Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2011 10:30 - Хора от старото време
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 2435 Коментари: 3 Гласове:
2



Хора от старото време

/в енергетиката/

 

    Аз съм човек от старото време! Дъщеря ми е омъжена за човек от новото време! Аз съм инженер и той е инженер. Аз съм българин, той е австралиец! Аз работих и творих по руската система! Той работи и твори по англо-австралийската система! Нашите, основани на партийни решения-творения, едно по едно отиват в историята. Неговите, основани на пазарни решения-творения се развиват и усъвършенстват навсякъде по света. Аз съм отхвърлен и принудително само-затворил се  човек със старо мислене. Той е ценен и приеман навсякъде по света човек със ново мислене. Аз се занимавам с журналистика, което не ми е работа! Той е доказал се в бранша си мениджър, което му е работа.

    Бях принуден да направя това сравнение в личен план, за да бъда по-убедителен при сравнение между старото и ново мислене в България, днес. Между източното и западно, които са “на нож” на българската сцена относно АЕЦ Белене. Не само и не толкова за цени и за пари, което е старото мислене, а много повече за човешки съдбини, което е новото мислене. Е ли централата бъдеща перспектива за България, или не?

    В ожесточена схватка е старото мислене на чернобилска Русия, с новото след случилото се в АЕЦ Фукушима. Старото, което унищожи флората и зарази фауната между Златица и Пирдоп, между Пловдив и Асеновград, в бургаското поле, в софийското поле и къде ли още не. Което бърза да настани руската АЕЦ/бомба/ Белене на българска и на ЕС територия. И новото, което допълнително обезопаси АЕЦ Козлодуй и настоява по ново-изработени европейски стандарти за сигурност да реши дали да я има тази централа въобще. Особено след решението на немската технико-технологична мисъл да акцентира на така наречените “Възобновяеми енергийни източници-ВЕИ”, за сметка на АЕЦ. Ето върху това аз бих искал да говорим с хората от старото време с новите пари за предимството на  ВЕИ пред АЕЦ. Едното носи осигурен живот, другото рискова смърт. Едното е перспективно, другото е остаряло-регресивно, което рано или късно ще бъде отхвърлено от самия живот. Перспективата, другари от властта в миналото и господари на парите в настоящето не ви е в главите. А без перспективна мисъл няма власт, няма да има и пари.

    Автомобилите Мерцедес са световен лидер в автомобилостроенето, защото фирмата има три отдела. Един, който се занимава с производството, втори който търси перспективата за развитие след 5 години, трети-перспективата след 10, а може би и повече години. А Русия перспективно осъвремени стария си Москвич с италианския Фиат 124, непроменен и до днес като Жигули-Лада. Същото важи и за перспективата в енергийния им сектор. Старото им мислене твори железата, а за осигуровките и работата на техните нови АЕЦ наемат Сименс, Арева, Уестингхаус. Така, както “перспективно” наеха Фиат в автомобилостроенето си. Чернобил си беше чисто руски и може би затова гръмна. Ами ако руското АЕЦ Белене гръмне, тогава какво ще стане с България? Старото безперспективно мислене за него ли трябва да даде отговор или новото, зародило се перспективно с ВЕИ?

    Българският НЕК и руският Атмстройекспорт! Красимир Първанов и Сергей Шматко се шматкат ту в  Русия, ту в България. Трайков и Кириенко-също. А най-отгоре Путин чрез Първанов мести пионките български. От екран и в ефир едни експерти защитават централата, а други я опровергават. Две коренно противоположни експертни мнения за това толкова рисково и стратегическо за България решение означава “не на АЕЦ Белене!” За обект с такова национално значение е необходимо национално съгласие. Такова, каквото беше постигнато при преориентацията на България от Изтока към Запада.

    Човекът на старото руско мислене-Георги Първанов е доволен и щастлив с творението си АЕЦ Белене. И не само с него, а и с заробващите България други два проекта от “Големия му шлем”. Всички написани в Русия и подписани от България! Национално предателство плачещо не само за “Импийчмънт”, но и за повдигнато от Прокуратурата обвинение за национално престъпление от подписалите ги. Тяхното място не е в Центъра на София, а в Централния затвор.

    Човекът с новото европейско мислене-Иван Костов не е доволен и щастлив от случващото се на Дондуков едно под диктовката на Дондуков две. Не е в центъра, а в периферията на София. Изтикан в периферията е и в днешната българска политика, ако че той е явление случващо се на сто години по веднъж. Както явлението Стефан Стамболов след първото освобождение на България от Русия, той е национално явление днес след второто ни освобождение отново от Русия. А свободна ли е България, след като начело на държавата са хората със старо мислене? Хора от старото време!

    Предстоят избори! Президентски и за местна власт! Избори, които могат да върнат в България покълналото преди десетина години ново мислене, което да върне отново перспективното мислене не в Дондуков едно и в Дондуков две, а в Министерския съвет на България и в Президентството на България. Между двете наименования има огромна разлика, която хората със старо мислене заличиха и с това подчиниха България. Освободена, но не свободна сама да определя своите национални приоритети. Друг да ги написва, а тя само да ги подписва!

    “Време разделно” е за и против АЕЦ Белене на президентските избори. За и против “Големият шлем” на Георги Първанов. За и против старото и ново мислене в България. За и против хората от старото и ново време в България. Нека всеки кандидат за президент еднозначно да се определи къде стои: Зад хората от старото време или зад тези от новото, като имат в предвид, че старите ще продължават да гонят младите от България, а новите да връщат забягналите.

 

О8 април 2011г.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. momchil - Малко са хората, които имат смел...
08.04.2011 11:05
Малко са хората, които имат смелоста да си признаят, че са със старо мислене. Всъщност парадоксът е, че който го осъзнае вече не е със старо мислене, а го е променил. Проблемът е как да отличим тези, които са наистина с ново мислене от тези, които само твърдят така.
Поставяте в центъра пазара, също както и аз, но как болшинството да го направи след като не разбира пазара и се страхува от него.
Как да го поставиш в центъра след като всички правителства и тези на запад също го манипулират, чрез лихвените проценти, а в същото време лицемерно твърдят, че са пазарно ориентирани.
Левичарството уви по неразбираеми за мен причини има особенно голяма притегателна сила въпреки милионите доказателства за неговата вредност и опасност. Защо е така не знам.
Поздрави.
цитирай
2. анонимен - BrSZSSFjcSEgsA
25.05.2011 05:23
Your answer was just what I neeedd. ItВ’s made my day!
цитирай
3. анонимен - cffxvlhjGpTyECsJdkv
25.05.2011 06:48
Posts like this brighten up my day. Thanks for tikang the time.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595340
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930