Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 06:28 - Яловата държавност 1
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 787 Коментари: 1 Гласове:
4



Яловата държавност - едно

/келепира не им дава мира!/

 

    Парите, а не храните са в поле-зрението на днешните ни управници.

    Потребеното, а не произведеното е смисъл на тяхното управление.

    Удоволствието а не продоволствието е духовната им същност.

Удоволствие в охолство с пари е ценност за бедния, мързеливия, завистливия. Бедният няма пари, мързеливият няма охолство, завистливият няма удоволствие! Сбъркана-объркана ценност има българинът днес. И тази негова жалка, отвратителна, пагубна за живота му ценност се възпроизвежда в избраните от него да го управляват. И не само да го управляват, но и нагло да го назидават не разбирайки, че те са еманация на тази сбъркана ценност.

    Бедният може да е доволен от живота си, стига да не е завистлив, а ако не е мързелив може да живее и охолно.

    Мързеливият не живее в охолство, защото е беден на труда, а е богат на завистта. Ако обаче стане богат на труда и беден в завистта ще получи удовлетворение в ново-придобитата си същност.

    Завистливият е недоволен от живота си, защото е безкритичен към себе си, а е себичен спрямо другите. Ако съсредоточи себе си в себе си, той няма да бъде беден-мързелив, а ще стане доволен, работлив и щастлив.

    Всичко е въпрос на семейно възпитание. На първите седем години в живота на човека, ако има богоугодно семейство, разбира се. И на другите след 1947-ма година в живота на българина, родили завист, мързел и бедност в държавно-кооперативно-общото му! И в планово интернационално-продажното му! Всички тези години са живени, но неизживени, за съжаление. Изстрадани, но неразбрани от всички нас. Планови бяха преди, планирани са днес.

 

Смяна

на собствеността и на плановата икономика е основна цел на така наречения преход твърдяха някои! Но кои а те? Държавно-кооперативната в частна собственост, а плановото стопанство в пазарно! “Вятър и мъгла!” се оказаха така поднесените ни от тях чудеса през последните 20 години!

    Не беше случайно идването на 10 ноември! Планирано от тях беше и случилото се след него!  Има логично обяснение на всички събития сполетели българското общество през последните 20 години. Три са планираните от тях цели на прехода:

    1. Да снеме вината от виновните! Гласуваната от ВНС Конституция през 1990г. оневини миналото на комунистическата номенклатура чрез гарантираната им от Прокуратура безнаказаност. Съдът е зависим от внесения обвинителен акт, докато Прокуратурата е безконтролно-независима относно написаното във въпросния акт. И дали той ще бъде написан и внесен в Съда?!

    2. Да отмени плановото стопанство! Гласуваният от ВНС през 1990г. Търговски закон въведе ООД, ЕООД, АД и техните производни, които обаче не възстановиха свободния пазар в България.

    3. Да възстанови частната собственост! Конституцията и Търговският закон беше планирания “предмет на дейност” за ВНС, а гласуваният ялов Закон за земята беше наложено отвън, от обществото, допълнение.

    Първата цел е изпълнена. Снета е вината им! Ненаказани са виновните и за вчера, и до днес! Прокуратурата много говори, но нищо не направи! Не обвини престъпниците така, че Съдът да бъде принуден да ги осъди. Освен това, Главният Прокурор е човекът, който има последната дума по всяко обществено значимо дело, защото Прокуратурата е йерархично изградена структура. Негова е заслугата да няма наказани знакови престъпници участвали в “маркови” престъпления.

    Втората цел е наполовина изпълнена. Държавните заводи станаха фирми по Търговския Закон гласуван от ВНС, а Директорите им-мениджъри. Свободен пазар обаче няма, защото виновните родиха корпоративни сдружения във всички области на икономиката, които монополизираха пазара. Те диктуват търсене-предлагането, а от там и цените! Те определят кой да инвестира и кой не!  Те изземват ролята на държавните институции. Те са държава в държавата! Те са мафията! “Мафията си има държава!” е много точно казано не помня от кой мъдрец!

    -Българската икономика заспива!”, са думи на един политик, икономист, държавник, българин,...човек, който е обект на изгубили контрола върху себе си някакви индивиди!

    -Не, господине, тя не заспива, нея  я приспиват!

    Третата цел е в процес на изпълнение! В процес на извращение, за съжаление, е. Собствеността върху недвижимите имоти е основната цел на планирания от висшата номенклатура преход. Петдесет години /1947-1997г./ със своята “ръководна роля”, тя се разпореждаше с нея. Къде, какво и как да се произвежда от кого и на кого да се купува-продава произведеното. Тя беше фактическия собственик на недвижимите имоти. Целта на прехода е фактическата да се превърне в юридическа тяхна собственост! А това можеше да стане на два етапа. Първият-имотите и в частност земята да се възстанови юридически на бившите собственици, което беше извършено през 1998-99г. чрез Закона за възстановяване собствеността върху земята от създадените за  целта Ликвидационни съвети. Сега предстои вторият етап. Притиснати от немотията, вече юридическите собственици на земя да бъдат принудени да продадат-подарят бащинията си на оневинената вече и опаричена бивша комунистическа превърнала се в капиталистическа номенклатура.

    -“Има нечист интерес от настоящ министър към имотите на Информационно обслужване заради ниската им цена!” изстреля в публичното пространство един чист неин служител.

    -Има нечист интерес от управляващите към всички имоти, г-не, и затова те целенасочено “приспиват” икономиката ни, за да бъде осъществен втория етап от смяната на собствеността, а именно: Деветдесет и петте процента дребни собственици на земя да станат безимотни, а останалите пет процента безимотни да се превърнат в едри собственици на земя. Започвайки от морето и планината, та до земята в полето. Днес обезценена, утре тя отново ще е ценна. Каквато е била. И каквато винаги ще бъде! 

 

Личности и без-личности

    Да бъдеш личност в днешно време, в днешна България е много лесно.

    Да станеш личност в днешно време, в днешна България е почти невъзможно!

    Първите ги създават, налагат ги на обществото! Вторите сами се изграждат, налагат се в обществото! За едните пеят хвалебствени дитирамби! За другите каканижат траурни какафонии.

    В началото с фондация Сапио! После с фондация Демокрация! С БГА Балкан! С Ликвидационните съвети! С 33-те милиарда от приватизацията на “мистър 10 процента” /Господи, прости им заради отишлия си бедняк/! С ликвидация на дясното! И с още много други грехове към РОД, наРОД, РОДина! Та до Марица-едно и Марица-три! С тока от двете “американски Марици”, не и с тока, петрола и газа от трите руски: АЕЦ Белене, Бургас Александропулис и Южен поток! Впечатляваща избирателност на една без-личност превърната в марионетна личност! Боже, пази България от такива личности!

 

Мълчанието

    Гробно мълчание цари в българското публично пространство относно истината за последните двадесет години преход. За да бъде осъществен така планираният преход, истината е “персона нон грата” за българското публично пространство. Средствата за масова информация много пишат, говорят, показват, но нищо не казват за нея. А без истината няма път, няма и живот за българина, защото тя е свързващото им звено. Казано е:

 

“Аз съм Пътят, Истината и Животът!”

 

08-09-2010г.

 

 

 

        

    

 

 

 

 

   

    

   

 

 

 



Тагове:   държавност,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Naй краткият пълен анализ!
08.09.2010 20:53
и сега накъде...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596499
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930