Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2010 09:54 - Късо-паметните
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове:
1



Късо-паметните

дядо Иван-овци

След турското робство

идва

руско господство!

 

България от Турски вилает стана Руска губерния!

 

    България днес е в дълбока криза! Място за спор няма! Каква е кризата обаче: политическа, икономическа, или психологическа, ето това е обект на задълбочен аналитичен диалог-размисъл. Не монологът на Георги Първанов! Не и трилогът му: Правителството 8-5-3 /Станишев-БСП, Симеон-НДСВ, Доган-ДПС/, чиито аналог днес е Правителство-Синдикати-Работодатели/, като и двете по същество са “Орел-Рак-Щука”! “Орелът”-антинационален, “Ракът”-личностно брутален, “Щуката”-личностно социален.  

    При решаването на какъвто и да е казус от реалния човешки живот, винаги има само две страни. Не една, не три или повече! На всеки въпрос се отговаря с “да или не”, “има или няма”. Всичко друго е бягане от Истината, която е свещена, като свързващо звено между Пътят, по който човек върви и Животът му, който води! Пътят му нагоре към Небесата ли е, или е надолу към Сатаната? Животът му Богоугоден ли е, или е егоистичен, личностно пригоден? И така:

    -Имало ли е пет века турско робство на българина? Отговорът е да, имало е, защото тогава Турция е Империя с много покорени народи, един от които е и българският.

    -Имало ли е национално-мисловно осъзнаване на българина от История Славянобългарска на Паисий? Имало е, защото тази искрица запалва огън в съзнанието на осъзнаващия се национално българин!

    -Имало ли е национално-духовно възраждане на българина от редовите свещено служители? Имало е от борците за църковна независимост с подкрепата на осъзнали се като българи редови миряни.

    -Имало ли е опит за революционно национално освобождение на българина от хайдути, въстаници, опълченци? Имало е с чети, комитети, въстания, дружини, които са събудили съвестта на стара Европа и нова Америка!

    -Имало ли е конференция в Цариград на Великите сили в края на 1876г.? Имало е и тя е резултат от зверското потушаване на Априлското въстание. На нея “Великите сили” очертават териториите населени с предимно българско население! Очертават границите на целокупната, бъдната Санстефанска  България!

   -Имало ли е  пет Руско-турски /не Турско -руски/ войни, последната от които е през 1877-78г.? Имало е и те не са освободителни за България, защото никой не е калесвал руската армия да окупира български територии и покорява българи.  

    - “ Който те освободи, той ще те пороби” са думи на Васил Левски.

- Даром дадената свобода не е свобода на мисълта и на духа!

    -Имало ли е руско господство през следващите 75 години? Не е имало, защото не е имало руски войски на българска територия! Имало е чуждо монархическо господство!

    -Имало ли е руско господство след 1944г.? Имало е, защото Червената армия трайно окупира България, а разединените “Велики сили” не можаха и се споразумяха, тя да остане тук, у нас. 

    -Има ли руско господство днес у нас? На този въпрос няма отговор, защото го няма въпросът. А това, че го няма въпросът означава, че България като част от ЕС е с покорен от Русия несвободен народ. Аргументи за това са:

    Многото Руско-турски /не Турско-руски!/ войни през 19-ти век, една от които  е “Освободителната” са завоевателни за Русия. Войни на изгряващата Руска Империя срещу залязващата Отоманска Империя. Царска Русия тогава е Империя с завоювани страни и покорени народи. Санстефанска България  през 1878г. е завоювана територия с покорен народ, който Великите сили на Берлинския конгрес освободиха национално, извеждайки от България руските окупационни войски и руския Губернатор, а руските офицери неслучайно зарязаха младата българска войска, след като Русия опълчи Сърбия срещу България през 1885г.!

    Червената армия окупира България през 1944г.! Русия покори народът ни, а страната присъедини към Руската Империя:

    -Към СССР и “приобщените” във Варшавския договор страни военно-политически!

    -Към СИВ материално-икономически!

    -Към КГБ/ДС мисловно-психологически!

     Така е и до днес! Армията я няма, но паметниците й ги има, което означава, че все още сме покорени военно-политически! СИВ го няма, но АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас Александропулус ги има, което означава, че все още сме покорени материално-икономически! КГБ го няма, но ФСБ го има, така както ДС го няма, но НРС при Президента го има, което означава, че все още сме покорени мисловно-психологически. Все още в Читанката до многотомната ни История, Русия ни е “двойна освободителка”! Само дето не е ясно от какво ни е освободила. От турците ли, или от нас самите като граждани на тази наша нещастна България?! От капитализма и от фашизма ли, след като те днес са капиталистите, а по природа са повече от фашисти?! Фашизмът по своята същност е недоносено дете на комунизма!

 

Национална гордост

са възрожденците НИ преди нашествието на руските войски на българска територия през 1877г.!

    Териториално определена и народностно утвърдена от Великите сили в рамките на Отоманската Империя е била България на Цариградската Конференция. Такава щеше да възкръсне тя еволюционно след не много години. “Шило в торба не стои!” гласи народната мъдрост. А България с извоювана вече Църковна независимост и с примера на Раковски и Левски, на Ботев и Бенковски,....и на всички жертвали живота си за свободата й са шило надупчило излинялата вече Отоманска торба. Излизането на целокупна България от тази разпадаща се вече като Империя Турция е било въпрос на време. Не такава е била тогава възраждащата се руска Империя, чиято армия шета от Балтийско море до Тихия океан, от северно море до Черно море. Последната й цел явно са били Босфора и Дарданелите.

   

 

Национален позор

са делата на дядо Иван-овците ИМ преди и след нашествието на руската армия през 1877г. и  на Червената армия през 1944г., на българска територия! Посрещнали националното си поробване с цветя, “хляб и сол”! Не-осъзнавайки, че това тяхно поведение е “от векове за векове”. Вече втори век, потомците им берат плодовете на тяхното мижитурско поведение тогава, когато са решавали съдбините на РОД, наРОД, РОДина! Да се надяваш на руски империалист-завоевател да те освободи национално означава, че или си глупак, или си руснак!

    Национален позор е поведението в управлението на дядо Иван-овци на връх Свети Никола, прекръстен на Столетов, а именуван Шипка, където те и до днес се кланят на осеяния с руски паметници връх, загърбили най-ниската точка на прохода Шипка, на която българските Опълченци от 5-те дружини са били позиционирани като пушечно месо! Там е връх Шипка, там са и паметничетата със строфи от Вазов-ото “Опълченците на Шипка”!

    Национален позор е това, което направиха и все още правят дядо Иван-овци на върха на Хаджи Димитровци-Бузлуджа. Малък, но стойностен  паметник долу, в гората и огромен, но безсмислен монумент горе, на скалата!

 

“Свестните у нас считат за луди!”

    Луди глави са били възрожденците ни мисловно, духовно, жертвоготовно! Мисловна лудост, че са вековен народ способен да има отново своя държава! Духовна лудост, че са вековен народ способен да има отново своя независима вяра и църква! Жертво-готовен вековен народ способен да се освободи без чужда помощ и да изгради отново своя държава! Луди мисловно, луди духовно, луди и жертвоготовно са били тези наши предци за мижитурките-готованци, които чакаха “дядо Иван” да дойде, да ги освободи и...ги покори! От поданици на турския Падишах каквито бяха да станат поданици на руския Император. И очертаната от Великите сили Санстефанска България  от Турски вилает, да се превърне в Руска губерния. Чакаха и дочакаха този звезден за тях мит!

    -И днес руският 3 Март е национален празник на България, а Русия все още ни е освободителка.

    -И днес БПЦ е на фактическо подчинение на Руската Патриаршия с “Източно православните й дъги”!

    -И днес те чакат ЕС да ги възроди, обогати и реши проблемите им! И да ги освободи от ДПС, което си е ДС!

    Има ги мижитурките, няма ги лудите!

 

Мижитурска е България днес!

    Единици са поборниците за вярата, днес! Много са борците за правата вяра и затова праведните са малко!

    Единици са поборниците за национална независимост днес! Няма ги лудите от Бузлуджа, Вола, Къкрина, Батак, Шипка, Сливница, Чаталджа, Дойран,....! Няма ги потомците на тези, за които поетът изпя:

 

“Българио, за тебе те умряха!”

 

    Много са мижитурките-потомци на дядо Иван-овци, за които бих казал:

 

Българио, мижитурките от теб живяха! И продължават да живеят, продавайки я!

 

        България е в криза! В дълбока морална криза! Загърбила делата на достойните от миналото си, черпейки опит от делата на недостойните, което прави и тях недостойни: национално-политически, материално-икономически и мисловно-психологически!

 

08-11-2010г.

 

 

  

 

    


Тагове:   мижитурки,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595215
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930