Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2011 17:24 - Различие в еднаквостта
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1468 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2011 19:40


Различие в еднаквостта

 

    И те са като другите! ДСБ/СДС и БСП/ДПС гласуваха еднакво по случая “Горна Оряховица”, което значи, че те са срещу ГЕРБ/АТАКА. Че споделят еднакви ценности. Че Костов и Първанов са заедно против полицейщината на Борисов/Цветанов и прилепналият към тях Сидеров. “Елементарно Уотсън!” би казал Шерлок Холмс. Съвсем не е елементарно показва простият факт, че патерицата на която се опира БСП са хората от ДС в Президентството, МВР, ДАНС, ДПС и къде ли още не, които са автори на тази човешка мърсотия, а г-н Цветанов е само изпълнител. Или волен в ролята на негодник, или неволен в ролята на глупак. Такъв, какъвто е г-н Борисов с управлението си! Какъвто е г-н Сидеров като негов ортак! Каквито са и всички онези, които участват в отвличане вниманието на хората в България от нещо много важно-че са все още население, а не гражданско  общество.

 

“Хляб и зрелища!”

    Омърсяване на свещеното /...”хлябът наш насъщен, дай ни го и днес, и прости.../ прости им, Господи, дълга към обществото за зърното!

    Безпочвеното обвинение-зрелище в НС срещу човекът-лекар е не по-малък грях, нуждаещ се от измолена прошка! А не от прокурорско, последвано от съдебно оправдание.

    На пръв поглед атаката по време срещу храната и здравето на човек е случайно съвпадение. Може и да е, но двете са основополагащи за биологичното оцеляване на човека. “Ножът е опрял до кокала!” е с народното умотворение-обяснение на безрадостното положение на хората в България. Реакцията им по двете е тест, общество ли сме или не! Европейски граждани ли сме, или сме все още ЕГН-та в бившето “социалистическо общество”?! Отговор на този въпрос се опитах да дам в материала “Човеконенавистничество” качен на 23-07-2010г. в сайта http://georgialeksov.com и в блога ми http://georgialeksov.blog.com.  На високопарното намерение от проверяващ да свали от трамвая жена от малцинствата, че е мръсна, подкрепено от всички в трамвая, дъщеря ми Светла, единствена реагира по същество-защити правото й на човек да бъде като всички останали, докато аз реагирах само срещу високия, нагъл тон на проверяващия. Аз, баща й, бях в ролята на ЕГН-то, докато тя, обиколилата света като вътрешен одитор на “Отворено общество” и съпруга на австралиец с висок мениджърски пост в международен консорциум реагира единствена между всички, като човек-гражданин. 

    Давам този пример, защото той е идентичен със случилото се в НС относно помятане-раждането на бебе в Родилното на градската болница в гр. Горна Оряховица. Пръв и единствен скочи Иван Костов от ДСБ да защити накърненото достойнство на човекът лекар! Естествено го подкрепиха Мартин Димитров и СДС. Неестествено-лицемерна, “от немай и къде”беше подкрепата от БСП и слугинското им ДПС, защото организатори на това целенасочено подслушване са вербовчиците в ДС на БСП, а подкрепата на ДПС е от вербуваните агенти там!  Докато мнозинството от ГЕРБ и АТАКА в НС, с гласуването си показаха, че не са мислещи личности, а все още са безлични ЕГН-та.  Страхливо  мълчат и лекарите от петорната медицинска експертиза, оневинила колегите си, положили “Хипократовата клетва!” Клетва са положили и народните ни представители, но тя нищо не струва пред обреклите се да служат на наследника на оня върху коня, гордо изправил снага пред НС.

    Съпреживявам и пиша това, защото съм чувствителен както към малцинствата, така и към града. С турци, цигани и неблагонадеждни българи, отбих военната си служба през 1960-62г. като трудовак в Трудови войски в полагане на водопроводните тръби от с., Идилево, през Ловни дол, Ново село, Балван, Момин сбор, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец. Доставихме вода за пиене не само за подслушваните лекари, но и за подслушвачите, неясно от кого и защо наети да шпионират едно израждане на дете. Превърнато от НС не случайно в общочовешки въпрос. Г-н Цветанов не е толкова глупав да  избълва тази дивотия от трибуната на НС, ако не е бил принуден да го стори. Все пак той е бил под пагон, а и сигурно има с какво! Има с какво да бъдат принудени да говорят и слушкат много от съгрешилите през целия двадесет годишен преход от без-наказващата съдебна система, която се занимава само с безгрешните, а грешните се подвизават в публичното ни пространство с хвалбите си на обвиняващи-оправдаващи се. Много малко са хората, които “Бръкнаха в кацата с меда и не си облизаха пръстите, ръката, краката, тялото, главата”! Много са хората, които ги облизаха. И днес, те защитават статуквото в България. И го реализират, за съжаление!

 

О3-01-2011г.

    

 

 

       




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - aSrLqdmtKKwcYrRhM
25.05.2011 13:20
Fell out of bed feeling down. This has brigthened my day!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592147
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031