Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 10:50 - Старите другари са днешните тузари
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1676 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 01.03.2012 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Старите другари са днешните тузари

 

„На гол тумбак-чифте пищови”!

На гола България-Първанов и Борисов!

 

    Другарят директор на завод, на Научен институт, на ДСО /Държавно стопанско обединение/,… беше шеф в града. Другарят председател на ТКЗС, АПК /Аграрно-промишлен комплекс/, ПАК, беше шеф на село. Другарят партиен секретар и в града и на село се грижеше за правата линия на двамата в Партията, а другарят председател на Профсъюза-за спокойствието на „трудещите се” по работните им места. И всичко вървеше мирно, тихо и гладко докато в края на 1989г., България осъмна без храна, ток, горива и…вода. И с 12 милиарда долара външен дълг. А за вътрешния, да не говорим!?! Всичко това днес е забравено, все едно че никога не е било или ако е било, то е било на някоя друга планета.

    Първите 10 години „преход” /1989-1998г./ минаха в условия на грабеж, източване на държавно и кооперативно, а вторите 10 години /1999-2010г./ минаха в ликвидация на вече източено-ограбеното като вече частно. С изключение на оборудваните със западна техника и поради това печеливши предприятия. Производството на електрокари, трактори, металорежещи машини, оръжия,…вече е тъжен спомен от миналото. ТКЗС на село запусти не само земята, но отврати и хората от земеделския труд. Оказа се, че през всичките 45 години комунизъм, ние не сме знаели какво правим. Не сме си знаели мястото, както като „Нация техническа”, така и като „Нация колхозна”. И тези 20 години /10-те години източване и 10-те години ликвидация/ са прекрасно доказателство за това. След 2009 година дойде нов период, коренно различен от другите два. Дойде Бойко Борисов-ия период. Държавната баница вече беше разпределена и от него не се искаше нищо друго, освен да говори, обещава, обвинява. Да реже ленти, да позира, да констатира бедствия без да разбира, че самия той е бедствие за държавата ни.

 

Днешният

вече 2-3 годишен Бойко Борисов период е аристократично-европейски. Период реализиран от самозвани европейци. „Жабата видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак!” И старите другари кръстосали „на шир и длъж” Запада станаха тузари. „За нула време” като потомци на революционерите ни!

    -На ски-пистите „Томба” и „Марк Жирардели” се проведе световен ски-кръг за мъже и жени. Пистите бяха в отлично състояние, организацията-на световно ниво. Висок престиж за България извоюваха тези, които изсякоха вековни гори, вложиха /чии?/ пари за построяване на тези съоръжения, които не носят доходи, а гълтат пари. Да се доближим, да сме наравно с Австрия, Франция, Италия, САЩ. За преизбирането си, кметът на град Банско-Краварев „осигури” през 2011г. профилактичен преглед в Правителствена болница-София на 600 банскалии-потенциални избиратели!?!

    -Преди години, град Севлиево изгради „кална писта” за мотоциклетни състезания на световно ниво. Тя беше само началото. Преди година тузарите заговориха за автомобилна писта и то за „Формула едно. Пари и за нея явно ще се намерят.  

    -Не останахме по-назад и с аристократичния спорт-този на Голфа. Няма само западняци да го практикуват, я. И започнаха да сеят, валират, поливат трева върху огромни площи земя-голф игрища. Няма да я орат, сеят и жънат, я!

    -Що се отнася до хазарта, ние сме на първо място в света по „Бинго” зали на глава от населението. А твърдят, че българинът нямал пари за храна! Лъжа.

    -Процъфтява и МОЛ услугата за сметка на „гаражната”. Гаражите са за коли, не и за стоки и храни, ни учат самозваните европейци.

    -Спортна зала, зала на изкуството, че зала и на социалистическото наследство. Само дето масовият спорт е закърнял-умрял. Преди жънехме анаболни медали. Днес жънем успехи в наркотиците. От най-ранна детско-училищна възраст, та до националните ни светила.

    -Тройният енергиен шлем на Първанов, както всичко останало е ориентиран към Запада, ако че е с руски суровини и технология. Ще доставяме на западняците руски газ, ток и петрол! Три договора подписани наведнаж. Енергийна революция реализирана от революционери, каквито са си те.

    -Четворният магистрален шлем изстреля на Президентския стол момчето на Бойко Борисов-Плевнелиев, така както преди 15 години СДС изстреля на президентския стол момчето на Иван Костов-Петър Стоянов, който впоследствие тръгна срещу СДС и срещу издигналия го Иван Костов. Черна неблагодарност! Неблагодарен ли е днешният Президент, след като още на първия ден от своето президентство защити наследствеността в президентската политика? На практика защити Първанов-ите десет годишни сделки! Нещо ново под слънцето?

    -Подписаните от правителството на Бойко Борисов четири „магистрални” договора: за Тракия, Марица, Струма и Хемус са бреме за държавата ни още десетки години. Обещаните срокове за изпълнение спомнят онова време, когато петилетките се изпълняваха за три години. В същото време между-селските и междуградски пътища тънат в дупки и кръпки. Но магистралата е европейско и световно явление. Тузарите явно не са разбрали, че там има първо-, второ-, трето, че и четвъртокласни пътища на европейско и световно ниво. А да не говорим за градските пътища и тротоари! И че те са преди магистралите, защото са ежедневие за хората.

    -И не на последно място тузарите влязоха и в духовната област на българина. С мръсните си пари строят черкви, ремонтират манастири, оскверняват и малкото чисто останало в тази наша нещастна България.

 

Всичко

започна по време на „царското” правителство, когато Първанов седна на президентския стол, а Бойко Борисов зае полицейския пост. Тогава, когато мафиоти обучаваха министри в мафиотизъм. В Монако и във Варна. На Формула едно и на яхта. Посещаваха голф-игрища, виждаха МОЛ-ове, караха ски на световно известни ски писти, присъстваха на състезания в огромни зали. И построиха в България всичко това за себе си. Само че, то не печели, а гълта пари. Всичко това не е производително, за да носи пари, а е потребително, което изяжда пари. И естествено възниква въпросът, от къде са тези пари, след като в обикновения българин ги няма?

    В България обаче има Борисов и Първанов. Всеки от тях със страстта си! Първанов с лова и мълчанието, Борисов с позата и говоренето. Взаимно се допълват и затова ще бъдат заедно както във футбола и тениса, така и в управлението на страната след 2013г. Ако че днес, вчерашните другари-днешни тузари театралничат с обвиненията си един към друг. А хората в България „кучета ги яли!” Гладни и бездомни кучета по улици и тротоари!

На гол /български/ тумбак - чифте /Борисов-Първанов/ пищови. „Калибърът” на пищовите им ще стане ясен на изборите през 2013г.!

 

28 февруари 2012г.

 

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596330
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930