Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 16:23 - Политика и политици
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1402 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2009 06:54


         Политика и политици

                        “За да преуспеят българите,

                          им е необходимо

                          едно по-добро управление!"                      
                               /
Константин Иречек/

 

    Политици много, но запомнящите се политици, които оставят диря след себе си са единици. Такъв за България беше Стефан Стамболов в края на 19 век. Такъв беше Иван Костов в края на 20 век. Единият убиха физически, другият отстраниха псохологически. И двамата бяха нежелани, защото искаха политиката на България да се прави от български политици в България и за България. Не вън от България, в която и да е чужда страна, от политици-чужди на българския народ. Каквито бяха и все още са царете Александър втори, Фердинанд, Борис трети, Симеон втори. Каквито бяха и все още са Сталин, Хрушчов, Брежнев и Путин. Не виждам нито един от тях да милее за държавата ни и да более за народа ни.

    Руският народ бил освободил българите от турците. Народ от социално поробени крепостни селяни без собствена земя освободил социално свободни български селяни със собствена земя, за които най-страшният данък е бил десятъкът. Парадокс е, поробен социално народ да освобождава социално свободен народ!

    Руският император бил освободил България от Турция през 1878г. политически, който българите коленопреклонно наричат Цар Освободител! Но същите тези царе многократно са “освобождавали”-покорявали финландци, поляци, украинци, кавказци прибалтийци,... Щяха и българи да покорят политически, ако не беше гореспоменатият Стамболов.

    Съветските народи били освободили социално българите от експлоататорите. Закрепостените в колхози “съветски” селяни и в държавни предприятия без собственост пролетарии да освободят социално българските земевладелци и фабриканти? Парадокс е социално зависим народ без частна собственост да освободи социално свободен народ притежаващ частна собственост!

    Съветският Генералисимус Сталин бил освободил България през 1944г. политически от монархизма на Борис трети и фашизма на Хитлер втори. Втори, защото Ленин е първи с комунизма си от 1917 година, много преди фашизма от 1933 година съхранил частната собственост. Така че хитлеровият фашизъм е недоносено тоталитарно дете на Ленин-сталинския комунизъм.

    И днес довоенният ни монархо-фашизъм и следвоенният сталински комунизъм са така омесени, че се получи Първанов-Путин-ият олигархизъм. Не политици, а олигарси определят политиката на България. Бизнес в политиката и политика от бизнеса омесени в едно роди олигархията. А при нея  всичко е пари, все едно какви! Черни, жълти и червени, но зелени долари, а не пембени рубли-това е паричната единица на днешна България. За да се сдобие човек с нея трябва да лъже и краде, да убива и да се продава. И името да обезчестява! Своето скрито и неясно, а чуждото високо, гръмогласно! Именно това прави днешният български елит. По-голямата част от него за дребни, подхвърлени като на презрян слуга грошове, а една малка част от тях за много пари и благини продават и собствената си майка България на чужденци, които за съжаление са управниците ни днес.

    България днес няма истински политици, които да работят за своите Род, наРод, Родина. Има много кадърни специалисти във всички области на живота. Българинът сам по себе си е много умен, много работлив и за съжаление много наивно-доверчив. Умен и работлив, когато има интерес, има за какво да работи с ума и с крайниците си. Повечето отишли на Запад намират и реализират себе си. А когато Западът дойде в България, някои българи се реализираха в него тук, на място. Експертен народ, а не политически е българския. Освободи го и му дай поле за реализация-чудо ще направи. Но-о-о със своята наивно-идиотска доверчивост доброволно избира несвободата си през последните 130 години. Избира зависимостта си! Примирява се с робството си!  И докато турското политическо робство е било насилствено, руското и това на Кобурготите е доброволно-васално.

    Наивно доверчив се оказа и при последния избор на подставени от олигарсите лица и партии на 5 юли 2009 г.. Новото българско правителство ще е експертно, твърдят всички анализатори и коментатори, а не политическо, бих добавил аз. В света има икономическа криза, няма политическа криза във водещия западен свят, към който принадлежим. Експертното правителство на ГЕРБ трябва да знае как да се справи с икономическата криза, но как може да стори това, след като не е политическо, се питам? Неформалният им лидер и формален премиер аналогично на формалния ни цар е всичко друго, само не и политик, годен да се справи с днешното сложно българско политическо статукво. И едва след това да се заеме с икономическите предизвикателства. Трябва политическа воля за държавата България, а не политика за лични корпоративни, предимно чужди интереси, каквато политика водеше коалицията 8-5-3 на БСП-НДСВ-ДПС досега.

     Някои от политиците ни през последните 20 години бяха кадърни, но не бяха български. Жан Виденов обаче беше български политик, но за съжаление не беше кадърен. Имаше един хем български, хем кадърен, но ние, наивно-доверчивите го сменихме с чужд бизнесмен.

    Дворецът, Мавзолеят и Президентството бяха и все още са символ на васалната българска политика през последните 130 години.

     Поредният български премиер е отивал в Двореца на Кобургите, за да получи мандат за поредното, подчинено на тях правителство. Сменяно от монарха когато и с когото си поиска. Десетки на брой правителства, някои за по два-три месеца са водили угодно на чужденците управление.

    Мавзолеят на изпратения от Москва Георги Димитров беше символ на явното про-руско продажно управление на България. За да забравим този позорен за България период, слугите го разрушиха, предателите освободиха от вината.

     Днешните премиери на България получават мандат за управление на България в Президентството на България, от Президента на България на хора, чорт знает какие. На ДПС, БСП, НДСВ, АТАКА, РЗС,...такие! Каменни хора в каменна сграда, това е НРС-президентството ни днес. Не случайно от него излязоха хора заели знакови държавни длъжности: Външни работи, Съд, Прокуратура,... От там излезе и отишлата си тройна коалиция на чужденците Сергей и Симеон с машата им Доган.

    България е член на ЕС. Десните СДС, ДП-БЗНС, ДСБ и ГЕРБ са членове на дясната ЕНП. А "дясното на десните" от РЗС - при английската десница на Джефри Ван Орден. Консервираните българи при най-свободните в ЕС английски консерватори, ето това трябва да разчепкат българските анализатори ако са български! И ако са анализатори, разбира се!

 

                       24 юли 2009г.          

   

 

   



Тагове:   ЦАР,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - И какво толкова има да му се разчепква и анализира?
24.07.2009 16:51
Това, че някои партии се афишират като дясни означава ли, че програмите и изборните платформи са десни.
Това, че Лудото Яне е продукт на ДС го знаят всички необременени хора.
Същото се отнася и за Бойко Рапона - по стечение на обстоятелствата и народната воля - Министър Председател на Република България.
Кво му е десното?
цитирай
2. georgialeksov - Има какво да се разчепква...
25.07.2009 07:04
ДС образувание при англичаните!?! Ван Орден не е Франко-вия Барозу, нито Мусолини-вия Романо Проди, а още по-малко е Хитлер-овите представители. Англия и САЩ освободиха и демократизираха Европа. Същото правят и в Азия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596523
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930