Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2009 20:59 - От Орлов мост до Лъвов мост
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1847 Коментари: 2 Гласове:
0



От Орлов мост до Лъвов мост

 

    От стотиците хиляди доброволно събрали се на Орлов мост на 7 юни 1990г. през десетките хиляди многократно скупчвали се на площада пред черквата Св. Ал. Невски, та до стотината, които само минават покрай Лъвов мост, за да стигнат до Съдебната ни палата, не знам защо обозначена с лъвове пред фасадата си. Има някакво проникновение между руския символ-орелът, разперил крила над събралото се почти милионно множество на Орлов мост и на лъва в българския символ монтиран и пред българския съд, за да охранява право-раздавателите от законо-нарушителите, може би. А между тях  във времето е изправилият величествена снага със своите позлатени кубета един руски пълководец-завоевател и покорител на чужди народи не знам защо канонизиран за светия-Александър Невски!

    Един анализ от дистанция на времето на този срив на доверие към хората на трибуните трябва да предизвика размисъл във всеки от нас като граждани на тази наша България! Как така на изборите за ВНС на 10 юни, два и половина милиона гласоподаватели гласуваха против бащите-комунисти, а 20 години по-късно срещу синовете им няма и помен от онзи масов човешки хъс? Няма го народното недоволство. Няма ги хората пред урните! Няма ги по улиците и площадите! Нещо повече, съвсем необяснимо е как така тези, които в началото на 90-те години на миналия век криеха комунистическата си принадлежност, днес имат най-висок рейтинг и управляват отново България? Въпреки, че за четвърти път я тикат към катастрофа след Живков-ите, Луканов-а и Виденов-а зими. Докато тези, които на два пъти вадеха България от калта: Филип-Димитров-ото лято /СДС танцува само едно лято!/ и четирите лета на Иван Костов, днес оцеляват с 3-4 процента подкрепа. Обяснения на този феномен-много! Оправдания-също! Обвинения-тоже! Какво ли не се изписа, какво ли не се каза, кой ли не се изказа по това крещящо несъответствие:

    -Че водачите на дясното са корумпирани, въпреки че държавата изправяше ръст при тях, а  Европа ни искаше, докато при левите, държавата се сриваше, Европа не ни иска, а и Русия ни иска само за себе си, не и за нас самите.

    -Че реформата била непопулярна и донесла много беди на хората. И че при комунизма било по хубаво от днес при капитализъм-олигархизма.

    -Че което било построено по време на комунизма, демокрацията го съсипала. Фалиралите ТКЗС-та ли, или руско-българските промишлени недоносчета, които при отворен пазар и реална конкуренция от “Нация техническа-нация комунистическа”, ни превърнаха в “Народ-втора употреба!”? 

    -Че журналисти, синдикалисти, социолози и политолози със своите оценки са причина за този феномен.

    -Че едва ли не има и международен заговор на ционисти, масонит и тези с пагони срещу невинната във всяко отношение наша страна и народ.

    Много ЧЕ-та битуват в родното публично пространство, само не и това, което е най-важното от тях-как хората оценяват случващото се през последните 130 години и най-вече през последните 20 години. На какво се дължеше онзи див възторг на Орлов мост, ако не на поднесената ни даром свобода:  на изказа, на многопартийна демокрация, на частната собственост, на свободното движение и местоживеене, на декларираната надпартийност, на разделение на властите,....Свобода на покълналата свобода! Даром дадена, а не завоювана, както беше в Чехия, Полша, Унгария, ГДР. Даром беше дадена от комунистите русисти, така както руските империалисти ни дадоха даром свободата с Руско Турската война през 1877-78г., която  за тях беше завоевателна, а за нас освободителна. А

 

          Даром дадената свобода не е свобода на мисълта и на духа!

 

    Затова българинът днес е двойно несвободен мисловно и духовно! От подарената му преди 130 години свобода  от Цар освободителя-Александър втори-император на руси, украинци, финландци, поляци, беларуси, ...кавказки и какви ли още не народи, както и от подарената ни свобода от освободените за втори път от Сталин наши дарители на 10 ноември 1989г. Чужденци на два пъти ни освобождават-даряват ни свобода. Първият път национална свобода на 3 март-ден на освобождението. Втори път социално, на 10 ноември, освобождение от комунизма и връщане на капитализма, въпреки че при едно предишно освобождение-това на 9 септември, техните господари ни освободиха от капитализма и ни подариха комунизма. Изобщо голямо освобождаване имаше по нашите земи през последните 130 години. Освободители, които никой не е канил и молил да ни освобождават! Историците подло мълчат, но аз, обикновения,  редови български гражданин високо ще заявя: Иконата на българщината Васил Левски не е ходил в Русия да моли Царя освободител да ни освобождава, а пророчески е заявил:

 

         ”Който ни освободи, той ще ни пороби!”

 

    И е тръгнал да се, да ни освобождава. Нито Раковски е ходил, а се е борил, нито Ботев, нито който и да е от българските възрожденци- революционни и църковни. Докато днес избраният с 70 процента несвободни българи многократно ходи да моли Русия за държавна помощ срещу Европа за тръбите и за църковна помощ срещу европейския Съд в Страсбург.

    Други двама чужденци освобождаваха български земи и народ в съюз със завоеватели: монарси и фашисти, в резултат на които сътвориха три  национални катастрофи на България-тези през 1913г.,  1919г. и 1944г.. Аман от чужденци освободители! 

    Днес-“Зор заман!”.  Тримата от тройната коалиция, които днес ни управляват бяха, са и ще си останат за нас чужденци доведени отвън, за да свършат възложената им от там работа и след това-всеки кой откъдето е дошъл. Сергей-в родната му Русия, Симеон като родо-отстъпник не в родната Германия, а в чуждата му родина-Испания, Доган-в Турция, защото “Пътят на България към Европа минаваше през Босфора” ако не сме забравили вече! А ние останалите-“Кучета ни яли!”. Всеки сам със себе си, улисан в проблемите за  физическото си оцеляване! Сам, без децата си запиляли се някъде по света. Роб на СтарЗавет-ното “Битие” на воюващи един с друг подобия на човешки същества, на които все някой друг им е виновен за скотското “ден за ден” съществуване. Но не и с НовЗавет-ното обединително за любовта между хората. Независимо от цвят на кожата, език от устата,  вяра в сърцата!   

 

                         От орлето до лъвчето

    На Орлов мост в София и на много други места из нашата страна, човешката жажда за свобода изведе по улици и на площади огромни множества-събудени от летаргичен сън човешки същества. Начело с марксисти и руски комунисти! Ченгесари-на комунистите другари. А бивш комунист и бивш русофил няма и не може да има!  Все отбор юнаци-безродни на Русия помагачи! Милиони желаещи свободата имаше-свободни водачи нямаше! И така ден след ден, месец след месец, година след година желаещите за свобода хора намаляваха, а водачите като бройка се увеличаваха и ни развращаваха. От недрата на СДС  се пръкнаха партии, партийки и коалиции групирани около отделни вождове и вождчета! В началото с увлечена част от милионния електорат на първото, фалшивото СДС. Нормално беше тези хора да се отвратят от водачите си.  За да се стигне до днешните  много партии, но без електорат зад себе си! Кой и как пропиля доверието на милионите, част от които все още ги има люшкайки се от партия на партия! Едни подкрепящи пишман националисти, други с царистите, трети с олигархистите на Доган, четвърти отново с комунистите-русисти, пети с европеисти, с македонисти,  атакисти, герберисти,...От друг освободени, а не самоосвободили се хора.  И всичко това се дължи, че липсва мисловна и духовна вътрешна свобода у българина. Отнета му преди 130 години, преотнемана многократно от хора с чуждо, а не с българско самосъзнание. Чествани от българина като освободители, а те всъщност са ни поробители.

    “Всеки народ заслужава управниците си!” и

    “Какъвто народът, такива са и водачите му!”

    Ако народът не разбере, че 3 март не е ден на националното ни освобождение, 9 септември-от капитализма и фашизма, а 10 ноември-от комунизма и че поднесените ни даром свободи са от чужденци с небългарско самосъзнание, изход за България няма да има. Хората с руско самосъзнание-вън от властта, хората с горско самосъзнание-в съда, а хората с мафиотско самосъзнание-заключени зад стена!

    Пътят на България не минава през Москва, нито през Босфора, нито през горите на Рила планина!

    Пътят на България за Европа минава през освобождаване на подсъзнанието на българина от жеста на дарилите ни свобода, който не е освободителен, а е поробителен!

                       11-02-2009г.


Тагове:   мост,   орлов,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Всичко ни е половинчато
11.02.2009 21:09
В това е основният ни национален проблем.
цитирай
2. анонимен - Поздравление за автора
15.02.2009 00:55
Всицко е казано много верно и точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 596485
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930