един от тримата съдии на Васил Левски-Хаджи Иванчо Пенчович? Защо предателят на Георги Бенковски не беше наказан за предателството му? Кой и защо гласува София да стане столица на България? Кой и защо не каза, че петте от шестте български дружини бяха хвърлени на огъня на турците? Защо Стефан Стамболов беше съсечен, а Захари Стоянов беше отровен? Това са личните български хора в държавата ни. Но това са българските хаймани-кърволоци, нали така ги наричахме толкова много години. И още много други издевателства беше гласувано от този парламент.

    Ами тримата Царе, какво направиха с България през толкова много войни! Все с губещите, а не с демократичните страни! И никой от тях не се ожени за българка-българин! Всички избираха чужди момци и моми, все едно че българското, кучета го яли. Кои бяха чорбаджиите извън Стамболов, Зах.Стоянов, Славейков и още няколко истински българи. А останалите какво? Чорбаджии ли бяха? Били гласували демократичната белгийската конституция! Вятър и мъгла е това!

 

                                             Войната

 

    От „О неразумни юроде, защо се срамиш да се наречеш българин!” на Паисий Хилендарски до Априлското въстание, много истински българи направиха невъзможното, за да освободят България от турско иго. САМИ, без чужда помощ! Със собствени усилия, без помощта на братята „руски” освободители. Четите на Стефан Караджа и Хаджи Димитър, на комитетите на Апостола Левски, четата на Христо Ботев, и поборниците на Априлци не са чакали помощ отвън. Комитетите на Левски са в основата на Априлското въстание. Единият от тримата съдии на Левски-Хаджи Иванчо Пенчович, а и не само той е в Националния парламент на нова България. И ако това не е български резил, здраве му кажи!

    По време на войната, на Шипка петте български дружини са хвърлени на най-достъпната част от прохода. С шест полски оръдия, като на всеки паметник е изписан стих от Опълченците на Шипка. Хвърлени са там, защото тези мъже са истинските българи. Именно там на всеки метър има човешки живот. Никой не каза, че там е епопеята на Шипка. Останалата част е осеяна с руски паметници, наречени защитниците на Шипка. На онези защитници, които без земя бяха докарани да освобождават българи с наличие на земя. Русите без наличие на собствена земя при българите, които имаха собствена земя. Славянските братя руси при славянските братя българи! И това ако не е резил, здраве му кажи!  

    Войната 1878-1879 година беше абсолютно излишна. Тя раздели българския народ на русофили и българофоби! Тя раздели българската територия на три: Северна България, Източна Румелия и Македония, които са част от следващите войни. Тя е все още разделителна и за територията и за населението. Тези разделителни части са все още и до днес.

 

                                            Населението

 

    Поради стеклите се обстоятелства, населението и до се разделено на русофили и българофоби /еврофили/. Едните са чужди поданици в собствената си земя-русофилите, другите са собствени поданици на чужди /европейски/ пари-българофобите! Но няма никакво чувство на някой от българите, който да има собствено самочувствие. Да изкарва своето съществуване със собствен труд. Да са както спонсориращите ги европейски пари. Да са като Англия, Германия, Франция,…Да са като САЩ, които дават на другите, но не вземат от тях! Да са конкурентно способни, а да не са изостанали технически като Русия, която е настроена военно спрямо другите. Но не и конкурентноспособна на външния пазар със стоки за човешко потребление. Ако нямаше онова, което е под земята, какво щяха да правят, се питам? Ако го нямаше петрола, газта, диамантите,…? И ако транспорта им е от чужди за нея страни и компании. Щяха да са като африканските страни-зависещи а не заплашващи. А сега се опитват да диктуват своите правила на другите. Но с онова което ти е дадено можеш да станеш богат, но не и силен!

    Нашата днешна трагедия е като руската! Работи се както при руската! Една шепа хора диктуват какво и как да се произвежда с чужда за тях земя, а останалите-многото  са като поробени хора. Те не произвеждат, а продават земята си! Купуват и каквото им предложат, това купуват! Каквито цени им определят, те така плащат. Няма конкуренция, няма наддаване за всяка стока. Има експеримент на сдружилите се „бизнесмени”, които определят на тъмно цените. Многото чакат да им определят, кой за каква цена да купи. Но не сам да си произведе, да се самозадоволи.  Това е начина за преодоляване на единичното определение на цените.  

 

                                 От Царя до Генералния Секретар

 

    Първият български Цар-Фердинанд се оказа неблагонадежден. Именно той докара България до катастрофа. Води четири войни с лошите хора и затова си отде по-живо, по-здраво! Вторият Цар-Борис се сдружи отново с лошите хора, които го отровиха, но и докара руските Сталин-исти. Третият Цар обслужи комунистите и от цар стана горски цар на вр. Рила и гр. Баня! Царе, Царе, Царе! Кой от кой по-несъвършени! А българският народ беше отхвърлен от властниците си, които го мачкаха и предаваха на чужди покровители, а не на собствената си държава!

    И днес България се управлява не от агенти на ДС, а от тези, които ги направиха такива! Да сте чули и разбрали, кои са тези хора. Само агентите на правосъдието не са казани. Останалите всички един по един ги казваха, когато нямаха случаи за тях. Тези, които ги направиха агенти на ДС ги няма и едва ли ще ги има! Затова България се управлява от синовете на старите комунисти! Затова мавзолея го няма, но паметниците на Съветската армия ги има! Особено този срещу Софийския Държавен Университет и другия на върха на пловдивското тепе! Мавзолея за младите трябваше да стои, така както срещу него стоеше царския дворец. Царя и Генералния Секретар един срещу друг-това е върха.

    И днес др. Путин диктува цените на газа и петрола! А за диамантите не се казва нито дума! Това са неща, които са дадени от земята, така, както на арабските страни. Само че арабите са зависими от западните компании, които ги правят богати, докато Русия е сама за себе си, която я прави освен богата, но и силна! Силна е временно след като не може да произвежда стоки за широко потребление. Не е конкурентноспособна по отношение на тези стоки! А само газта, петрола и диамантите са временно решение за страната Русия.  

 

                                    От Апостола до агентите

 

    Апостола Васил Левски, с когото днес всички се гордеят беше забравен цели 45 години. Тогава на преден план беше Христо Ботев с неговата „комуна”! След промяната, Васил Левски стана истински герой. Зад всеки що годе управленец стои неговата снимка, без да е казано, че той няма нищо общо с руските му завоеватели. Неговите комитети бяха в основата на българското пробуждане. Негово е Априлското въстание! Негова е четата на Христо Ботев! Негово е „Ако печеля, печели цял народ, ако загубя, губя само себе си!” Негови са всички сметки в тефтерчето! Много са всички онова, което днес всички се гордеят! Но никой не казва, защо той не е разчитал на руските завоеватели!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

    За да не се стигне до днешните скрити агенти, които направиха България част от Русия. Защо никой не казва, че Владимир Путин е шеф на руското разузнаване в ГДР. А знаем какво беше то преди комунизма. Защо руската мафия е надвластна над българските властници! Как така Бойко Борисов-бивш пожарникар и Цветан Цветанов-бивш полицай са върха на държавата ни. А подведомствените им, начело с шефа на НС са бивши комунисти.  Така че партията на Бойко си е бивша комунистическа.                                                                                                                                             И затова днес в руско-българското НС има само руски комунисти, но не и български такива! Комунисти, които са европейци за парите, но не и автори на цените на газта и петрола. Те се определят от руския газов-Газпром и петролен-Петролпром гиганти!

    Затова българските агенти, които са с руска закваска управляват страната ни като част от Русия! Затова цените на енергоносителите са най-високи спрямо европейските. И ще продължат да се повишават за в бъдеще! Това е положението с европейските стандарти. Европа няма да спаси България от руските стандарти. Европа си има свои проблеми! България и Румъния не са им в полезрението! България с Тодор Живков, когото пазихме, а Румъния с Николае Чаушеско, когото застреляха! В другите европейски страни, такива неща не се случват. Там имат дякона, когото познават и руските агенти, които не  управляват държавата им. Там има яснота при всеки избор, а не както при нас-тъмнота! И затова те не са като България и Румъния!

 

                                          19 май 2014г.      

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596618
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930