Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2009 08:06 - На война като на война
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 972 Коментари: 1 Гласове:
0



    На война като на война

                     възход и падение 
 

                                     Предварително

                             условие за членство в ЕС

                             е членството в НАТО!

                                   

    Войната иска жертви! Войната дава жертви! Всякакви жертви! Материални, мисловни и духовни! Който тръгва на бой, трябва да е наясно с изхода му в зависимост от наличните оръжия на двете страни: И дали има трета страна и ако има, коя е тя и защо не е там, където се води битката? Защо не е в окопите?

    Три са въпросите, отговор на които дължи всяка война: 

    -с какво се воюва: с пушки и ракети, или със ракети-компромати?

    -в името на какво е войната?

    -защо е това братоубийство?

 

    Мисълта е рожба на плътта /на мозъка/ в пълния смисъл и на духа в преносен смисъл и е естествено тя да обслужва и двете. И плътта: да я храни, облича, развлича,..., и духа: да го прави жив и Богобоязлив. Развитието и усъвършенстване на човека е мисълта да обслужва все повече духа за сметка на плътта. Да го прави все повече мисловно-духовен, по-близо до Създателя му, да бъде все по-малко материалистичен, по-близо до животинското в човека.

   

                 Войната вчера

              битово-биологична 

 

    Откакто свят светува, човек воюва със себе си и със себеподобните си! В началото за храна и за вода, а по-късно и за материални блага. В началото с подръчни, налични природни дадености-дървета и камъни, а по-късно с оръжия на цивилизация-деградацията му. “Човешкото око е ненаситно!”, алчно на битово, регионално, национално, континентално,...на световно ниво е мъдрост почерпена от хилядолетната история на човечеството! Много преждевременно отишли си от този цвят млади живота са ставали безсмислена жертва от човешката ненаситност на нападащите. Не и на отбраняващите се, която е смислена, но все пак е жертва. А да се разпорежда с човешкия живот има само създателят му! Кой разумен родител би пожертвал рожбата си? Да родиш дете и да го убиеш! А и защо трябва да изградиш нещо, за да го разрушиш? Така че за нападащия, отнемането на човешко дело е нечовешко дело! То е античовешко! На кого е това дело и защо е, отговорът е от всеки човек на себе си.

 

                     Войната днес

                 мисловно-логична

 

    След безсмислените световни войни през последните два века и най-вече след Втората световна война, човекът прозря с мисълта си, че това не е пътя, по който трябва да продължи да върви. Прозряха го англо-американците, които бяха жертва на германците и японците, но не го прозират и до днес руснаците, за които “за Родину, за Сталину!” все още подхранва не случайно насаждания от империалистическата им върхушка национален шовинизъм! Докато Нполеон-ова Франция и Хитлер-ова Германия бяха освободени от империализма и националсоциализма им и принудени да се съгласят и обединят в името на мира и разбирателството. Жертвите-Англия и САЩ освободиха и облагородиха палачите си-Германия и Япония, за да бъдат това, което днес са. И продължават да го правят с Ирак и Афганистан. Най-напред военно обединяване и едва по-късно в политическо съюзяване.

    И ето тук изниква мисловно-логичният въпрос за отношението на България към Турция и към Русия. Каква е за България едната, каква другата? Турция е в НАТО, което все повече се превръща в гарант на мира и разбирателство между народите. Русия е враг на НАТО. Конкурент е и на ЕС!

    Първанов- Станишев-ото БСП е за ЕС, но не и за НАТО, което е нелогично. За Симеон, приоритет също не беше НАТО, ако не сме забравили! За Доган и приятели от ДС няма как КГБ и Русия да не са техен приоритет. Следователно не Турция като член на НАТО и кандидат член на ЕС е наш враг, а имперската руска върхушка, която е от противната страна и на ЕС, и на НАТО е наш политически, военен и икономически противник. На думи е логично и на дело това се реализира. С най-новите оръжия на Медведев срещу кого, ако не срещу страните от НАТО? И с новите “Северен и Южен поток” тръбопроводи като алтернатива на “Набуко” срещу кого, ако не монополно срещу ЕС? А ние къде сме и с кого искаме да бъдем? Не може да сме разкрачени, разнопосочни, разокави,...безразсъдни! Трябва ясно да се определим, да се съгласим, за да се обединим!

    Каква е Русия за България днес! Какви са НАТО и ЕС? И с кого можем и искаме да бъдем? Не може да ползуваме американските Майкрософт и Гугъл, а руснаци да ни строят Чернобил-ски атомни централи! Не е логично русите да завладяват и икономически покоряват народите от ЕС с петрола и газа, които са природна даденост-не заработеност, след като:

    -в по-големия обем, те са даденост на подопечните им средно-азиатски държави-бивши техни республики и

    -чрез Шрьодер  за “Северен поток” и Берлускони за “Южен поток”, те ползуват немската МАНЕСМАН за търбите и италианската ЕННИ за цените.

    Енергоносители източно-азиатски, техника западно-европейска, печалба руска. Това е то съвременен  империализъм!

 

                    Войната утре

             духовно-моралистична

 

    Морално ли е лицемерно да крещиш мисловно-логични неистини, а позорно да мълчиш за очевадни истини, се питам и питам атакистите за днешните им предизборни послания?  С Турция натовски държави ли сме или с Русия все още сме срещу “англо-американските империалисти”, с които комунистите ни плашеха от най-ранна детска възраст? Не с френските, немски, италиански и японски империалисти ни плашеха! Случайно ли беше това, ви питам? Комунистите-русисти ни плашеха с най-демократичните страни, което еднозначно ги определяше като недемократични тогава! Такива са и днес с делата си, въпреки лицемерните им про-европейски думи. А това е отсъствие на духовното качество-морал, без което един човек, една общност, един народ, една държава не могат да бъдат демократични. И затова България днес не е демократична, а е терористична спрямо собствения си народ! Обслужва олигархията на Русия като нелоялен член на ЕС и НАТО. Нелоялна е и спрямо други държави по света! Де където има нарушени на със закон установени правила е намесена и българската страна.

    България днес е лошия пример в рамките на обединена Европа! Но за да бъде държавата такава, това означава, че управляващите партии са такива. За да бъдат партиите такива, ръководните им органи са такива! Както и хората гласуващи за тях на избори!

    Морално ли е в НС и в управлението на държава член на НАТО и ЕС да битуват хора агенти на българската ДС, която е неразривно свързана с руския КГБ? С какви очи ДС “възродителите” от ДПС се изправят пред “възродените” си и угнетени сънародници? И не е ли това връх на тяхното духовно падение?

    Ами авторите на този не възродителен, а изродителен процес? Ако нямат страх, те трябва да имат поне срам, че за трети път оставят след себе си една разнебитена държава, с един обезверен за бъдещето си народ? За ЕС и НАТО ли са те, след като от техния връх Бузлуджа отправят взор на Изток, калесвайки отново Русия да дойде да ни освободи, разедини, покори, обезбългари?

    И всички знайни и незнайни люде, които чрез моркова или с тоягата работят толкова усърдно днес за тази бита от живота про-руска кауза. “Кауза пердута” е тя! Кауза национално нихилистична, социално пагубна, обществено недемократична!

               21 май 2009г.

   

                

     

   

       



Тагове:   война,   дух,   плът,   мисъл,


Гласувай:
0



1. анонимен - sKEfttxEykIsBeRieIc
25.05.2011 13:29
Thanks for sahinrg. Always good to find a real expert.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 595232
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930