Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 10:23 - Думи, думи, думи,..., а делата?
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 2126 Коментари: 1 Гласове:
2



Думи, думи, думи,..., а делата?

 

    Лесно е да се говори-обещава, трудно се изпълнява изговорено-обещаното! Публичните личности са богати на обещания, бедни са на изпълнения. Многословно-речитативни са, делово-палиативни са!

 

Учителката кмет

    Кметът на столицата София, г-жа Фандъкова третира нас, жителите на града като ученици. Манталитет добит през многогодишното й учителстване. Ката ден, пред различни медии изнася уроци като за тинейджъри. Само че подрастващото поколение днес има съвсем друго разбиране за живота и то явно се дължи на предишната нейна реализация като преподавател и директор на училище. Разбиране неотговарящо на европейските критерии за училище и ученици.

    След като реши проблема на учениците, днес тя решава проблемите на нас, възрастните. Делегираните й пълномощия на кмет дават изключителна свобода на действие. Да избере заместниците си така, че всеки от тях да е на висотата на областта, за която отговаря. От финансите, през градския транспорт, та до социално битовите проблеми. И всички те да са в услуга на гражданите. Защото не е нормално във всички каси на Топлофикация да се заплаща дължимото от гражданите, а само на едно място /при Бакърена ф/ка/ да се връща надвзетото. И то без лихва за просроченото време. Не е нормално на всяко гише на Градски транспорт да се купуват билети, а само на едно място /на пл. Възраждане/ да се възстановяват изгубени карти. Не е нормално за дете с майка българка и баща австралиец да са необходими повече от седмица време за сдобиването му с българско гражданство и паспорт, след като в третата страна само за няколко часа то получи австралийското си гражданство и паспорт. И то в посолството на Австралия в тази страна. Има ли компютъризация в тази наша държава, питам!

    Тези дни ще открият новия лъч на софийското метро. Г-жа кметицата обеща да не увеличава цената на билетчето въпреки поскъпването на горивата. Колко благородно от нейна страна! Само че, защо не обясни от къде идва поскъпването? Кой е виновен за това? Освен това метрото, с което така много се гордеят управляващите: кмет, министър, Премиер, Президент е с безплатно европейско финансиране и с скъпо платени руски мотриси! Както и ел. горивото за тях.

    Безпризорните кучета в София! Тема с непрекъснато продължение. Колко думи се изрекоха, колко половинчати обещания се дадоха, а проблемът продължава да стои! Даже се задълбочи. Това не е проблем на редовия софиянец. Това е проблем на избрания да го реши. Това е проблем на г-жа Фандъкова и ако не го реши без протакане, опаразитяване, в приюти настаняване....Как ще го реши не е работа на избралите я, а е задължение на нея избраната. Не искам обяснения и оправдания, а искам кучетата да ги няма по улиците и тротоарите. Още утре, а не във времето с нея и след нея! Така както ги няма в европейските градове.

    Боклука на гр. София е още една позаглъхнала напоследък кметска тема. Много се говори, нищо не се прави. Може би защото хората, които трябваше да го решат са боклуци! Сметище на два хвърлея от населени места е чисто безумие.

    И още, и още, и още! Симпатична е г-жа Фандъкова! Многословна е г-жа кметицата! Само дето от нея нищо ме зависи! Тя е един обикновен говорител на СОС /Софийски общински съвет/. Други в него и зад него се разпореждат от нейно име.

 

Пожарникарят Премиер

    Премиерът г-н Бойко Борисов третира нас жителите на България като малоумни човешки същества. Сигурно сме такива, след като българските избиратели му осигуриха шеметното изкачване по йерархичната стълба! От пожарникар, през знатен бодигард, депутат в българското НС, Гл. Секретар на МВР като Генерал, кмет на Столицата, партиен водач, та до Премиер на България. Изкачване, с което едва ли някой друг човек би могъл да се похвали. Ако направим кратък преглед на цялата тази негова многостранна дейност, не можем да не заключим, че най-достойната за него е била тази на пожарникаря. Независимо как той я е практикувал, тя много високо се цени по цял свят. Всички останали негови позиции са най-малкото спорни, ако не позорни!

    С охраната на един родоотстъпник като Тодор Живков и с тази на един измамник като Симеон, човек не би трябвало да се гордее!

    Отказът от двата спечелени депутатски мандата за 39-то НС означава само едно, че той е сбъркан професионално. Че мястото му не е в НС, където трябва да разбира и да опонира.

    Като Генерал и Гл. Секретар на МВР, той така се развихри, че знаковите фигури от подземния свят се поизтребиха. Около 150 броя бяха, ако не се лъжа.

    Много говори, нищо не направи за града по време на кметуването му в гр. София. А трябваше и завод за боклука вече да има, и кучета да няма, и европейско финансиране да има. А нямаше. Имаше само голословни обещания предназначени за малоумни.

    Такива, каквито се оказаха тези, които го избраха и за премиер на България. Да реже ленти, да рита футбол, да другарува с олигарси. И да обещава енергийна диверсификация с колекторни връзки. Едновременно с това господата Златев и Путин да са му другарчета. А да не говорим за другаря Първанов, с който са не само на футболното игрище, но и на тенис корта. Универсален човек е г-н Борисов. Само дето ние, подведомствените му са ограничени умствено.

 

Полицаят-милиционер

 

    Полицаят във всяка нормална страна е високо уважавана професия. Не и новоизлюпеният полицай-бивш милиционер! Със своето поведение г-н Цветан Цветанов много напомня втората категория. А и как няма да я напомня след като е кадър на милиционерската школа в Симеоново. Където е възпитан и неговият гуру, г-н Борисов.

    Ако проследим дейността на г-н Цветанов може да установим три основни негови черти, които го отличават от останалите полицаи:

    -До такава степен е самозабравил се в самоувереността си, че раздава правосъдие наляво и надясно. Обвинява съдии и доктори, но не полицаи и прокурори! Защо ли?

    -Многословен е! Като вземе думата, в състояние е часове непрекъснато да обяснява, обвинява, оправдава себе си и “Партията ГЕРБ”, която е част от неговия изказ. Нещо като негова преповтаряна застраховка на казаното.

    -Той или неговия екип имат оригинални названия на видовете престъпници. Първо ги класифицират по вид престъпления, а после ги назовават с екзотични имена: октопод, наглите,....Речникът ли изчерпаха или видовете престъпления свършиха, след като напоследък няма разкрити нови видове престъпници. Или холандски, испански, италиански, американски служби разкриват българските престъпления, което е негова работа. Или, да не би, самите престъпници да са под закрилата на неговите хора?

 

Не думи, а дела

трябва да изискваме от избраните да ни управляват. Не да се оправдават, а да решават насъщните проблеми на селата, градовете, страната! “Всеки да си гледа работата!”, за която е подготвен. Учителят да учи децата, пожарникарят да гаси пожари, полицаят да осигури реда в обществото. Така както в бизнеса, който не става за дадено място бива изхвърлян, така трябва да е и за общинските и държавни длъжности. Изборни и назначени!

 

30 август 2012г.

 

 

 

 

     

       




Гласувай:
2



1. zaw12929 - “Всеки да си гледа работата!”, за ...
03.09.2012 11:12
“Всеки да си гледа работата!”, за която е подготвен....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592942
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031