Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2011 10:47 - Синята идея и нейното про-явление
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 2164 Коментари: 4 Гласове:
0



Синята идея и нейното про-явление

 

    Синята идея намери своето проявление на седми юни 1990 година на едно-милионния митинг на Орлов мост не защото беше синя, не защото беше в София, не защото я оглавяваха марксистът Желев и комунистът Петко Симеонов, не защото принадлежеше на Съюз на демократични сили, не защото емблемата й беше разярено лъвче, не защото беше красива като г-ца Панделиева, не защото…., а защото беше идея. Идея, която никой, никога и никъде досега не можа /или не пожела!/ да формулира както трябва. Сигурно няма да мога и аз тук и сега! Свобода, демокрация, НАТО, частна собственост, дребен бизнес, пазарна икономика, ЕС,….бяха все неща, които бяха чужди за властващата дотогава червена идея за равенство в бедността и за отсъствие на индивидуална човешка свобода.

    В синята идея след 1989г. властва свобода на човеците, а в червената идея преди властваше равенство между човеците.

    -Свобода на общност и равенство в общност бяха и все още са отвлечени, неработещи в реалния живот, понятия.

    -Индивидуална свобода на всеки човек и равенство пред закона за всеки човек са работещи в живота на всяка нормална човешка общност.

    Хем човек да е свободен, хем да е зависим от въведените от самия него законови правила на поведение-ето в това  се състои смисъла на земния му, материален живот. Това е необходимо условие за наложено разбирателство между хората, но не е и достатъчно ако я няма и третата човешка съставка-братството изразяващо се като духовна връзка между себеподобните. Не само да се разбират материално, а и да се приемат мисловно и духовно, защото материалният живот като време е нищожен, а Небесният е вечен. Земният живот на всеки човек е от раждането до прехода му в Отвъдното. Един го изживява с мисъл за Отвъдното, друг живее с мисъл за „След мен и потоп!”. И потопът в България дойде много пъти през последните 130 години. На път е да дойде отново, ако че на книга сме демократична страна, членка на свободен и демократичен алианс. Страна населена обаче с не-свободни вътрешно и не-равни външно пред закона българи, цигани, турци, евреи, арменци, руснаци,…! А след като са не-свободни, а са зависими не равни в богатството си, как биха могли по братски да се приемат и обичат?! Естествено е да не могат.

    Външно-изразеното, материално неравенство в България днес е рожба на вътрешната не-свобода на елита й. Не-свобода, зависима и наказуема от Следствие, Прокуратура, Съд, които от своя страна пък са зависими от властта и парите на зависимите не-свободни, но са не-наказуеми. Тази двустранна зависимост на не-свободни хора и разликата в наказуемостта им прави България не-свободна за пред света, естествено изразена в негативните за съдебната власт доклади на ЕС.

    Незаконно забогателите в България  се простиха с вътрешната своя свобода. Станаха зависими от закона. А вече неравни с богатството си и зависими от закона, те не могат, а и не трябва да бъдат по братски заедно на едно място, зад една идея, с други различни от тях хора.  И затова, те се разделиха, въпреки че бяха заедно в началото, когато бяха равни в бедността и не-свободата си на Орлов мост, а и навсякъде в България. Дотогава само комунистическата номенклатура беше по-равна, по-богата, по-свободна, по-братска от останалото мнозинство.

    На Орлов мост, един милион бяхме заедно зад синята идея, а сега сме разделени заради идеята. Тази идея тогава ни обедини като вътрешно свободни вече и външно равни в бедността индивиди. Същата тази идея, днес раздели-отдели не-свободните и неравни с незаконно придобитото си богатство от  нас, другите. Същата тази идея не може да събере под един покрив-този на Раковски 134 лицемерно копираната абревиатура ОДС /Общност на демократичните сили/ с тази на славното от 1997-2001г., ОДС /Обединени демократични сили/, което спаси България тогава и я приобщи към цивилизования свят. Лицемерен в своето безчестие приом, с наименованието да промениш съдържанието. Аналогично с това на ГЕРБ олицетворяващо гербът на държавата. Библейското „По делата им ще ги познаете!” перефразирано днес звучи:

    По наименованието им ще ги познаете!”,

    По не-свободата им /зависимост от съдебната власт/ ще ги познаете!”

    „По богатството им /незаконно придобито/ ще ги познаете!”

    Всеки от тях необезпокояван си живурка в своето охолство до поредните избори за Парламент, Президент, местна власт. От семейния им рай, те са изкарани на политическата сцена като политици, партийци, кандидат-депутати, кмет-президенти. Всяко нещо има своя цена. Безчестието-също.  И предателите на идеята синя платиха висока цена. Толкова висока, че даже не съзнават какво са направили. От равни в бедността, те се превърнаха в неравни с богатството си заплатено с зависимост от съдебните органи. Не-свобода, надлежно използувана, когато потрябва на някого и за нещо. 

    -Шестдесет години /1944-2004г./, свободни хора съжителстваха с не-свободни без да подозират за това.

    -Двадесет години /1991-2001г./, не-свободни хора се само-изолират от свободните хора.  

Свобода-братство-равенство!

    Три вълшебни думички, с които злоупотребиха не един и двама, на човешката съвест, диктатори. 

    Равенство пред закона и неравенство при богатство придобито с честен труд, предприемчивост и пестеливост.

   Свобода подчинена на собственото АЗ и свободия наказуема от закона.

   Братство като свобода и равенство събрани в едно цяло. Това на обичта!

12 септември 2011г.

 

 

    

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ekspertenkolektivz - Много добре формулирано
12.09.2011 18:24
Обикновено търся и отчитам само точните и характерни идея, а вашата има и специфичен принос в голямата дискусия. Поздравления. Ще запомня и предполагам ще използвам съзнателно или не изводите от текста ви!
цитирай
2. apostapostoloff - Никй така и не разбра
12.09.2011 18:26
какво точно означава тази "синя идея". Засега е ясно едно- тази "идея" беше една гигантска лъжа, пробутана на наивните по онова време българи. Ама мъжко дупе само един път се ебе...
цитирай
3. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 06:02
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
4. анонимен - Get massive web traffic and backlinks with best xrumer service
18.02.2012 08:29
Get up to 100000 forum backlinks with our backlinks service & massive targeted traffic Get incredible online web traffic using amazing backlink service today. We can post your marketing message up to 100’000 forums worldwide, get thousands of backlinks and large targeted web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592820
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031