Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2012 09:12 - Закон на справедливостта
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1687 Коментари: 0 Гласове:
0



Закон на справедливостта

 

Напънала се мишката и родила слон!

Напънали се от ГЕРБ и родили закон!

 

    Беше гласуван „Закон за отнемане на незаконно придобито имущество”! Цяла седмица родилни мъки от страна на народните ни избраници докато реализират това свое законодателно постижение! Целодневни превръщани в среднощни пледоарии по текстове на параграфи, членове и членчета в закона! Едни пледираха „Да”, други „Против” закона! Особено против беше една млада дама, която като Жана Дарк влезе в законодателната инициатива на българското НС! Дребна на ръст, но с ръстова уста!

 

„Какви е деца раждала,

раждала, ражда и сега

българска майка юнашка!”

 

беше изпял поетът. Перефразирано за случая в сила е:

 

„Какви е юристи раждала,

раждала, ражда и сега,

БКП майка на БСП!”

 

    По време на своето царуване, БКП сътвори Закон, с който се отнемаше в полза на държавата втори имот, притежание на всяко семейство. Вменена му беше „благородна” опция кой имот да задържи, с кой да се раздели! Благодарение на това „върховенство на закона”, баби с дядовци надживели сребърна и златна сватби бяха принудени да се разведат, свой втори имот да съхранят.

    Кое накара тези законодатели тогава да посегнат на свещената и неприкосновена частна собственост? Чисто психологично, сигурно и психиатрично, това тяхно действие се дължи на античовешкото, сатанинско качество-завистта. Един човек да завижда на друг човек за това, че той има. Следствие на завистта е другото още по-вулгарно чувство-омразата, която води до третото най-отвратителното човешко деяние-насилието на човек от човека. Духовно и физическо. Да отнемеш, да насилиш, да убиеш! Ето това правеше БКП по време на своето царуване. Не да даде, а да отнеме! Не да произведе, а да изяде! Не да възроди, а да пороби народа ни!

 

Наследниците

им днес са от двете страни на барикадата: имотните-насилници и безимотните-завистници. И двете страни притежават тези три възходящи сатанински качества: завист-омраза-насилие! Не случайно едните са бивши комунисти-ГЕРБ, а другите са настоящи социалисти-БСП! Както и техните производни-разменящи ролите си: АТАКА и ДПС. Срещащи се при разминаването в управлението без да се поздравяват. В интерес на истината, колкото едните са управляващи, толкова другите са опозиция, както и техните слуги не са по-различни от тях. От „един дол дренки” са всичките, за съжаление. За много голямо съжаление обаче, ние българите сме научени „силно да любим и мразим”, както беше изпял поетът /ах тези поети!/. Но любовта е от Бога, а омразата от сатаната! Как един човек може да съвмести в себе си и двете, Двамата?!?

    Големият проблем вчера, а и днес е, че вчерашните, които са си днешни се взират в имота, а не в притежателя му! В човека, който след като частната собственост беше законово възстановена имаше възможност да се възползува от това. Един с труд и способности да произведе, друг възползувал се от мястото си да окраде! Два имота на два коренно различни в същността си човешки индивида и един субект-някаква си комисия, която обективно да оценява! Субект ще дава обективна оценка, Господи!!! Човекът вън от имота-сградата да оценява  човека придобил имота-построил сградата. В какво и в кого ще се взре този така новопоявил се субект. Кой е той и каква е неговата същност? Тази ли, която след 1944г. „В името на народа” национализира и колективизира? После в името на нещо си искаше да отнеме втори имот на българина, или днешният, които „В името на ощетени-ограбени-бедните” да отнеме в полза на държавата? Под шапката на тези трима загрижени не се ли крие един и същи човек? Завистлив, мразещ, насилващ! Човек мързелив да работи,  безмозъчен да твори, негоден да управлява, каквито са вчерашните и днешни узурпатори на чужда собственост и на властта в България. И което е най-важно-невярващ, че може да има друг, който е работлив, талантлив и годен да придобие своя собственост и изгради свой бизнес. А има такива хора и явно към тях е насочен този закон. Не към тези, които и в момента в ролята на необезпокоявани монополисти незаконно печелят пари и строят дворци, молове, голф-игрища, казина, яхтени пристанища,…потребителски неща. Не и производствени предприятия! Насъскването на свързващия „едва двата края” българин срещу капитализма и капиталистите е още от Маркс и Ленин, но да си марксист-ленинец днес означава да си допотопно, застинало във времето човешко същество! Във всяка нормална държава днес има законови механизми, които регламентират човешката дейност. Които не позволяват кражба на човешки труд! Които наказват нарушилите на закона! Които на практика се борят срещу завистта, омразата и насилието между човеците. С току що гласувания закон се насажда допълнително завист и омраза в редовия българин към имащите без да е ясно кои и какви са те, а на авторите му се присъжда положителен доклад от ЕС тази година и нова изборна победа догодина. Такива са поне надеждите им! Резултатите обаче няма да бъдат такива. Ще бъдат определено негативни, защото дръзналите със собствени средства, сили, способности, амбиция, инициативност,...с риск за семейството си да сътворят, изградят, дадат на себе и на обществото някакъв продукт ще бъдат „съкратени” и унищожени от тези, които до вчера пееха:

 

„Нас червеното знаме роди ни,

нас не ще ни уплаши врагът,

ние сме на всеки километър

и така до края на светът!”

 

    Тъкмо тези на три пъти ни докарваха до края на гладът! През Живковата, Лукановата и Виденова зими без никакви последствия от това. Тъкмо тези са имитация на свобода на словото! Тези са фалшивия избор на избори! Именно тези са носители на завист и омраза към знаещите, можещи и правещи! Те са утайката на обществото изплувала на повърхността на обществено-политическия ни живот преди седемдесет години!

    А край на светът, за какъвто воюваха те няма да има, защото тези, които в България са все още на всеки километър са патологично отклонение от бурно развиващата се човешка цивилизация. Независимо от това, че те като псевдо учени все още обучават подрастващи. Като култур-трегери все още са култур-революционерите ни. Като отрекли се духовно синодали все още обричат на духовна нищета миряните в България. Всичко това е временно, нетрайно, защото срещу животът не може да се върви. А животът ни е даден Отгоре и ние сме длъжни да го живеем като Даденост, а не като глупава човешка измисленост.

    Твърди се, че законът ще отнема незаконно придобито, с недоказани средства имущество. Незаконно придобитото от Симеон и Доган ли, чиито слуга беше днешният главатар на справедливостта. Или на енергийните мафиоти? Или на всички престъпили закона по време на висшето му полицейското битие? И защо чак сега, след като три години мълча, а не ги „закопча”! Нима през всичките тези години ги нямаше незаконно придобитите пари, земи и дворци? Имаше ги, а и неговата приближена е сред тях.   

    Българинът притежава частна собственост от памтивека, нещо което не може да се каже за безимотния крепостен руснак дошъл да освобождава частно-собствения имотен българин през 1878г.. Не случайно Октомврийската касапница в Русия през 1917г. беше дело на завистта и омразата на безимотния към имотния! Не случайно това така наречено второ освобождение от братския руски народ на 9 септември 1944г. е точно копие на октомврийската революция от 1917г.! Насилията, национализацията и колективизацията тогава бяха също дело на завистта и омразата на безимотния спрямо имотния. На негодния към годния! На бездарния към способния! На мързеливия към трудолюбивия! Така че, ако искаме да воюваме със завистта и омразата трябва задължително да се освободим от задушаващата ни братска руска прегръдка, след чието нашествие по българските земи шестват сатанинските завист, омраза и насилие на човек от човека.

 

    

05 май 2012г.

 



Тагове:   морал,   завист,   омраза,   любов,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595244
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930