Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 15:21 - Младежка неопитност или старо мислене
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1324 Коментари: 3 Гласове:
0



Младежка неопитност или старо мислене /невъзвръщенците/

 

     За да се реши един проблем, какъвто и да е той, преди това трябва да се установи генезисът му. А още по-преди трябва да се разбере има ли го проблемът.

    Основният проблем на днешна България е, че управляващите през последните двадесет години не разбраха, а от там и не можаха да дефинират истинския проблем на България, а именно-защо младото и кадърно поколение заминава с еднопосочен билет вън от Родината си. Заминава без намерение да се завърне! Превръща се в невъзвръщенец! Нескопосано е обяснение-оправданието с телесно-материалните му подбуди. Те са налични, но не са единствени в живота на младия и способен човек. Мисълта и духа определят избора на всеки човек къде, как, с кого и за какво да живее. Този, който избира единствено и само лично-материалното като свой първи приоритет, не може да създаде здраво семейство, просперираща фирма и нормална, уважавана от света своя държава. Финансите в семейството, печалбата на фирмата и охолството в държавата са следствие, не първопричина. Родово-мисловното и духовно-богоугодното са първи приоритети при избора на човек как, къде и с кого да устрои живота си. А има ли ги в полезрението на българина или те са притъпени, а в някои от случаите и унищожени?

    До преди 20 години всичко беше ясно-българинът беше зависим материално, мисловно и духовно от Русия до такава степен, че той не съзнаваше тази своя робска зависимост. Приемаше като нещо напълно нормално, Родината му да е част от Руската Империя за разлика от народите на ГДР, Унгария, Чехословакия, Полша,..., а и на повечето съветските републики.

    През последните 20 години имаше ли нещо, което да промени тази безродна същност на българина? Не, нямаше, няма го и сега при едноличното управление на Бойко Борисов под диктовката на Президента Първанов, а той, под тази на Владимир Путин. Дирекната партийна зависимост на България от Русия: Брежнев /КПСС/ - Живков /БКП/ преди, днес е допълнена с междинната, а именно: Борисов /Граждани за Европа/ - Първанов /ДС-НРС/ - Путин /Граждани за Русия/. Едните-безродни нихилисти, другите-утвърдени шовинисти, но не и граждани са те! Нихилистите предават-подаряват, шовинистите купуват-завладяват.

 

Невъзвръщенци при земята

    Насилственото образуване на ТКЗС през 50-те години на миналия век прогони земеделците от село, засели ги в града. Обезлюди селата, пренасели градовете. Превърна в невъзвръщенци живущите днес в блокове на градските жилищни комплекси.

    Законовото възстановяване собствеността върху земята в реални граници създаде материални условия невъзвръщенците мисловно и духовно да се превърнат във възвръщенци. Хората качени по етажите да слязат на земята. Да се върнат при своята земя. При своя, от Бога даден като най-важен, приоритетен поминък-земеделието.  Да, но не се получи, защото

    Законово гласуваните кооперации дадоха път на 1200-те нови ТКЗС-та-“Орсовките”, за които днес никой не говори, защото повечето от тях фалираха. Те обаче изиграха своята злокобна роля-спряха хората да се върнат, да припознаят  и заобичат своята собствена земя. Да се върнат при вековния поминък на  дедите си.

    “-Какво, да ида да копам ли?” са думи на изявен журналист от прехода изхвърлен от гилдията. Да копаш, ореш, садиш, сееш, береш, жънеш е обидна дейност предназначена за “селянията” е мнението на превратно приемащи се като граждани, живущите в градовете. И не само там! ТКЗС увредиха мисловно българина в разбирането му за земеделския труд. Реалното възстановяване на собствеността върху земята можеше да излекува това мисловно отклонение у хората, ако не бяха Орсовите кооперации, които родиха корпоративните сдружения на зърно-, млеко-и месо-производителите. Монополни структури ликвидиращи пазара в земеделския отрасъл.

    Преди 1950-та година селяните обичаха земята си като средство за производство на храни. Днес “гражданите”, които сме гъсто населени селяни гледат на земята като средство за производство на пари. Храните се ядат, а парите-не! Това е разликата между преди-възвишеното и днес принизеното разбиране у хората за земята.

    В миналото висшето аристократично съсловие е било при земята! Днес при земята е партийната БКП/ДС номенклатура. И затова предназначението на земята днес е променено, принизено, увредено.

 

Невъзвръщенци при рода-та!

РОД,  наРОД,  РОДина  са изпразнени от съдържание думи за мнозина българи. Родовата памет днес не струва и пукната пара! Чуждо-поклонничеството е не само на мода, то е същност на българина! Европейското на думи, руското на дело!

    Всеки народ на тази грешна земя има свои национални светини! Има дати и събития свързани с националното му достойнство, които почита и празнува без да умува защо празнува.

    Десетки години и българинът празнува без да умува защо празнува 9-ти септември, 7-ми ноември, а през последните 20 години 3-ти март и 10-ти ноември. Не и 6-ти септември, например! Десетки години българинът превъзнасяше чуждото за сметка на РОД-ното свое. Превъзнасяше освобождението ни от турците, от фашистите, от англо-американските капиталисти. Не и от руските империалисти. Най- напред монархисти, после комунисти, а днес в ролята на чекисти. Александър втори, Сталин, Путин са нашите освободители от родово-националното. Безродното днес е в основата на невъзвръщенството българско.

    -“Мисли преди да направиш нещо!” Хората с еднопосочен билет отпътуват без мисъл за РОДината си-България.

 

Невъзвръщенци при  Богоугодно-то!

    “Религията е опиум за народите!” твърдяха проповедниците на марксизъм-атеизма. Божиите храмове заключени, партийните домове отключени. Божието слово преследвано, марксисткото учение преподавано в училищата от най-ранна детска възраст.

    Демократично е човек да бъде вярваш, както и да бъде атеист. Недемократично е когато това духовно собствено разбиране, някой налага насилствено на другите. Недемократична беше забраната за посещение на черквите и манастирите от желаещите. От вярващите в Божествената същност на живота им! Нещо повече, терористично беше това налагане при възпитанието в атеизъм на подрастващото поколение. От детето в пелените без Светото кръщение, та до Опелото на преселилия се в Отвъдното. И превръщане на няколко поколения в невъзвръщенци  при Богоугоднния начин на живот. При обичта към ближния, защото Бог е любов! Невъзвръщенци към вътрешно-духовното, заместили го с външно представителното. С обесените кръстове на врата, с робуване на идолопоклонство към нарочени предмети: кръст, част от плащеница, свети икони, свети мощи и какво ли още не. Всички те са естествено продължение на идолопоклонството към онези в мавзолеите. Те пък взаимствани от онези в пирамидите. Всичко това е едно неестествено връщане към първобитно-безпомощното в човека. Вместо да заложи на дадените му от Бога собствени душа, разум, тяло!

 

Възвръщенците

    Невъзвръщенците телесно, мисловно и духовно довчера, се превръщат във възвръщенци днес. Едни от Русия, други от Испания, трети от Англия, Германия, Америка. Връщат се от банки, корпорации, международни организации, загрижени за бъдещето на РОД, наРОД,......РОДината България. Бяха невъзвръщенци до-вчера, превърнаха се във възвръщенци днес. А чудеса в краткотрайния живот на човека не са възможни. Робско-мисловното и духовно не се променят толкова лесно. Мойсей е водил евреите из пустинята 40 години преди да стигнат до Обетованата земя. За да изкорени робското у тях, докато младите в последните три български правителства какви са и от къде дойдоха? И защо бяха там? А и защо днес са тук?  “По делата им ще ги познаете!” е Свещената премъдрост!

 

Младите

и способни деца на България продължават да напускат България с еднопосочен билет и се превръщат в невъзвръщенци, защото няма я Родината, няма го народът, няма го родът, няма го и от Бога даденото семейство! Семейство, в което децата да бъдат възпитани най-напред мисловно и духовно, а по-късно животът да ги възпита материално.

    Невъзвръщенството българско е дело на материалистичното, наследено от близкото минало, а не на идеалистичното така необходимо в живота на всеки човек, всяко семейство, всеки народ, всяка държава, всеки континент, всяка планета, всяка Вселена,....! И така до Изначалното, което е колкото далечно, повече е близко. То е във всеки един от нас! В душата ни, в мислите ни, в тялото ни!

 

27 август 2010г.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Така е. Всеки го знае това, но злото ...
27.08.2010 16:21
Така е. Всеки го знае това, но злото вече е сторено. И за съжаление не се вижда изход
цитирай
2. анонимен - Ами. . Прав ти. . И аз исках да стана ...
27.08.2010 16:27
Ами.. Прав ти.. И аз исках да стана земеделец.. Но.. Дядо ми дори не ми даде земя.. А я държи още в орсовка. Сега орсовката иска да я изкупи за 100лева на декар.. Понеже спомена религията.. Исус е отричал парите и се вижда че учениците са направили комуни.. Не може да се кланяш на Бога и на Мамона, едновременно.. Така е казал.. Също и че богат ще влезе в рая.. Когато камила мине през иглено ухо.. Сега има едни капиталисти които отричат Бог.. Заради тези му думи.. Да безпорно Иисус Христос е социалист.. Сърцето е социализъм.. Любовта е социализъм.. Егоистите се боят от любовта.. И преди и сега..
цитирай
3. анонимен - lPkrdrJVv
24.05.2011 22:41
Hey, youВ’re the goto expert. Thanks for haginng out here.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592143
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031