Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2011 11:41 - Патриотизъм и патриотарство
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1097 Коментари: 0 Гласове:
0



Патриотизъм и патриотарство

/рубли, нефт и още нещо/

 

    Българското общество е разбунено! Цени на основни хранителни продукти вървят стремглаво нагоре. Цени на горивата също. Дребният и среден бизнес върви стремглаво надолу. Седемдесет процента от богатството на България е в ръцете на 5 процента българи. Заплатите и пенсиите стоят непокътнати.

    На фона на тази нерадостна картина сме свидетели на руско-български екшън относно пред-последният /АЕЦ Козлодуй е другият/, все още функциониращ, мастодонт построен с братската съветска помощ-Лукойл-Нефтохим Бургас. Регистриран в Холандия, управляван от Русия, функциониращ в България, с мениджър българин! “Хвани му края ако можеш?”, казват старите хора. 

    И ето тук и сега всеки що годен политик и държавник може и трябва да заяви позиция. Е ли за мястото, на което е избран и поставен или не е?!? Политически, икономически и....националистически, за каквито се препоръчват някои наши патриотари. Защо мълчат днес хлевоустите атакисти на Волен Сидеров? Къде са вемероистите на Красимир Каракачанов? Както и техните родили ги господари от БКП, сега БСП на Първанов, Станишев, Овчаров? Ами Симеон и Доган защо се изпокриха? Това, че Валентин Златев стои зад руските интереси е лесно обяснимо-той е от нихилистичното потекло на Тодор Живков, но от какво тесто са замесени всички онези българи, които днес мълчат или защитават монополния статус на Лукойл в България? Защо не се опълчат на руските имперски интереси защитавайки българските и що за национализъм е това тяхното? Всеки може да издига празни лозунги не срещу когото трябва. Не само рубладжии, те са и национални предатели в случая. Като тези, които подписаха за АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас Александропулис, по които държавата България е разпъвана на кръст днес.

    Една част от Правителството на България заявява твърда про-българска позиция! Господата Танов /митниците/, Дянков /финансиите/, Трайков /икономиката/!  Премиерът Борисов твърди, че стои зад тях, въпреки че той е стара дружка с директора на Лукойл-Нефтохим Бургас, Валентин Златев. Като се има в предвид, че Бойко Борисов толкова често сменя позициите си, напълно възможно е чрез този екшън, той да се раздели с неудобните на Москва хора при себе си. На първо място с Трайчо Трайков, който освен експертиза притежава и национално достойнство на човек и държавник. С Ваньо Танов, от който тръгна сагата и не на последно място със Симеон Дянков, който е недолюбван от любимеца на Премиера-Цветан Цветанов. “Подскочило гърнето та си намерило похлупака!” гласи народната мъдрост в случая. Няма как Премиерът Путин чрез Президента Първанов да не захлупи Премиера Борисов! Поживьом увидем! И не само ще видим, но ще го почувстваме и на гърба си ценово, национално, интернационално. Не по европейски доброволно, а по съветски позорно!

    Гледах, слушах и се чудех, БТВ ли гледам или руска ТВ в сутрешния блок на 01 август 2011г. с водещ Виктор Николаев и събеседник министър Трайчо Трайков. Ако някога съм изразил съмнение в позицията на министъра като достойна и национална, то тази сутрин бях принуден да я коригирам. И обратно, ако някога съм одобрил тази на водещия, днес я оттеглям.

    -“Вие българин ли сте г-н Николов, пардон Николаев или защитавате чужд монопол на българска земя? И зад вашата, размножила се така наречена българска ТВ, нали отдавна Рупорт Мърдок не стои? Кой стоитогава? Кого и какво защитава, ви питам?”

    Освен реална информация има и така наречена национална. Не националистична, а патриотична!

 

01 август 2011г.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596300
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930