Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 00:39 - Фалшива държава със сбъркан /ошашавен/ народ
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 2669 Коментари: 2 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Фалшива държава със сбъркан /ошашавен/ народ

 

    Това е България днес! Такава се превърна благодарение усилията на последните три правителства, като най-голяма заслуга за това има правителството на Сакскобурготски-Доган. Преди тях все пак имаше някаква политическа яснота. Имаше и финансово-икономическа такава. И което беше основополагащо-имаше медийна яснота. В основата си имаше противоположните в. ДУМА на БСП с г-н Продев /мир на праха му!/ и на в. ДЕМОКРАЦИЯ на СДС с господата Василев, Сидеров, Инджев. Имаше медийно противоборство ляво-дясно, минало-настояще. Само дето отсъстваше светлото бъдеще като реална възможност за реализация поради съдебната неяснота заключена в ДС тайната. Имаше противоборство между кокошкарите от ВИС и СИК, но никой не смееше да пипне БЪЛГАРИЯ, ОРЕЛ, ПЧБ и другарчетата им от Г13. Всеки си знаеше мястото под слънцето, а който нарушеше установеното го изпращаха по-живо, по-мъртво в Отвъдното. И това продължи докато на политическата сцена не се появи Негово Царско, а по-късно оказало се горско Величество-Симеон втори /сакън да не го сбъркаме със Симеон Велики/. Появи се през нещастната за България 1996г. като “Симеончо” останал в паметта на българина като прокуденото от комунистите царче, когато възпламени “масите”. Царче, което комунистите докараха отново през 2001г., за да ликвидира двуполюсността:  ОДС-БСП. Да ликвидира партийността. С него и след него се появиха така наречените движения и организации, в чието лого е вплетена думичката граждани и което е още по-странно-името на неговата недоказана личност. Граждани в едно отсъстващо гражданско общество дълбоко накърнява правата на селяните, които са също част от това общество! Това на пръв поглед наивно, но правдиво заключение разделя обществото битово-социално. А като добавим и факта, че вече като управляващи, тези така наречени “граждани” добиват претенции не само за гражданство, а и за аристократизъм, това разделение добива чудовищни размери. Едни на Ривиерата, на Голф игрището и на яхт-пристанището, а други с магарешка каручка с дръгливо добиче да прави отчаян опит да се сдобие с насъщния. А всички те са от една общност, с един родов корен!  И това ми било нормална държава с нормален народ, член на общност от нормални държави!?! “Вятър и мъгла” е това!

 

Сбироток

или по-скоро сбирщина са тези така наречени граждански “партийни” образувания. Сбирщина от хора преследващи свои кариеристични цели. Едни за власт, други за пари, трети за власт и за пари. Без скрупули относно собственото его. Без мисъл, какво име ще оставят на децата си. Името е завинаги, богатството е преходно, особено когато е придобито по нечестен път. Увлечени в алчността, те обезсмислят живота си. Живеят ден за ден без мисъл какво ще им донесе утрето. Не беше ли сбирщина от комунисти /Първанов/, монархисти /Симеон/ и ДС-слугите им на Доган в правителствата НДСВ-ДПС и БСП-НДСВ-ДПС? Не е ли сбирщина и днешното на ГЕРБ правителство със своето невзрачно представителство в НС и с хъшлаците възседнали министерски кресла? Ами това с гръмкото име “Граждани за България”, в което се нанесоха дошлите в политиката с намерението да са винаги начело, което е антипод на епиграмата на Радой Ралин: “Как да го сложим начело, много чело!”      

    Аналогично и хората от другата, бедната крайност живеят ден за ден, оцеляват не всеки ден, без възможност да планират своето утре, защото то насилствено им е отнето.

 

Фалшивостта в България е в еднаквостта!

    Еднаквост политическа, еднаквост икономическа, еднаквост медийна, еднаквост съдебна, еднаквост във всичко. Демонстрираната различност във всички области на живота ни е изкуствена и тя е за заблуда на нас, консуматорите й! Именно тази еднаква различност обърква обикновения човек в негово ежедневие. Тя го прави жив като изживяване от една страна, но от друга го прави апатичен, че от него нищо не зависи в тази държава, в това общество. А има ли различност в която и да е в гореизброените области? НЯМА-А-А-А!

Различни ли са ГЕРБ, БСП, НДСВ, след като възловите им управленски длъжности са заети от “бивши” комунисти, а противоборството им в НС и в медиите е фалшиво и то цели да легитимира БСП и ДПС като опозиция, каквато те не са. Настоящата. икономическа и кадрова политика е продължение на бившата. Наследени и толерирани от днешното правителство са икономическите групировки родени при предишните две правителства. Медийното разпределение на две противопоставени групировки е също така политически фалшиво, след като и двете обслужват една и съща продажна за България проруска политика. Да сме чули, видели и прочели критика насочена срещу Путин-овата политика в България? Не сме! И как да сме, след като в политическата им ориентация няма никаква разлика. Ами бившия и настоящ ВСС не назначава ли покорни магистрати, които да обслужват статуквото?

 

Публичната фалшивост

дойде и се настани трайно в Отечеството ни с идването на Симеон, защото самият той се оказа фалшив цар. Неговата същност няма нищо общо с достолепието на европейските монарси. С неговите 800 дни, той се оказа най-обикновен измамник доведен да свърши една мръсна работа срещу определено възнаграждение-незаконно придобиване на гори и дворци. Не случайно другите балкански: сръбски, гръцки, румънски,...монарси не бяха допуснати до Отечествата си. И нашият нямаше да бъде доведен от ДС комунистите, ако не беше необходим като примамка за доверчивия ни народец. Като стръв за шарани, каквито се оказаха българските избиратели през онази паметна 2001г.. Паметна с терористичния акт на 11 септември за САЩ, паметна с отклоняването на България от европейския й път на развитие. И връщането й към бандитските групировки отпреди 1997г, само че на по-високо “интелектуално” и финансово ниво. Вече те оперираха не с няколко милиона както преди 1997г., а със стотици милиони, че и с милиарди евро в условията на медийна и съдебна за тях свобода. Демократичният печат вече отсъства. Сервилното право присъства. Разкриване на ДС агентите в Следствие, Прокуратура, Съд са оставени за най-накрая, ако има изобщо край. И затова ЕС в поредния си мониторингов доклад е съсредоточил вниманието си най-вече в тази област.

    Много малко хора в България съзнават, че Симеон Сакскобурготски е демонът за българското общество. Такъв, какъвто всъщност беше и дядо му-княз/цар Фердинанд.А защо не и цар Борис трети привързал България към безчовечните Хитлер и Сталин, а не към демократичните Англия и САЩ. Много малко хора съзнават, че хората последвали го в НДСВ са без собствено аз. Че славословят гуруто си водени единствено от жаждата за власт и богатство. Това тяхно сервилничене тогава днес отново се поднася на българския избирател като собствено политическо достолепие в “Граждани за България”. Научени и обучени във фалш по време на осемгодишния им мандат от техния водач, на комунистите помагач. Поредна фалшива организация е това образувание. Това ще стане ясно, когато вече ще е твърде късно. Когато доверието на българския избирател бъде купено от тази паплач, а по-късно продадено на техните господари-проруски измекяри.

 

Двуличието като норма на поведение

    Човек да е един, а да се представя за друг е характерна черта на политическата класа днес. На икономическата-също! На съдебната-тоже! А за медийната няма смисъл да спорим-тя е изцяло подчинена и обезобразена. В. ТРУД при Тошо Тошев и при Любомир Павлов си е вестник ТРУД с едни и същи писания. Само собственикът е сменен, не и политиката му, така че да стане българският ТАЙМС, например. Също така Би Ти Ви, колкото и да се рои, няма да стане Би Би Си! Ще си остане място за шоута, американски екшъни и турски сериали с една единствена възложена й задача-да отвлича вниманието на българина от насъщните му проблеми. Нищо случайно няма в главата и в делата на фалшификатора. Вместо да акцентира върху това, което става в България, той ни занимава с онова, което е безсмислено за българското общество.

    Същото важи и за икономическите ни бизнес образувания. Те не са творческо-производителни, а са крадливо-потребителни. Казината и МОЛ-овете не произвеждат. Войната за медийте, в които се печели от реклама на внесеното отвън-чуждо произведено не е полезно за обществото. Трафикът на дрога, оръжие и жива плът-също така не ползува българското общество! Показателно за отсъствие на конкурентно производство е, че днес доменните пещи не смогват да претопят негодните руско-български железа, които направиха България “Нация техническа!”, за която вече никой не си спомня. Сигурно ще дойде ден, когато България ще трябва да се освободи и от камъните-паметници на братята освободители от турско, от фашистко и от комунистическо робства. С много железа и много вредни камънаци е осеяна територията на Родината ни. Още един пример за отсъствието на собствено производство е насищането ни с коли втора употреба, които след време ще са още един проблем за нашата страна. България е обърната  на бунище, в което всеки изхвърля ненужните си отпадъци. АЕЦ Белене е един от тях, защото това е Москвича, а не Мерцедеса на света.

 

 

Човекът избирател

е мишена, в която се прицелва фалшификаторът. Оръжието с което стреля има различен калибър: от газовото пистолетче до атомната електроцентрала. Именно тази разнокалибреност обърква човека и го прави податлив на външно влияние. Образно казано, той бива отстрелван от стрелеца така, че да гласува-негласува по зададения от фалшификатора сценарии. Мунициите при тази стрелба са според субекта-случая и според обекта-избирателя. Използуват се обещания, реални парични знаци, заплаха, подмяна на реалността и какво ли още не! Арсеналът е изключително богат и той е една от основните причини човек да откаже участие в този фалшив спектакъл с насаденото в подсъзнанието му твърдение, че “Всички са маскари!”. Отказът му да участва в този маскарад обаче го превръща също така в маскара спрямо сънародниците му.

    Само два са случаите, когато българинът направи правилен избор за живота си. След Луканов-ата и след Жан Виденов-ата зими. Този избор тогава обаче, той направи не с главата си, а със стомаха си и никакви стрелци и муниции не можаха да го спрат в опита му да се превърне в човек. При всички останали избори, той избираше с главата си. Четеше какво му пишеха, гледаше какво му показваха, чуваше какво му казваха и правеше своя избор така, че той никога не беше негов избор. Винаги беше чужд за него, защото стрелците много добре знаеха къде да се целят, за да го уцелят. Оръжието им е добро, но мунициите им днес са на привършване. Сбирщината в “Граждани за България!” доказва това.

 

24 юли 2012г.

 

 

     




Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Депозитите в банките вече надхвърлят
26.07.2012 01:22
55 МИЛИАРДА лева! Освен това българите притежават недвижима собствнеост за 207 МИЛИАРДА лева! Кученцата си лаят, а керванът си върви...
цитирай
2. apollon - Фалшът - посланието на бългаския ...
29.07.2012 11:43
Фалшът - посланието на бългаския институционализъм пред света, токсичното наследство на Османската империя в държавността на една недорасла държавност. Единствено езикът и българския дух достигат целите за запазването на идентичността. Вместо това Бай Ганьо командва келепира на властта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595309
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930