Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2012 12:19 - Трибуна или трибунал
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1688 Коментари: 0 Гласове:
1



Трибуна или трибунал?

 

Кой изкара Желю Желев на повърхността на властта?

Кой издигна Филип Димитров във властта?

Кой вкара Жан Виденов във властта?

Кой даде на Иван Костов властта?

Кой назначи Ахмед Доган за мандат-носител на властта?

Кой доведе Симеон Кобурготски във властта?

Кой направи от Георги Първанов фактор на властта?

Кой подари на Бойко Борисов властта?

Кой подготвя Меглена Кунева за властта?

Кой , кой, кой,……., чужд ли е той или свой?

 

    Кой изкара, издигна, вкара, даде, назначи, доведе, направи, подари, подготвя,….. властниците на България? И чужд ли е този той или е свой? На тези въпроси и до ден днешен няма отговор от трибуната на: българското НС, българските радио и телевизия, българската преса,…., българските премиерство и президентство! Няма отговор, защото няма въпрос. А няма въпрос, защото отговорът няма как да бъде поносим за разкраченото между Изтока и Запада българско племе. Между Европа и Русия! Между русофили и еврофили при отсъствие на българофили! Увлечени в това чуждо „филско” раздвоение изгубихме междинното, нашето, собственото, родното българофилство! Защо го загубихме? Вече двадесет и кусур години  няма отговор на този въпрос, така както нямаше отговор на въпроса и в миналото….

    На едно събрание, в речта си другарят Тодор Живков заявява: „-Другари, с един крак сме в социализЪма, а с другия крак сме в комунизЪма!” Въпрос от залата: -Другарю Живков, докога ще стоим разкрачени?” Отговор не последва и затова останахме разкрачени до 1989г., когато….

    Разликата между тогава и днес е, че днес сме не само разкрачени, но сме направо разчекнати между от ЕС като получаваща страна и на Русия като даваща полученото! Получаваща от ЕС милиарди евро милостиня и подаряваща ги десеторно в повече на Русия за сребърния петрол, златния газ, диамантените руски реактори, такива каквито са Москвич ите им, за които чакахме години наред! Къса памет или извратено мислене-ето това е въпрос, който стои пред българите днес! Пред българските зрители,  слушатели, читатели,…консуматори на избрания на избори от тях свой живот. Преди да станат консуматори обаче, всички те са потенциални избиратели на избори. Гласуващи или не! Така че, каквото прочетат, видят, чуят, разберат,…изберат на избори, такова предъвкват и ядат през следващите четири години.

 

Трибуна или трибунал

са българските медии и българските държавни институции за подвластните на тях човешки същества през последните двадесетина години? Трибуна или трибунал, където са канени, заклеймявани, оправдавани, оклеветявани, възхвалявани, обогатявани, обезличавани,….едни или други лица на партии, движения, обединения. Внимателно и избирателно подбирани по повод  на предстоящо събитие, в подходящ състав и предварително определена тема. Трибунал, на който задължително се предизвестява крайния резултат за жертвата. Дали ще бъде качена във властта или ще му бъде опята смъртта. Политическата смърт. А защо не и физическата! Като резултат от това издевателство над българското общество:

    Заблуденото, че е освободено множество от хора качи Ж. Желев във властта!   

    Гладни след Луканов-ата зима издигнаха Ф. Димитров във властта!

    Бандити в кофчежни костюми вкараха Ж. Виденов във властта!

    Гладни след Виденов-ата зима дадоха властта на Ив. Костов!

    Родното ДС назначи Ах. Доган и ДПС за мандат-носители на властта!

    Съюз между комунисти и монархисти доведе С. Кобурготски във властта!

    Чуждото, руско „ДС”  направи Г. Първанов фактор на властта в България!

    Подмяна на желаното с възможно подари на Б. Борисов властта!

    Измяна като политическо поведение подготвя М. Пръмова за властта!

    След така направения опит за анализ на последните двадесетина години, всеки от нас, потърпевшите българи трябва да потърси отговор на въпроса:

    Кой заблуди българите на площад Ал. Невски на 18 ноември и на 14 декември 1989г. на площад НС, както и на Орлов мост на 7 юни 1990г.?

    Кой оглади българите през зимата на Луканов-ото управление?

    Кой  роди бандитите при назначения Л. Беров и избрания на избори Жан Виденов?

    Кой оглади хората при управлението на Жан Виденов?

    Кой изроди ДПС и Меди Доганов като ариергард на ДС за властта?

    Кой съюзи комунисти с монархисти?

    Кой и чрез кого майката на ДС диктува политиката на България?

    Кой ражда подмяна на желаното европейско с възможното руско?

    Кой изражда измяна на европейското за сметка на руското!

На всеки въпрос „Кой”…. задължително трябва да следва отговор „Той”/„Тя”….! Той/Тя личност от партия, движение, обединение, която назидава и иска да управлява трябва да е в полезрението на обществото като цяло. Със своята реализирана биография в миналото и заявена програма за бъдещето. Миналото и бъдещето й трябва да бъдат сравнени като бъдат поставени от двете страни на кантар, за да се види кое от двете ще натежи като нравствена и професионална експертиза. Дали личността е нравствено-почтена и дали е годна да управлява експертно? За съжаление нравствено-експертен кантар между минало-бъдеще за личностите отсъства в България, няма го. Има кантар, който третира само бъдеще основано на лъжа, подплатена с пара.

    Лъжа за 800 дни изречена от Симеон на 6 юни 2001г., за да придобие пара в личен план във вид на дворци и на гори! „Национално движение” на името на един човек, променено в стабилност и възход? Стабилизираха парично себе си и се изходиха върху народа ни.  

    На блюдото на лъжата, съчетана с пара кантарът качи тройката „Орел-Рак-Щука”! БСП ощастливи Путин, НДСВ-синовете царски, а ДПС обогати себе си в ролята на ДС-слуга на първите двама.

    На блюдото на парата, съчетана с лъжа стъпиха гражданите от ГЕРБ. Граждани събрани от селата и от планината, качени на кантара на лъжата-това е днешното ни гражданско управление. Лъжата и парата на баш-лидера им.

   

 

Двойнствената безличност

    Един човек е личност когато има само едно лице навсякъде! И в семейството, и в работата, и на трибуната! Наетият работник за себе си и пред семейството си! Ръководителят пред ръководената общност, а после за себе си! И колкото по-голяма е ръководената от него общност, толкова по-отдаден трябва да й е той!

    Един човек се превръща в безличност /без лице/, когато изявяването му като личност е според случая. А случаи в живота много и то все различни един от друг. Като се започне от лично-семейния и се стигне до предателството на най-ближния! Многоличните безличности в живота са обикновено на ниско, битово ниво. Двуличието е най-често на обществено-политическо, държавно ниво. А в България то е най-силно изразено поради геостратегическото разположение на държавата ни и заради източно-западната ориентация на обществото ни. Ако бяхме някоя забутана държавица в края на някой континент с някакъв новопоявил се народец, никой нямаше да се занимава с нас. Това че сме на кръстопът и че тук са били траки, римляни, а и ние, българите от 13 века сме тук ни прави значими като държава и народ за империите.

 Прекрасен пример за това двуличие в личен план са двамата „граждански” ръководители. Настоящият- Бойко Борисов и готвещата да го наследи-Меглена Кунева- Пръмова.

    Първият повече от три години тъпче на място около оставеният му в наследство руски „Троен енергиен шлем” като едновременно с това само на думи декларира европейска привързаност на държавата ни. Това диверсификация се оказа чужда за него думичка. Еврофил на думи, русофил на дело се оказа наш „бат Бойко”. Такъв, каквито са и всички деца на комунистическата ни система. БКП и България-никога! БСП и Русия-винаги! Това Станишеви, Овчарови, Пръмови, Бокови, Велчеви,…са русофили и в мозъка на душите си! Са и такива ще бъдат до десето коляно.

     В зародиш е ново, отново гражданско движение „Граждани за България”! Сакън някой да не си помисли, че е за Русия, каквото то всъщност е! А колкото до наличието на „граждани” в логото и на г-н Борисов, и на г-жа Пръмова има смисъл, защото комунистите опустошиха селата-погражданиха селяните вчера. Социалистите опустошават България, като пръскат по света всички от села и градове днес. Селяните от селата и гражданите, които са гъсто населени селяни от градовете!

    Двуличието на това образование започва от самото начало, в обществен план: обявено е за гражданско, а всъщност предстои да стане партийно. В партиен план то е НДСВ довчера, „Граждани за България” днес! Двуличие в семеен план: Меглена Пръмова като снаха на комуниста Иван Пръмов довчера , Меглена Кунева като дъщеря на буфосинхрониста Щилян Кунев днес. Двуличие в личен план: избра да бъде комисар, който носи слава и пари, а не евродепутат като народен избраник! Оказва се, че и едно такова четирипластово двуличие може да привлича нови, млади хора, които искат да реализират себе си в него. Те или са лика и прилика с основателката му, или младостта им е порок, а животът изкушение!

 

Достойнството българско

    Достоен  живот ли води българинът днес зависи от същността на избраните от него или наложени му от друг управници. Те са огледало за него и живота му. „Каквото повикало /избрало/, такова се обадило /избрано/!” гласи народното умотворение. Национално достоен ли е животът на българина през последните двадесетина години? А през последните седемдесетина години? Защо всеки от нас не си зададе този въпрос и да потърси отговор на него. Какво достойнство има във величаенето на чужда империя в националния, обществения, че и в лично-семейния живот на българина? Политическо падение до 1989г., превърнало се в икономическо робство днес. С родно, българско участие на гореизброените ни управници, с изключение на,…нека всеки сам да намери кой е изключението от тях.

    Всеки що годе национално чувствителен българин трябва да го боли от отношението на руските управници към България днес. От най-високото държавно ниво до обикновения българин. Наглостта им вече премина всякакви граници. Час по час привикват министрите ни в Москва и ги оставят да чакат пред вратите като свои придворни. Доставяме мощи на светец заради техния „светец”. „Молчать не разсуждат!” е техен израз по всеки на ужким междудържавен въпрос. България в същността си е все още съветска республика. Дълбоко унизително е това тяхно отношение демонстрирано тук, у нас, на родна, българска земя. По морето и в планината! Несъзнателно в подсъзнанието ми идва Ботев-ото, вече перефразирано за случая:

…та сърце, майко, не трае

да гледа русин, че бесней,

над бащино ми огнище:

 

20 април 2012г.

    

 

 

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592153
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031