Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2009 06:55 - Освободители и освободени
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
0



         Освободители и освободени

    На освободителите не им пука за освободените! На освободителката Русия за освободените българи! Това най-после трябва да разберат русофилите, които на практика са българофоби! А който не защитава българските национални интереси, какво прави в България, питам? Особено когато е в управлението й?!?

          "Светът е оцелял, защото се е смял

      Главният редактор на в.ЗЕМЯ  /Кооперативно село/,  социалистът /комунист/, господин /другарят/ Коста Андре"ев, от трибуната на 37-то НС арогантно заяви: “България никога не е изнасяла жито за Съветския съюз, а ако все пак е изнасяла, то малка България не може да изхрани голяма Русия!” Достоен отговор на това многократно повтаряно от другарите твърдение е дал мъдрият, тъжно смеещ се българин със следните два вица:

 

      -На едно обвинение за прегрешение последвало обяснение: -Първо на първо, това не е вярно, и второ на второ, то беше много отдавна!

       -На едно събрание, в отговор  на г-н Андреев-ото твърдение, Вуте става и казва:-Вчера ойдох на нивата. Я си копам, а магарето ми изеде обедо. И си сяда.  –Е, и?, пита другарят водещ. –Е, па-а-а, магарето не се наяде, а и я гладен си останах! /виж в. АНТИ,  бр.3/218/,  19-25 януари 1996г./

                            

      Вече всичко е ясно! Повече от това не може да се направи! По надолу не може да се слезе! В тинята сме! Не от материалната с газта! Не и от непрекъснато покачваните  цени, такси, акцизи и безхаберност на управляващите за това! А за отсъствие на свобода на мисълта и на духа у българина! Защо сме източни, а не сме западни, това никой не разбира или не му отърва да го заяви. А то е, че каймакът на българското общество не е български, а е проруски! Каймак на освободени от друг, а не само-освободили се! Защото:

     Даром дадената свобода, не е свобода на мисълта и на духа!

 

      Ето това трябва да зазвучи в родното българско пространство! Всички хора в тази наша държава да осъзнаят, че публичното ни пространство е национално увредено, мисловно покорено и морално извратено от привнесените от източната Империя-Русия! Все едно дали е била царска или е диктатор-господарска! Империалисти спрямо другите народи бяха и Романови, и Сталин-oви, а сега са Путин-овите! Техни рожби са българските комунисти! От Димитър Благоев, та до Сергей Дмитриевич! Цяла плеяда от ярки русофили, обучени в Русия как се покорява, а не как се освобождава отделният индивид-човекът! И днес българинът не е вътрешно свободен гражданин на своята Родина! Отсъства гражданско общество, което е съвкупност от свободни хора! В наличност е лесно манипулирана маса от несвободни хора, която се люшка от “Осанна!” до “Разпни го!” относно личности, политики, икономики,...начини на живот:

    -С водачи-безродни помагачи на цар и на партиен секретар!

    -От ДС доносници, на национален дух прахосници! 

    -Материално обложени-морално разложени!

    -Мисловно обременени, говоримо увредени!

    -Роби на плътта, загърбили духа!

    -Каквито възпитателите, такива възпитаниците!

    -Каквито са освободителите, такива сме и ние, освободените!

    -Личността е претопена и обезличена в общността!

 

                                 Статуквото

    Финансова криза, последвана от енергийна криза в условията на национален и морален срив тресе българското общество! Срива се парата, изчезва топлината, деморализират се децата ни! Адекватна ли е обаче реакцията на публичните личности относно сполетялата ни беда, след като в условия на криза става ясно кой за какво е? С кого е и защо е?

    “-Русия е велика страна, държава, империя! Русия е световна сила със своите ракети, атомни бомби, газ, петрол, диаманти, злато. С нея не може да говорим и да спорим, а още по-малко да й търсим отговорност за каквото и да е. Трябва да я молим и раболепно да благодарим за евентуално проявено великодушие, защото тя ни освободи от турците, а после и от капиталистите и фашистите! Ще ни освободи и от американските империалисти! Как смеем да забравяме това!” - от най-високи трибуни тръбят освободените българофоби!  

    Ако че 50 години през българска земя минава тръба, за да захрани с руски газ други страни, но не и нас освободените, за които нямаше газ и за туристическите ни котлончета дори.

    Че с братската “техническа” помощ отровихме плодородна българска земя с допотопни мегаломански недоносчета, едно от които беше и АЕЦ Козлодуй, която стана екологично и сигурно работеща след  доработка от американската Уестингхаус и немската Сименс  струваща ни допълнително около милиард долара! Аналогично, но нелогично повторение е възложената отново на руснаци АЕЦ Белене-този път със немската Сименс и френската Арева! А къде са руските? Няма ги!

    Ами доработката със западна технология на ТЕЦ-овете Марица, на Медодобивни и Оловно-цинков заводи! С невъзможните доработки на военните МИГ 29 и гражданските ТУ, ИЛ и АН самолети, които летищата по света не приемат. Ами автомобилната й промишленост, къде е?  Да не говорим за високите хардуерни и софтуерни технологии, в които тя е персона нон грата! Изостанала в техническо и технологично отношение в производство на стоки за бита е нашата освободителка. И в производство на храни също, след като внася десетки милиона тона пшеница от запада, за да изхрани населението си. Студената война тя  водеше с оръжията си за масово унищожение! А след като и там изостана, днес тя е агресор с това, което има под земята: газ, петрол, руда. Но добивът и транзитът им е също западно изпълнение. Безшевните тръби на немската Манесман бяха световен хит през миналия век. Освен това, повечето от експлоатираните находища не са на руска територия, а са в подопечните й средноазиатски територии.

 

                                       Агресията

    И днес енергийната сигурност на Европа, част от която е и България е обект на нападение от Русия! Диктаторът Путин, в ролята на върховен главнокомандващ се разпорежда на кого да се спре кранчето за газ. През чия територия да минат тръбите на газа и петрола, каква да е монополната им, от него самия наложена цена! Без да разбира, че това на пръв поглед негово оръжие не е негово, защото:

    -Руският народ не е заработил, изработил газа и петрола, а те са му даденост. Даденост са и на останалите страни от ОПЕК. А злоупотребата с дадености е недопустима и наказуема: за вярващите-от Бога, а за атеистите-от живота! Ето това трябва да разберат диктаторите на богатите на природни дадености страни: Путин, Чавес, Кадафи, Садам-овци, Хомейни-ните и разните там Султани и Емири!

    -В условията на пазар, цената на стоката трябва да се съизмерва с вложения в нея овеществен човешки труд. Неестествено високи бяха, а и все още са цените на подземните богатства, които са  даденост на човека. Особено на тези, добивът и преработката на които е с минимални разходи. Днешният световен финансов срив се дължи основно на несъответствието между оценките на трудоемките и енергоемки производства и тези с минимални разходи. Производство на автомобил, самолет, компютър например и добивът и доставка на газ, петрол, въглища! В условията на нормален пазар цените на вторите се сринаха, след като паднаха изкуствено изградените парично-финансовите: застрахователни, банкови,.... борсови образования, които стоят между производител и потребител и от които се печелят много пари без или с малко вложен полезен за обществото овеществен човешки труд. А стоките и услугите получават вече своята реална цена.

 

                            А сега накъде?

    Освободените от свободата си българи робуват на освободителите си без да съзнават мисловното си и духовно робство! Нещо повече те го и възпяват, захласвайки се по диктаторите! По Ленин и Сталин в миналото! По Путин, Чавес, Кадафи,...Садам и Хомейни сега! А подопечните на тези диктатори народи са най-изостанали в техническо, технологично и най-вече в морално отношение. Богати са с насилието от човек над човека, което автоматично се пренася и върху нас като народ.  

    Бедните на подземни богатства народи имат богат човешки потенциал, докато надарените с дадености са изостанали цивилизационно. Първите, благодарение на труда си, вторите с готованството си! България е бедна на природни дадености и естественото й място е в бедната на суровини Европа, от която може да черпи придобита с много труд и жертви през вековете морални човешки ценности. И тя вече е там юридически, но фактически все още е свързана с освободителката си-Русия! За съжаление, няма кой да среже пъпната връв между двете, през която живителните сокове, вместо от родител-освободителя Русия да текат към изродена-освободената България което е естествено, те изтичат в обратна посока-обект на дълбок размисъл в главите на двата народа! На руския и българския! На освободителя и освободения! На покорителя и на покорения! Да я срежат и се сдобият с нормални междудържавни и международни взаимоотношения!

                     




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592151
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031