Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2011 19:41 - ПАМЕТ-ниците
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
1



ПАМЕТ-ниците

 

 

    Всеки човек трябва да има памет за миналото. В личен и обществен план! Човек и общество без памет са като дърво без корен. Човекът е объркан, обществото-разчленено!

    Само един паметник е в полезрението на българското общество днес-този на Съветската армия в град София:

    - на Червената армия, която в същността си е завоевтел-на!

    - Съветска, която в същността си е руска!

    Съветският и германски външни министри Молотов и Рибентроб се договориха да си поделят Европа и така започна завоевтелната за тях Втора световна война. СССР с при-балтийските републики и Финландия, Германия с Австрия и Чехословакия, а Полша си поделиха по братски! Двата хищника:Хитлер и Сталин не се разбраха в подялбата и на 22 юни 1941г. СССР само-провъзгласи своята армия в освободителна. И като резултат, той не само че не запази завоюваното преди 1941г., но допълнително добави към своята Многонационална Империя и страните от източна Европа, част от които беше България.

    Червената армия беше съветска, не само руска. В нейния състав имаше и при-балтийци, и кавказци, и ...украинци, много от които грузинецът Сталин преди това подложи на геноцид с глад. Защо присъединените от руската армия към състава на СССР, народи не стоят зад този паметник днес? Защо само, останалата сама със себе си, Русия го защитава? Нали той е съветски, не е само руски!

    Всеки човек и всяко общество, ако има памет, нямаше да търпи това издевателство над човешкия живот. Да издигнеш паметник на една армия, която убива, за да завладее и владее съдбите на отделния човек и на народи като цяло, каквито бяха хитлеристката и сталинистка армии, ето това е кощунство спрямо паметта на избитите по бойните полета млади човешки същества. От Вермахта и от Червената армия! И не само там! От Холокоста и в Гулаг! Така че, разлика между делата на Хитлер и Сталин е никаква! Паметници на хитлеристите в нормалния свят днес няма, докато паметници на сталинистите , все още има. Ако че, тяхната роля беше също нападател-завоевателна. Освободителна роля в тази война имаха нападнатите и отбраняващи се Англия и САЩ.

    Освободителна роля за българите в състава на Османската Империя до 1877г. имаха духовно-мисловните български възрожденци от Паисий до Левски, както и радикалите: хайдути,четници, въстаници! Тяхната освободителна роля беше прекратена и унищожена от поредната завоевателна Руско-турска /не Турско-руска/ война през 1877-78г.. На изгряващата Руска Империя срещу залязващата Отоманска Империя. След като кавказките им войни не дадоха желания успех, руската дипломация насочи руската армия към Балканите, където от завоевател, тя се превърна в освободител. По пътя на руската войска към стратегическия за Европа Босфор, тя трябваше да мине през български земи. “С един куршум-два заека!” Защо да не прибавят още една перла в короната на руския Император, самодържец на чужди народи-българската перла?!?

    В памет на тази война, на това освобождение, признателният български народ издигна паметник на Цар Освободителя-Александър втори. Къде обаче? Пред Българското Народно Събрание. Каченият на кон покорител на българщината зорко следи законодателството на раята в “българското” НС. От рая в Турската империя, превърната в рая на Руската империя. Стои си там и до днес, така че никой така освободен българин, не се запита защо този паметник е точно там. Пред и над българското Народно Събрание?

    Никой българин днес не се запита, защо паметникът на Съветската армия е точно там? Извисил снага над Българското Висше училище! Чужди лица с оръжие в ръка над националния ни, Софийски университет, в който се обучава бъдещето на България!  Случайно ли са избрани двете места от признателните българи към двойната си освободителка?  Освободителка от какво и от кого обаче? Ето това е въпросът, на който всеки що годе свободомислещ българин е длъжен да си отговори. Ако има “Памет-българска”, каквото предаване по БНТ води един безпаметен историк.

    Имал културно-историческа стойност този паметник, твърдят някои! Каква култура олицетворяват озверени човешки същества с оръжие в ръка се питам, ви питам? Що се отнася до историческата му стойност, той е в основата на националния български нихилизъм. На първо място спрямо руския шовинизъм, но не на последно място и спрямо европейската ни интеграция. При отсъствие на какъвто и да е национален патриотизъм защитаващ българските национални интереси.

    И двата паметника били в памет на жертвите паднали за свободата на България. Доколкото ми е известно, Васил Левски не ги е калесвал да дойдат да ни освобождават. Нещо повече, негови са думите, че “Който ни освободи, той ще ни пороби!”, които са в сила и при двете така наречени освобождения! И за двата паметника! И за хилядите други осеяли страната ни в прослава на руско-съветските окупатори!

    Рано или късно, тези думи трябва да бъдат осмислени и казани на висок глас, а заслепеният българин, наследил слепия дядо Йоцо, да прогледне. И да обърне взор от Изток на Запад. Натам, накъдето отиват децата му.

 

21 юни 2011г.

    

   

 

   

 



Тагове:   война,   армия,   завоевател,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595334
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930